مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

نان نقش مهمی در سلامت و امنیت غذایی جامعه دارد

۱۳۹۸/۰۸/۱۹ - ۱۴:۱۳
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نان، نقش مهمی در سلامت مردم و امنیت غذایی و تغذیه ای جامعه دارد.

به گزارش آستان نیوز، زهرا عبداللهی در نخستین جشنواره محصولات و کسب و کارهای طیب که با محوریت نان طیب توسط موسسه کیفیت رضوی برگزار شد، درباره ارزش و جایگاه نان از دیدگاه سلامت و امنیت غذایی بیان کرد: بهبود کیفیت نان و در واقع زنجیره گندم، آرد و نان، یکی از اولویت‌های نظام سلامت است و در این راستا تمامی فرایندها در این زنجیره باید به طور دقیق رعایت شود.
وی ادامه داد: زمانی که از نان سالم صحبت به میان می‌آید، هدف این است که علاوه بر ویژگی‌های بهداشتی و سلامتی، این محصول بتواند بخشی از نیاز تغذیه‌ای روزانه مردم را تامین کند.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که میزان مصرف روزانه نان برای هر فرد، 310 گرم است، گفت: این رقم در شهرها 260 گرم و در روستاها حدود 380 گرم است که این مقدار نان بین 40 تا 50 درصد انرژی، بخشی از پروتئین، کلیسم و ریزمغذی های مورد نیاز بدن را البته در صورتی که نان سالم باشد، تامین می‌کند که این امر حکایت از اهمیت مقوله امنیت تغذیه‌ای دارد.
وی با اشاره به ویژگی‌های نان سالم خاطرنشان کرد: کیفیت گندم، میزان گلوتن و سبوس آرد، عدم استفاده از مواد افزودنی مضر همچون جوش شیرین، اجرای دقیق فرآیند تخمیر و... از جمله این ویژگی‌ها به شمار می‌رود.
عبداللهی ادامه داد: در واقع نان سالم، نانی کامل است که فاقد جوش شیرین بوده، میزان نمک در حد استاندارد باشد، مسائل بهداشتی به طور کامل در آن رعایت شود، از تنورهای استاندارد برای پخت استفاده شده و مراحل تخمیر به طور دقیق انجام شود.
وی با بیان این که بر اساس آمار اعلام شده، متاسفانه مصرف جوش شیرین در کشور 40 تا 50 درصد است، گفت: استفاده از این ماده مشکلات متعددی نظیر گوارشی، سوء هاضمه، زخم دستگاه گوارش و... را به همراه دارد.
عبداللهی افزود: تولید نان بدون کیفیت، باعث کمبود برخی ریزمغذی‌ها می‌شود که استفاده از جوش شیرین به این امر دامن می‌زند.
وی درباره اهمیت وجود سبوس در نان تصریح کرد: سبوس یکی از منابع اصلی فیبر برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر دیابت، قلب و عروق و مشکلات گوارشی است که البته باید ناخالصی‌ها و آلودگی‌های آن گرفته شود.
عبداللهی، میزان مجاز نمک مصرفی مورد نیاز بدن به صورت روزانه را 5 گرم عنوان کرد و افزود: متاسفانه میزان متوسط مصرف نمک در کشور برای هر نفر 10 گرم یعنی دو برابر میزان مصرف مجاز اعلام شده، است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور تولید نان سالم تصریح کرد: در این راستا کارگروه‌های تخصصی متعددی برگزار و تلاش شده تمامی مشکلات موجود در زنجیره تولید گندم، آرد و نان برای بهبود کیفیت و سلامت نان، بررسی و تجزیه و تحلیل شود.
عبداللهی ادامه داد: در این مسیر، صنف نانوایان، جهاد کشاورزی، اداره غله، سازمان ملی استاندارد و... در کنار وزارت بهداشت کمک‌های قابل توجهی را ارائه کردند و امیدواریم با همکاری تمامی نهادهای مربوطه، گامی بزرگ در حفظ سلامت مردم برداشته شود.

پیوست ها:
منابع:
افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

HTML محدود