به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کتاب «نقد و تصحیح متون: مراحل نسخهشناسی و شیوههای تصحیح نسخههای خطی فارسی» برای دومین نوبت تجدید چاپ شد.
کتاب «نقد و تصحیح متون» تجدید چاپ شد
به گزارش آستاننیوز، نسخههای خطی میراث گرانبها و بیمانند عالمان، پژوهشگران، ناسخان، ورّاقان و بازتاب دهنده مجاهدتی علمی، بی وقفه و پرپیشینه آنان است که در واقع بازشناسی این گنجینه بزرگ از حکمت و معرفت در علوم مختلف و نقد، تصحیح و آراستن آنها به زیور طبع هم مایه روشنی دیدهها به نوری از معرفت است و هم موجب غروری اسلامی و ملی و زنده کردن نام عالمانی پر تلاش است.
راه و رسم شناسایی این دست نوشتههای پرشمار جایگاه کاتبان و نسخهنویسان در این پهنه و ضرورت اهمیت مراحل و شیوههای کار سترگ و فاخر تصحیح نسخ فارسی از مباحثی است که در کتاب «نقد و تصحیح متون: مراحل نسخهشناسی و شیوههای تصحیح نسخههای خطی فارسی» به آن پرداخته شده است.
یکی از انگیزههای نجیب مایل هروی، نویسنده این کتاب، اهمیت موضوع نقد و تصحیح متون بوده است، بر اهل علم پوشیده نیست یکی از راههای شناخت آراء و پسندها و کم و کیف زندگی فردی، خانوادگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و به طور کلی جمیع شئون زندگی گذشتگان و نیز چگونگی تغییر و تحول تاریخی زبان بررسی و شناخت آثار مکتوب آنان است.
یکی دیگر از انگیزههای نگارنده که در پرداختن این کتاب موثر بوده ناشناخته بودن اصول و قواعد نقد و تصحیح متون است. این ناشناختهها به اندازهای است برخی از فضلا و دانشوران را به این پندار سوق داده است بدون تحصیل اصول و رموز فن تحقیق در مخطوطات و بی توجه به موازین نسخه شناسی و شیوههای تصحیح میتوانند به نقد و تصحیح اثری از آثار گذشته اهتمام کنند.
در بخش هایی از این اثر به نکات و مباحث نسخهشناسی اشاره شده و از تاریخ، ادوار و شبکهها و آداب نسخهنویسی و کتابت سخن به میان رفته است. همچنین در بخشهای دیگر این اثر به موضوع ادوار رسم الخط و تاثیر آن بر نسخهشناسی و گونههای زبان نسخههای خطی فارسی که پیوندی با گونه زبان نویسندگان و کاتبان دارد، پرداخته شده است.
این کتاب در شمارگان 300 نسخه و در قطع وزیری به چاپ رسیده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.