ثبات اقتصادی از ضروریات تحقق رونق تولید است
شرکت فرآوردههای غذایی رضوی یکی از صنایع موفق در حوزه رونق تولید بوده که به عنوان بخش کوچکی از صنایع تبدیلی برای تحقق رونق تولید گامی بلند در سال جاری برداشته است، به گونهای که با به کارگیری برنامهریزی و استراتژی تولید و فروش، نسبت به عقد قراردادهای توزیع و فروش با ارگانهای دولتی و فروشگاههای زنجیرهای اقدام کرده و باعث افزایش فروش و به تبع آن تولید شده است. این شرکت به منظور حمایت از تولید کشاورزان علاوه اجرای عملیات و فعالیت سالهای گذشته، در سال 1398 برای نخستین بار قرارداد تبدیل گوجهفرنگی تولیدی به رب فله و قوطی را با اتحادیه شرکت تعاونی کشاورزی کشاورزان مشهد منعقد کرده است. گفتگو با حمیدرضا اصیلی مدیر عامل شرکت فرآوردههای غذایی رضوی را در رابطه با فعالیتهای اخیر این مجموعه در ادامه میخوانید.
در سال جاری شاهد خبرهای خوشی در راستای تحقق رونق تولید از سوی این شرکت بودهایم. درباره این اقدامات توضیح بفرمایید.
برای این منظور عقد قرارداد با شرکت تعاونی زندانیان کل کشور تحت شرکت حامیان فردا جهت توزیع کنسروجات و کمپوتجات در زندانهای کشور انجام شده است. قرارداد تأمین کالای فروشگاههای زنجیرهای اتکا نیز یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته از ابتدای سال جاری به منظور تحقق اهداف و شعار رونق تولید بوده است.
یکی از موضوعات مورد تأکید در مقوله رونق تولید، موضوع اشتغالزایی است، در این خصوص چه برنامهای در دستور کار دارید؟
استفاده بهینه از منابع و ظرفیتهای بلا استفاده یکی از راهکاری در دستور کار قرار گرفته برای اشتغالزایی است که جذب گوجهفرنگی با ظرفیت کامل، بهرهبرداری از خط تولید کنسانتره و واگذاری انبارهای شرکت که باعث جذب نیروهای انسانی شده، نمونه عینی اقدامات صورت گرفته در خصوص اشتغالزایی است.
آیا تحریمها توانسته مقوله رونق تولید را در صنایع متوقف کند؟
بدون تردید در صورت افزایش و تقویت رونق تولید در عرصه تولیدی کشور، بسیاری از کاستیها و چالشهای پیش روی اقتصادی کشور رفع خواهد شد. ضمن این که اثر تحریمها در رونق تولید را میتوان با جایگزین کردن روشهای صحیح مصرف و تدوین فرآیندهای توانمندسازی بهرهوری خنثی کرد و با به کارگیری نیروی انسانی توانمند و تکیه بر منابع داخلی در راستای تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی در عرصه اقتصادی گام برداشت. با توجه به راهکارهای دقیق به کار گرفته شده و ظرفیتهای مناسب موجود در شرکت فرآوردههای غذایی رضوی، میتوان اثرات تحریم را کمرنگ کرد. نیروی توانمند داخلی که طی این چند سال با تکیه بر آنها شرکت به سوددهی رسیده است، امکانات موجود که استفاده بهینه از آنها طی این مدت صورت گرفته است، محصولات با کیفیت که با تأکید بر مواد اولیه با کیفیت داخلی همسو با سلیقه مشتری تولید میشود و همچنین تأکید بر بازارهای داخلی و سپس بازارهای خارجی برای فروش محصولات، همه مواردی هستند که باعث میشوند فرهنگ تولید در شرکت فرآوردههای غذایی رضوی توسعه پیدا کند و عامل کاهش اثرات تحریمها باشد.
