.

در ویژه برنامه طب‌المعصومین(ع) عنوان شد؛

افسردگی پس از زایمان ناشی از کم‌خونی مادر است

یک کارشناس طب اسلامی افسردگی پس از زایمان را ناشی از کم خونی مادر در زمان زایمان عنوان کرد و گفت: برخی از متخصصان و روانشناسان معتقدند که مادران پس از زایمان به افسردگی و آشفتگی‌های روحی و روانی دچار می‌شوند.

1393/7/7 دوشنبه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدحسن ضیایی در ویژه برنامه «طب المعصومین(ع)» که با حضور عموم زائران پس از نماز مغرب و عشاء در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با موضوع مراقبت‌ها و توصیه‌های پس از زایمان سخنرانی کرد.

موقت بودن افسردگی پس از زایمان
وی با بیان اینکه افسردگی و آشفتگی مادر بعد از زایمان موقت و گذری است، بیان کرد: در این دوران مادر نیازمند توجه و مراقبت نزدیکان به ویژه همسر و خانواده خود است.
ضیایی درباره اثرات سوء عدم توجه و حمایت از مادر پس از زایمان گفت: افسردگی، کم‌خونی، اختلالات خوابی، کاهش شیر مادر، یبوست، دردهای مفصلی و سردرد از جمله این عوارض است.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی از عوامل تشدیدکننده افسردگی مادران پس از زایمان را عدم محبت همسر و اطرافیان عنوان کرد.
لوازم آرایشی زمینه‌ساز افسردگی و استرس
وی در ادامه انجام جراحی‌های زیبایی و استفاده از لوام آرایشی را زمینه‌ساز افسردگی و استرس دانست و افزود: استفاده از لوازم آرایشی مثل رژ لب باعث نارسائی مثانه و افسردگی خواهد شد.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه افسردگی، اختلال در خواب و استرس باعث ضعیف شدن نطفه می‌شود، اظهار داشت: سالم بودن مادر باعث تولد نوزاد سالم خواهد شد.

تقویت مادر پس از زایمان

این کارشناس طب اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تقویت زنان پس از زایمان پرداخت و گفت: خوردن شیر تازه گاو به همراه زرده تخم مرغ و عسل طبیعی در وعده غذایی صبحانه، استفاده از آب کمپوت سیب و گلابی، استفاده از شیر عسل و شیر خرما در بین روز و خوردن آبگوشت بوقلمون باعث تقویت مادران شیرده خواهد شد.
ضیایی خوردن هفت عدد خرما بعد از هر وعده غذایی را برای افراد دیابتی مفید دانست و ادامه داد: خوردن خرمای تازه و رطب باعث کاهش خون نفاس می‌شود و موجب تقویت روحی و جسمانی مادر و جبران فقر آهن می‌گردد.
این کارشناس طب اسلامی با بیان اینکه استفاده از آب سیب تازه به همراه یک قاشق عسل باعث تقویت بدن می‌شود، بیان کرد: مادر باید در دوران شیردهی در وعده غذایی شام از سوپ ذرت استفاده کند زیرا استفاده از این سوپ باعث می‌شود تا کودک به شیر مادر حساسیت نداشته باشد و مانع از استفراغ کودک می‌شود.
وی اضافه کرد: خوردن سوپ باید به همراه روغن زیتون و آبغوره طبیعی باشد.

رمز موفقیت مادران شیرده
ضیایی رمز موفقیت مادران شیرده را استفاده از غذای حلال، طاهر و طیب، غذای سالم و تازه و سلامتی جسم و روح مادر عنوان کرد.
گفتنی است سلسله جلسات «طب المعصومین(ع)» هر هفته شنبه‌ها پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با حضور حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید حسن ضیایی از محققان و پژوهشگران طب اسلامی در حرم مطهر رضوی در حال برگزاری است.

فیلم:
دوران بارداری و مراقبت ها - قسمت اول
دوران بارداری و مراقبت ها - قسمت دوم
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
نظر
مطالب مرتبط
میزان زایمان طبیعی نسبت به سزارین در بیمارستان رضوی افزایش یافته است
پنج قلوهای ام البنین(س) تحت حمایت امام رضا(ع)
کاهش درد در زایمان‌های طبیعی به راحتی ممکن است
چسبندگی جفت ناشی از سزارین میزان مرگ و میر را افزایش می‌دهد
یک بار سزارین برابر با سزارین‌های متداوم نیست
پربازدیدترین ها آخرین مطالب
.گزارش روز
.گفت و گوی روز