مسئول مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، با رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در مشهدمقدس، دیدار و گفتوگو کرد.
بررسی زمینههای همکاری کتابخانه رضوی با ستاد توسعه و بازسازی عتباتعالیات
به گزارش آستان نیوز، نشستی با حضور سردار غلامرضا کرمی، مسئول مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات و هیئت همراه و همچنین حجتالاسلام والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و تنی چند از مدیران این سازمان، در راستای بررسی زمینههای همکاریهای مشترک میان دو مجموعه، دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404، در کتابخانه مرکزی این آستان قدس، برگزار شد.
محمدجواد نادرنژاد، مدیر اسناد و مدارک علمی، احسان راطبی، جانشین مدیر مستندسازی، محمد مهدی شاکری، مدیر بخش تحقیق و پژوهش مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات و همچنین سیدجواد جعفری، بهعنوان رابط پژوهش مرکز در استان خراسان رضوی، از جمله مهمانان حاضر در این نشست، بودند.
توجه به نگاه تمدنی مقام معظم رهبری
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این نشست، گفت: فعالیتهایی که ستاد توسعه و بازسازی عتباتعالیات در حوزههای مستندسازی، پژوهش و آرشیو منابع اطلاعاتی و...، انجام داده، بسیار ارزشمند است؛ این اقدامات بهویژه برای آیندگان، از اهمیت خاصی، برخوردار است.
حسینی با اشاره به برگزاری اجلاسیه اعتاب مقدسه، به همت آستان قدس رضوی در مشهد مقدس، ادامه داد: این مجموعه اقدامات، با نگاه تمدنی مقام معظم رهبری و تأسیس یک امت اسلامی، همسو ست.
در واقع، باید نگاه تمدنی نسبت به بازسازی اعتاب مقدسه را در هر مکانی، چه عراق و یا سایر کشورها، داشته باشیم.
وی با تأکید بر قدمت دیرینه کتابخانه حرم مطهر رضوی و تاریخ مدون آن براساس منابع خطی موجود، بیان کرد:اداره اسناد آستان قدس رضوی با استفاده از مصاحبههای بخش تاریخ شفاهی خود با استادان و پیشکسوتانی همچون رضا دهشیدی، معمارباشی این آستان مقدس، توانسته زمینه تدوین و چاپ آثار نفیسی را، فراهم کند.
امکان انجام همکاریهای آموزشی و پژوهشی
حسینی با اشاره به برخی از فعالیتهای اداره اسناد آستان قدس رضوی و تبحر کارشناسان آن، گفت: این سازمان آمادگی دارد تا با مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، کارگاههای مشترک آموزشی در حوزه اسناد با هدف انتقال تجربیات، در مشهد و تهران، برگزار کند.
وی، افزود: همچنین میتوان زمینه انجام پژوهشهای مشترک را فراهم کرد؛ بهطوری که محققان سازمان با توجه به دسترسی آسان به منابع، بخشی از پژوهشها را در مشهد انجام دهند و محققان مرکز نیز، این پژوهشها را در تهران یا قم، دنبال کنند.
رئیس سازمان، تصریح کرد: علاوه بر همکاریهای آموزشی و پژوهشی، آمادگی برپایی نمایشگاههای موضوعی و مناسبتی از آثار فاخر مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد توسعه و بازسازی عتباتعالیات را در نگارخانه موزه در حرم مطهر رضوی، داریم.
وی با اشاره به برخی از ظرفیتهای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حوزه ارائه خدمات دیجیتال با محوریت موضوعی اعتاب مقدسه، ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک، شاهد آغاز همکاریهای مشترک میان این سازمان و مرکز، باشیم.
در بخش پایانی این نشست نیز، طومار زیارتی دوره قاجار که سفرنامه زیارت تصویری است و سومین طومار مهم تاریخ به شمار میآید، از سوی الهه محبوب، رئیس اداره اسناد آستان قدس رضوی، به مهمانان حاضر در این نشست معرفی شد.
این طومار، از جمله آثار نفیس اهدایی به این اداره است که بهتازگی درسی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از آن رونمایی شد.
همچنین از سوی رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، تابلوی نفیسی از زیارت خاصه حضرت رضا (ع)، به سردار کرمی، اهدا شد.
تولیت آستان قدس رضوی
