پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۱-۰۷-۲۳

حمایت راهبردی آستان قدس برای توسعه عدالت آموزشی/ارائه باکیفیت‌ترین خدمات آموزشی به 3000 دانش آموز مناطق محروم مشهد

حوزه آموزش و پرورش، یکی از حوزه‌هایی که است آستان قدس رضوی تلاش کرده با ارائه خدمت در آن، به ویژه با حمایت از دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار، گامی در مسیر توسعه عدالت آموزشی بردارد و بنیاد فرهنگی رضوی، متولی انجام این ماموریت بوده است. 

به گزارش آستان نیوز، آستان قدس رضوی به عنوان مجموعه‌ای منتسب به عالم آل محمد(ص)، حمایت از نظام آموزشی و تحصیل دانش آموزان مستعد مناطق کم برخوردار را از جمله مسئولیت‌های خود می‌داند و کارنامه درخشانی نیز در این عرصه داشته است. با سید محمدصادق علی‌پرست مدیر عامل بنیاد فرهنگی رضوی، درباره رویکرد آستان قدس رضوی برای تحقق عدالت آموزشی و خدمات این بنیاد به دانش‌آموزان مدارس مناطق کم برخوردار گفت و گویی داشته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:


در همین ابتدای کلام، اشاره‌‎ای به منظر آستان قدس رضوی در موضوع توسعه بسترهای عدالت آموزشی به ویژه در مناطق کم برخوردار داشته باشید. 

آستان قدس رضوی از سال 1365 با تاسیس بنیاد فرهنگی رضوی به منظور کمک به جریان تعلیم و تربیت کشور و تربیت کادر متدین و متخصص در عرصه‌های مختلف برای نظام اسلامی، به خصوص نظام آموزشی پا حوزه مدرسه‌داری گذاشت و اولین مدرسه امام رضا(ع) در منطقه محروم از امکانات شهید رجایی احداث شد. یک دلیل مهمش هم این است که برخی از مناطق شهر مشهد، هر چند کم برخوردار ولی سرشار از استعداد هستند می توان با رفع محرومیت، این استعدادها را شکوفا کرد. به جهت عدم توسعه یافتگی این مناطق، معمولا مدارس مجهز نبودند و در فضای کوچک و غیر استاندارد فعالیت می‌کردند که آستان قدس رضوی مدرسه‌ای بزرگ و استاندارد در این منطقه تاسیس کرد و بتدریج این مدارس را توسعه داد. در حال حاضر از 15 باب مدرسه و یک مجموعه پژوهش‌سرا، 7 باب مدرسه با جمعیت دانش آموزی 3 هزار نفری در مناطق غیر برخوردار شهر مشهد از جمله شهید رجایی، خواجه ربیع و شهرستان‌های چناران و سرخس واقع شده است.
 

تحت عنوان بنیاد فرهنگی رضوی در جهت رشد متوازن دانش آموزان مناطق برخوردار و غیر برخوردار در کنار توسعه اماکن آموزشی، چه نوع اقداماتی صورت گرفته است؟
یکی از شاخص‌ترین اقدامات، توجه به تأمین امکانات و تجهیزات به‌روز آموزشی در همه مدارس امام رضا(ع) بوده. در واقع مدارس مناطق غیر برخوردار ما درست مشابه مدارس مناطق برخوردار دارای امکاناتی نظیر آزمایشگاه، کارگاه، سالن‌های اجتماعات، کلاس‌های استاندارد و هوشمند هستند تا دانش آموزان مستعد جذب شوند و به صورت رایگان به تحصیل بپردازند. چون مدارس مناطق برخوردار ما به صورت غیر دولتی مدیریت شده و از آنها شهریه دریافت می‌شود. از سوی دیگر، این طرح‌ها کمک شایان توجهی به نظام آموزش و پرورش کرده است. اگر آموزش و پرورش در صدد اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به صورت عینی در یک مجموعه باشد، نگاه به مدارسی نظیر مدارس امام رضا(ع) خواهد بود. 
 

لطفا به اقدامات جدیدتری که موجب تسریع در روند برقراری عدالت آموزشی و توجه به دانش آموزان مستعد مناطق کم برخوردار شده، اشاره بفرمایید. 
در دیدار اخیر حجت الاسلام والمسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی از دبیرستان دخترانه واحد یک امام رضا(ع) یکی از واحدهای مدارس امام رضا(ع) که در منطقه کم برخوردار شهید رجایی مشهد واقع شده، اعتبار 20 میلیارد تومانی جهت تجهیز سالن ورزشی این مدرسه و احداث مجتمع آموزشی جدیدی به منظور پذیرش دانش آموزان در مقاطع ابتدایی و متوسطه در مجاورت این مدرسه اختصاص داده شد، در حالی که به تازگی از شدت شیوع کرونا فاصله گرفتیم و آستان قدس رضوی، خود با مشکلات متعددی از تبعات آن روبرو است که نشان از نگاه ویژه آستان قدس رضوی به رشد مناطق کم برخوردار است.
 

به غیر از توسعه فیزیکی و تأمین امکانات آموزشی، آیا بنیاد فرهنگی رضوی طرح‌های حمایتی خاصی را هم با هدف پشتیبانی بیشتر از دانش آموزان کم برخوردار مشهدی به اجرا گذاشته است؟

یکی از مأموریت‌های اصلی بنیاد فرهنگی رضوی، شناسایی استعدادها و فراهم آوردن امکانات تحصیلی برای آنها ست. این نگاه، به ویژه در مناطق محروم که امکان استفاده از فضاها و امکانات آموزشی استاندارد را ندارند، بسیار حائز اهمیت است. چرا که بسیاری از استعدادها به این ترتیب می‌سوزد. شاید تنها نهادی که این گونه تمام قد از دانش آموزان مستعد محروم حمایت می‎کند، آستان قدس رضوی باشد. در جدیدترین طرح حمایتی، بنیاد فرهنگی رضوی اعلام کرد هر دانش آموز مستعدی که شرایط لازم برای تحصیل در مدارس امام رضا(ع) را داشته باشد، به صورت رایگان در واحدهای غیر دولتی پذیرش می‌شوند و بهترین اساتید در اختیار آنها هستند تا استعدادشان بارور شده و پرورش پیدا کنند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی