سلسله نشستهای علمی دوره تربیت مربی علوم و معارف نهج البلاغه با عنوان در محضر نهجالبلاغه در دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) برگزار شد.
برگزاری نشست علمی در محضر نهجالبلاغه دردر دانشگاه امام رضا(ع)
به گزارش آستان نیوز در این همایش که عصر سه شنبه 24 آبان برگزار شد، حجت الاسلام حميد رضا مهدوی ارفع با اشاره به اهمیت تربیت سیاسی، گفت : امام علی(ع) فرزندان خود را چه از لحاظ اعتقادی و اخلاقی و چه از لحاظ سیاسی و بصیرتی به بهترین شکل تربیت می کردند چنانچه مسائل سیاسی و اجتماعی بیشترین سهم را در بین خطبه های نهجالبلاغه دارند.
وی با بیان اینکه تربیت به معنای رشد و پرورش استعدادها است، افزود : این آگاهی های سیاسی، ضرورت دوره زندگی و امامت امام علی(ع) بود و امروز هم این نیاز وجود دارد. امام علی (ع) در نهج البلاغه به اهمیت تربیت سیاسی در آخر الزمان و دوره غیبت امام زمان (عج) اشاره کرده اند که این امر شباهت های زیاد دوره فعلی با صدر اسلام را نشان می دهد. ائمه اطهار (ع) در راه تربیت دینی و سیاسی تلاش های بسیاری کردند و نتایج بسیار زیادی هم داشته است.
مهدوی ارفع با اشاره به یکی دیگر از شباهت های این دو دوره ادامه داد :در هر دو دوره افرادی که برای استقرار حاکمیت تلاش کردند، بعد از به نتیجه رسیدن حکومت، از کار خود پشیمان شدند که این مسئله به سبب عدم تربیت سیاسی درست است. بی بصیرتی سبب می شود حتی معنویت انسان هم به دشمن او تبدیل شود و شیطان با سواستفاده از همین مسئله از راه معنویت وارد زندگی انسان شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما در جامعه فاقد یک طرح مناسب برای پیاده سازی نظام تربیتی هستیم، افزود : امام علی (ع) عالم به زمانه خود و عالم به قدر خود بودن را لازمه به نتیجه رسیدن کارها می دانند، اما متاسفانه یکی از دلایلی که برخی امور در کشور ما به نتیجه لازم نمی رسد، این است که در اجرای آنها به زمانه و موقعیت توجه نمی شود.
این خبر حاکی است، بخشی از این نشست به پرسش و پاسخ دانشجویان اختصاص داشت و سوالاتی با محوریت نهج البلاغه و مسائل سیاسی مربوط به آن مطرح شد.