سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، با همکاری کتابخانه تخصصی امام رضا(ع) در هفته کتاب و کتابخوانی، نشست تخصصی «تاثیر هجرت امام رضا(ع) بر ترویج دانش وکتاب درجهان اسلام» را در تالار کنفرانس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار کرد.
تاثیر هجرت امام رضا(ع) بر ترویج دانش و کتاب در جهان اسلام تبیین شد
به گزارش آستان نیوز، محمدهادی زاهدی؛ مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی به عنوان سخنران این نشست، تمام علوم را از منظر اسلام علوم الهی دانست و گفت: تمامی دانشها در زمینه آفریدگان خدا و قدرتی که خداوند به هستی بخشیده میاندیشند و حتی مادیگرایان در تلاش برای توسعه فهم انسان از قدرت الهی هستند.
وی تصریح کرد: کتاب نیز ماحصل تولید این علم است و از منظر اسلام ارزشمند بوده تا آنجا خداوند در قرآن کریم صراحتا بر نوشتن و قلم قسم یاد کرده است.
زاهدی، کتابهای عالمانه را کتابهای مقدس خواند و گفت: هر کتابی که مبتنی بر عقل و علم باشد و انسان را یک قدم جلو ببرد مقدس است، اما مقدس نه از این باب که دیگر چون و چرایی در آن نیست.
وی، با اشاره به فزایندگی علوم و دانش بشری، زایش این فزایندگی را در مواجه با فراز و فرودهایی عنوان کرد که در بزنگاههای تعامل و اندیشه انسان و تضارب آرا ایجاد شده است.
زاهدی این تعاملات را سرچشمه جوشش تمدنها دانست و اظهار کرد: تمدن ایران از تمدن هند، یونان بینالنهرین بهره گرفته اما این تمدن حاصل جمع آن ها نیست بلکه پرورش یافته تمامی آن ها است.
وی تمدن اسلامی را میراثی از تمامی تمدن های پیشین خود برشمرد که در این تمدن انسانهایی از قارههای مختلف با اندیشه های متفاوت حضور داشتند.
زاهدی، به امامت رسیدن امام رضا(ع) را در لحظه حساس تاریخ برای تعاملات فرهنگی عنوان کرد و افزود: تصحیح باورها، تبیین مسیر و نشان دادن راهها، سازماندهی علویان در مسیر فرهنگ، مبارزه با تفکر غالیان از جمله اقدامات ایشان بود که نقطه عطفی را در جهان اسلام ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: حضور امام رضا(ع) در مناظرات پژواک گستردهای در جهان پیدا کرد و به این ترتیب خط سیر امامت تبیین میشود.