مهرماه امسال همزمان شده بود با روزهای پایانی ماه صفر و هفته دفاع مقدس. به همین مناسبت نمایشگاهی به همت معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی با عنوان «یادیاران» در باب الهادی برپا شده بود تا روایتگر زندگی شهیدان هشت سال دفاع مقدس باشد.
یاد یارانی که جاودانه شدند
به گزارش آستان نیوز، قبل از نماز مغرب و عشاء، در گوشهای از باب الهادی صحن پیامبر اعظم(ص)، صدای روایتی از زندگی شهید حججی شنیده میشود. مکانی که با فضاآرایی متفاوتش زائران و مجاوران را به بخشی از باب الهادی میکشاند. سالنی که با سربندهای زرد و سرخ آویخته شده از سقف، کیسههای شن و تصاویر شهدا مزین شده و حال غریبی در همه ایجاد میکند و چشمی نیست که با این روایتها پابه پای مظلومیت شهدا نگرید.
راوی در روایتش، همراه با پخش تصاویر از جمعیتی که برای شنیدن روایت زندگی شهدا برخی بر صندلی نشسته و بعضی ایستادهاند، میپرسد: چطور شهدا توانستهاند از بچههایشان دل بکَنند؟!... و همزمان تصاویری از لحظه دل کَندن شهید هاشم دهقانینیا، از شهدای مدافع حرم را نمایش میدهد که از دوقلوهایش دل میکند.
حسرتی که ماندگار است
محمد اسلامی از خادمان راهنمای زائر است که شنونده و بیننده این روایتهاست. با اشک چشم از شهیدان و مظلومیتشان یاد میکند و میگوید: ما به شهیدان مدیونیم. به آنان غبطه میخورم و همیشه سوال من این است که آیا از ما راضی هستند؟ من از ساعت دو اینجا هستم و میبینم که چطور جوانان و نوجوانان در این نمایشگاه وارد میشوند و با ذهن جستجوگر خود سوالاتی را میپرسند.
او در ادامه عنوان میکند: برگزاری این گونه نمایشگاه ها آن هم در فضایی مثل حرم امام رضا(ع) و آن هم همزمان با این ایام، جایگاه اهمیت بسیاری دارد زیرا میتواند به سوالات نسل جوان ما درباره شهیدان پاسخ بدهد. یاد شهدا باید باشد تا بدانیم رفاه و امنیت و آسایشمان را مدیون آنان هستیم.
ارادت ماندگار
فائزه قدرتی از بازدید کنندگان این نمایشگاه است که از نمای سربندها و پلاکهای آویخته از سقف در حال عکاسی است. او در پاسخ به این سوال که چه عاملی باعث شد تا از این نمایشگاه دیدن کند؟ میگوید: یاد شهدا، در کنار بزرگترین شهید یعنی امام هشتم و در حرم مطهر خیلی زیباست. من در اینجا روایت زندگی شهیدان بهشتی، رجایی و چمران را شنیدم و همین بیشتر مرا ترغیب کرد تا کتابها و خاطرات جذابشان را مطالعه کنم.
او در پاسخ به این سوال که اگر بخواهد شهیدی را الگوی زندگی خود قرار دهد، کدام شهید را انتخاب میکند؟ میگوید: من شهید «غدیر قدرتی» که پدربزرگم هستند و به مهربانی و دستگیری از نیازمندان مشهور بودند را به عنوان الگو انتخاب میکنم.
سیره شهدا، روایت دلدادگی
روایت راوی جذاب است و در چشمها تقلایی برای شناخت یک شهید و تمنایی برای جبران پیداست.
محمد حسین ناظری، راوی برنامه میگوید: در این نمایشگاه روایتگر بخشی از نمایشگاه هستم که به صورت چند رسانهای سیره زندگی شهدا را در دو بازه زمانی نیم ساعته قبل اذان و نیم ساعت بعد اذان بازگو میکنم. وقتی مردم میآیند و اولین تصویر را میبینند تا پایان تصاویر میمانند.
او عنوان میکند: از آنجایی که زائران بسیاری در این ایام به حرم مطهر رضوی مشرف میشوند، زمان و فرصت مناسبی است تا با سیره و زندگی شهدای دفاع مقدس، سلامت و مدافع حرم آشنا شوند و از برکت زندگی شهدا بهرمند شوند.
صدای اذان میآید و بعضی از افراد حاضر در روایت، دل نوشته خود را روی کاغذی مینویسند و بر دیواره نمایشگاه نصب میکنند. نوشتهای بیشتر از همه ذهن مرا مشغول میکند. نوشتهای با این مضمون: «دعا کنید که مثل شما باشیم.»
طاهره فجرداودلي