نخستین همایش بینالمللی غذای طیب و سومین جشنواره محصولات و کسبوکارهای طیب که از روز گذشته آغاز شده بود، امروز با تجلیل سه تن از پژوهشگران و همچنین نمایندگان زیست بوم طیب در استانهای تهران، خراسان شمالی، یزد و اصفهان به کار خود پایان داد.
نخستین همایش بینالمللی غذای طیب به کار خود پایان داد
به گزارش آستان نیوز، دکتر حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانشبنیان کیفیت رضوی در مراسم اختتامیه این همایش گفت: پروژه نشان طیب از سال 1394 توسط این موسسه آغاز شد و در این سالها با همکاری موسسات علمی و پژوهشی ازجمله موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دانشگاههای سطح کشور و همچنین مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، 20 طرح پژوهشی مختلف انجام شده است.
او با اشاره به انتشار مجموعه 5 جلد کتاب «راهنمای زیست بوم طیب» توسط این موسسه اظهار کرد: این مجموعه کتاب میتواند راهنمای شبکه همکاران، کارگزاران، ارزیابان و مشتریان، شرکای راهبری و تجاری، نمایندگیهای شورای استانی و شوراهای تخصصی، همیاران و خادمیاران طیب و همه کسانی باشد که در زیست بوم طیب فعالیت میکنند و در مسیر ارتقاء کیفیت زندگی قدم بر میدارند.
زمانی ادامه داد: نشان طیب الگوسازی از حیات طیبه است، چراکه در زیستبوم کیفیت طیب، پارامترهای قانونی و حقوقی در کنار الزامات سلامت و اصالت محصولات در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل موسسه دانشبنیان کیفیت رضوی با اشاره به تدوین سامانه رتبهبندی محصولات در نشان طیب و طرح زیست بوم طیب گفت: در این سامانه، امکان ارزیابی برخط محصولات توسط تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و... وجود دارد و افراد میتوانند شناسامه کیفیت محصولات تولیدی را مشاهده کنند.
او افزود: طیب تنها یک نشان استاندارد محصول نیست بلکه استاندارد زندگی است و راهبرد آن ارتقاء کیفیت زندگی میباشد.
اجرای طرحهای جدید در حوزه نشان طیب
زمانی با بیان اینکه نمایندگی زیست بوم طیب تاکنون در استانهای یزد، اصفهان، تهران و خراسان شمالی آغاز بهکار کرده است، اظهار کرد: در تلاش هستیم موضوع استانداردسازی خدمات را در سازمانهای بزرگ دنبال کنیم که این طرح در حال حاضر در شهرداری کرمان آغاز شده است.
او ادامه داد: «زیستبوم دیجیتال طیب» و «شبکه کارگزاران و نمایندگان طیب» از جمله طرحهایی بهشمار میرود که موسسه کیفیت رضوی در حال انجام آنها است.
زمانی، مقوله استانداردسازی و ارتقاء کیفیت زندگی در سطح جهانی را از جمله اهداف مهم موسسه کیفیت رضوی عنوان کرد.
لزوم ورود طیب به زنجیره تولید گیاهان دارویی
سیف سهندی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی هم در مراسم اختتامیه این همایش گفت: گیاهان دارویی بخشی از محصولات غذایی است که در طب سنتی برای درمان بیماران استفاده میشود.
او ادامه داد: با توجه به پارامترهایی که نشان طیب برای بررسی یک زنجیره غذایی از تولید تا مصرف درنظر میگیرد، انتظار میرود این نشان با ورود به حوزه گیاهان دارویی، در برطرف کردن چالشهای این حوزه به ما کمک کند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان اینکه در نشان طیب، فرایند تولید محصول از مزرعه تا محصول نهایی بررسی میشود، گفت: این امر منجر به تولید محصول با کیفیت خواهد شد.
او ادامه داد: از سویی دیگر در سازمان ملی استاندارد، استاندارهای محصول نهایی با توجه به ظرفیتهای موجود بهصورت ادواری بررسی میشود، به همین دلیل نمیتواند استاندارد تمام محصولات تولیدی در کشور را بررسی کند.
سهندی تاکید کرد: معتقد هستم تولید محصولات با نشان طیب با استقبال خوب جوامع اسلامی روبرو خواهد شد.
او مهندسی فرایندها، کنترل کیفیت و بررسی استانداردها را از جمله نقاط قوت طیب دانست و گفت: همین موارد باعث میشود تا محصولی که ذیل نشان طیب تولید شود، علاوهبر رعایت استانداردها، از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد.
الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه بندی
سهندی با بیان اینکه در حوزه تولید فرآوردهای گیاهی، چالشهایی همچون تولید محصولات گیاهی تقلبی وجود دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال تجارت روغن زیتون در کشور بیشتر از میزان تولید آن است که این امر نشاندهنده تقلب در حوزه تولید این محصول میباشد.
او ادامه داد: طیب میتواند از تولید تا فرآوری، فروش و همینطور برندینگ ورود کند تا محصولی تولید شود که مورد اطمینان مردم باشد.
سهندی افزود: چنانچه نشان طیب علاوهبر سنجش کیفیت محصولات غذایی، رتبهبندی فرآوردههای گیاهی را هم در دستور کار خود قرار دهد، این محصولات سهم خود را از بخش تولید فرآوردهای درمانی خواهند گرفت.