چه راهکارهایی را به منظور پیادهسازی رونق تولید در صنایع غذایی و تبدیلی در دستور کار دارید؟
در خصوص راهکارهای پیادهسازی رونق تولید میتوان به افزایش صادرات، بهبود کیفی و کمی کالاها، آموزش نیروی انسانی و افزایش میزان مهارتافزایی، قیمتگذاری منطقی کالاهای تولیدی در راستای رقابتپذیری و... اشاره کرد که نقش موثر در تحقق رونق تولید خواهد داشت.
به نظر شما دولت چه نقشی در تحقق رونق تولید در این بخش دارد؟
بخشی از الزامات رونق تولید در اختیار دولت است که چنانچه مشکلات در این بخشها از سوی دولت برطرف شود، میتوان به رونق تولید صنعت غذا در سال جاری دست یافت؛ بنابراین ثباتی که بتواند به فعالان اقتصادی این اطمینان را بدهد که بر اساس آن امکان برنامه ریزی بلندمدت میسر بوده و جذب سرمایه سرگردان در صنعت تولید امکانپذیر شود، از ضروریات رونق تولید خواهد بود. همچنین ثبات قوانین گمرکی و صادرات از جمله سایر عوامل تأثیرگذار بر صنعت تولید و رونق تولید به شمار میرود. از نگاهی دیگر با توجه به تغییراتی که در قیمت مواد اولیه در سال گذشته رخ داده با کمی تأمل متوجه میشویم نرخ مواد اولیه نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و این امر مهم باعث کمبود نقدینگی شرکتها و کاهش سرمایه در گردش آنها شده است که برای جبران این کسری، دولت بایستی تدابیری قابل اجرا بیاندیشد.
به نظر شما تحقق رونق تولید به ویژه در شرایط کنونی کشور که با تحریمهای بسیار روبرو است، چه اهمیتی دارد؟
در شرایط تحریم، ایجاد رونق تولید در تولیدات صنایع غذایی از منظر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است؛ بدون تردید در صورت افزایش و تقویت رونق تولید، بسیاری از کمبودها و مسائل داخلی کشور رفع خواهد شد و چالشهای پیش روی اقتصادی که نیاز نخست و اولویت جامعه میباشد در مسیر تصمیمگیری و تصمیمسازی قرار خواهد گرفت. با ابلاغ بیانیه گام دوم و تعیین و تعریف استراتژی جامع و راهبردی برای پیشبرد اهداف و برنامههای اقتصادی، بدیهی است که رونق تولید نقش به سزایی در تحقق اهداف و خنثیسازی تحریمها ایفا خواهد کرد.
صحن و سرای رضوی هر ساله میزبان خیل کثیری از زائران غیرایرانی محب امام رضا(ع) است که از آن سوی مرزهای ایران اسلامی به ویژه کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان به بارگاه مطهر امام هشتم(ع) مشرف میشوند.
سریعترین دونده کشورمان در جریان اردوی تمرینی 20 روزه خود در مجموعه تربیت بدنی آستان قدس رضوی گفت: تمرینات آمادهسازی خود را برای حضور موفق در المپیک با شهر مشهد مقدس و مجموعه تربیت بدنی آستان قدس…
نسیم روح بخش قرآن کریم همواره در حرم مطهر رضوی جاری است. این حریم پاک محلی برای همجواری قرآن و عترت است؛ همان دو یادگار گرانبهای پیامبر اعظم(ص) که بسیار به آنها سفارش فرمودند.
نمایش تئاتر «ستاره میترا»، از 22 تا 24 آبان در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی) واقع در خیابان امام خمینی(ره) روبروی باغ ملی به روی صحنه رفت.
تولید ناخالص ملی و امنیت غذایی از جمله مقولههایی به شمار میرود که یکی از زمینههای تحقق آن را می…
سلمان فارسی یکی از چهرههای درخشان و ماندگار در تاریخ اسلام و جهان تشیع به شمار میرود. او مردی…
رونق تولید در صنعت دام از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است، چرا که اگر این صنعت رونق یابد، علاوه بر…
اواسط سال 1395 بود که ساخت قطعات 3 و 4 قطار برقی گلبهار طی مناقصه ای عمومی به شرکت مهندسی آب و خاک…