به گزارش آستاننیوز، علی باقری کنی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در چهارمين نشست علمي كنفرانس ملي «امام رضا(ع) و علوم روز» با عنوان «بررسی بنيادهاي حقوقي در سيره و تعاليم امام رضا(ع) با نگاهي به موضوع شهادت دانشمندان هستهاي از منظر حقوق بينالملل» که به همت دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: وقتی از حاکمیت دینی صحبت میکنیم باید الزامات، باورها و نیازها و مقتضیات آن را هم تأمین کنیم؛ زیرا قرنها دین در بدنه اصلی حاکمیت نبوده است و صرفا مباحث دینی بر نیازها و اقتضائات فرد در جامعه متمرکز بوده است.
وی افزود: با اتکاء به مبانی دینی و سیره اهل بیت(ع) میتوان به بسیاری از جلوههای حقوق بشر عینیت بخشید.
به گفته دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران یکی از نیازهای مهم در عرصه حقوق بشر در ساحت داخلی و بین المللی آن است، فقدان وجود مؤلفه های دینی و مبانی دینی است که میتواند ایدهها و ساختارهایی را ایجاد کند که حقوق انسان را در بستر حاکمیتی دینی تعریف کند و الزامات ایفای آن حقوق را در این جایگاه ببیند از این رو شاهد شکاف بین واقعیت جامعه و ایده های دینی هستیم.
وی ادامه داد: وجود این شکاف باعث شده است تا ساختارها و سازوکارهایی که غربی ها روی آن بیش از 200 سال کار کردند و منجر به ادبیات سازی شده است در کنار ابزارهای رسانه ای که به دنبال آن می آید و فضاسازی و القای ذهنی میکند، در ساحتهای علمی و اجرایی جایگزین و مبنا قرار میگیرد از همین رو ضرورت دارد تا با مشارکت نخبگان علمی و اجرایی ایدهها و آموزههای مورد نیاز حاکمیت را با مبانی دینی و شاخص هایی که بر آمده از احکام و باوردهای دینی است، تعرف کرده و در این حوزه ادبیات سازی نماییم.
باقری کنی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهمی که باید در سیره حضرت رضا(ع) به آن دقت داشت این است که این امام همام در مورد هر حکمی، غیر از بیان آن حکم علت و فلسفه آن را هم بیان میکردند، زیرا حکومت بستری برای تکامل انسان در مسیری که دین معرفی کرده، می باشد و صرفاً وظیفه بیان بایدها، نبایدها و مجازات افراد را دارد بلکه به دنبال تربیت انسان است.
وی در پایان سخنان خود برای تعامل با آستان مقدس و دبیرخانه کنفرانس ملی«امام رضا(ع) و علوم روز» جهت ایجاد گفتگوهای بیش از پیش اعلام آمادگی کرد و یافته های حقوقی این کنفرانس را برای بهره برداری در قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر مفید دانست.
بیان بنیادهای حقوقی مورد نیاز بشریت در متون اسلامی
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن وحدتی شبیری رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) دارای اولین و آخرین علم هستند، بیان کرد: این بزرگواران بر اساس مقتضیات زمان و پرسشهایی که از آنها میشد علم خود را در اختیار بشریت قرار میدادند.
به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، بنیادهای حقوقی مورد نیاز بشریت تا روز قیامت در متون اسلامی و فرمایشات گوهربار اهل بیت(ع) آمده است.
وی با بیان اینکه در کلام و سیره حضرت رضا(ع) موارد متعددی وجود دارد که در دنیای امروز قابل عرضه است، ادامه داد: نگاه امام هشتم(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) به بشریت نگاهی الهی است و در نگاه الهی همه افراد با هم برابر هستند و تبعیض معنایی ندارد.
به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی) فعالیت خود در حوزه چاپ و نشر کتاب را از سال ۱۳۶۵ آغاز کرد و رسالت اصلی خود را گسترش فرهنگ اصیل اسلامی و ترویج و نشر معارف رضوی قرار داد.
سالهاست جمعی از شهدای دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در جوار مضجع شریف امام رضا(ع) آرمیدهاند؛ از بسیجی و پاسدار تا روحانی و سرباز وظیفه. شهدایی که بیشترشان در روزگار جوانی جانشان را کف دستشان…
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی، اقدامات اشتغالزایی دو سال اخیر این معاونت در مناطق سیلزده استان گلستان را به منظور حمایت و توانمندسازی اقشار بیبضاعت منطقه تشریح کرد.
چهارشنبهها به دلیل آنکه در روایات در میان روزهای هفته به امام رضا(ع) اختصاص دارد، فرصتی است تا…
بنیاد کرامت رضوی یکی از مهمترین مجموعههای آستان قدس رضوی است که مسئولیت ارائه خدمات اجتماعی را بر…
به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی)، از سال 97 تاکنون 147 عنوان مصحف شریف شامل قرآن، مفاتیح الجنان، نهج…
چهارشنبهها اگرچه روزی است مثل روزهای دیگر هفته اما برای ما ایرانیان که خورشید هشتم روشنیبخش وطن،…