همایش«جهش تولید» با هدف ارتقای بهرهوری در کشاورزی و بررسی چالشها و فرصتهای کشت گندم در کشور با حضور جمعی از مدیران کشت و صنعت در محل هتل نوین پلاس برگزار شد. در این نشست، سخنرانان بر اهمیت منابع انسانی، مدیریت صحیح، بهرهوری علمی و استفاده از دانش روز در بخش کشاورزی تأکید کردند.
بررسی چالشها و فرصتهای کشاورزی در همایش جهش تولید و توسعه دیم زارها
کشاورزی، به ویژه کشت گندم به عنوان یک محصول استراتژیک، نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت غذایی و اقتصاد کشور دارد. توسعه این حوزه نیازمند برنامهریزی دقیق، استفاده از دانش روز و توجه به ظرفیتهای موجود است. همایش جهش تولید با حضور مدیران کشاورزی به بررسی این موضوعات کلیدی و ارائه راهکارهایی برای افزایش بهرهوری پرداخت.
تأکید بر منابع انسانی و تولید ملی
به گزارش آستان نیوز، آرش فرزاد نیا، مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، در این نشست با مدیران کشت و صنعت به گفتگو پرداخت و گفت: بزرگترین معضل کشور منابع انسانی ارزشمند است و از مدیران خواست تا تمام وقت در حوزه کاری خودجهاد کنند و حداکثر استفاده را از حداقل منابع داشته باشند.
همچنین فرزاد نیا بر اهمیت تولید ملی تأکید کرد و بیان داشت: سرمایههای آستان قدس رضوی توان ایجاد جهش تولید را دارند.
وی در ادامه افزود: ما باید از آوردههای فکری، ذهنی و جسمی خود استفاده کنیم تا با تولید ملی از بزرگترین معضل اقتصادی کشور خارج شویم.
فرزاد نیا همچنین با اشاره به اهمیت آمار و پایش دقیق، عنوان کرد: برای یک کار تولیدی موفق، باید اطلاعات و دادهها به درستی مدیریت شوند.
کنترل و پایش؛ الزامات موفقیت کشاورزی
دکتر اسداللهی رئیس هیات مدیره شرکت کشاورزی رضوی نیز در ابتدا در خصوص دارایی های شرکت کشاورزی رضوی سخن گفت و میزان درآمد ، فروش سالانه امسال و سال گذشته و میزان سود هرواحد را به صورت آماری عنوان کرد و علت سود و زیان مجتمع های تابعه را از مدیران آنها جویا شد.
رئیس هیئت مدیره، بر ضرورت کنترل و پایش دقیق در تمام واحدها تأکید کرد و گفت: سازماندهی، هماهنگی، هدفگذاری و برنامهریزی باید تحت نظارت دقیق انجام شود.
اسداللهی همچنین مدیریت هزینهها را یکی از اصول اصلی ثبات در مجموعه دانست و اظهار داشت: تعمیرات و نگهداری سیستمها و توجه به شرایط آب و هوایی از عوامل مهم در افزایش کیفیت محصول هستند.
وی با بیان این شعار که "گرانی ممنوع، بیکیفیتی ممنوع، بیتفاوتی ممنوع" بر اهمیت پیشگیری به موقع و در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم تأکید کرد و افزود: این اقدامات میتوانند به کشاورزان کمک کنند تا از تنشهای ناخواسته جلوگیری کرده و محصولاتی با کیفیت تولید نمایند.
افزایش تولید در گرو هماهنگی واحدهای کشاورزی
دکتر مویدی نائب رئیس هیات مدیره نیز در بخشی از سخنان خودبر اهمیت انگیزش مدیران وکارکنان در دستیابی به اهداف شرکت تاکید کرد
وی اظهار داشت: حرکت از کشاورزی منبع بنیان به سمت کشاورزی دانش بنیان نیازمند تغییر نگرش و افزایش بهره وری و تحقق جهش تولید است .
این همایش با تأکید بر مسائل کلیدی از جمله منابع انسانی، مدیریت هزینهها، تغذیه گیاهان و استفاده از تکنولوژیهای روز، فرصتی را برای مدیران کشاورزی فراهم کرد تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و با چالشهای پیشروی خود بهتر آشنا شوند. برگزاری چنین همایشهایی به مدیران کمک میکند تا با دیدی جامعتر و با سرعت بیشتری به بهرهوری در کشاورزی دست یابند. همچنین، با توجه به فعالیتهای گسترده آستان قدس رضوی و بنیاد بهرهوری موقوفات در حوزه کشاورزی، انتظار میرود که این مجموعهها بتوانند نقشی اساسی در ایجاد تحولی بزرگ در بخش کشاورزی ایفا کنند.