به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نشست «ملاحظات اخلاقی در سیاستگذاری نظام سلامت» برگزار شد.
نشست «ملاحظات اخلاقی در سیاستگذاری نظام سلامت» برگزار شد
به گزارش آستان نیوز، امیر کشاورزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در این نشست که صبح امروز در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با حضور جمعی از پژوهشگران این مرکز برگزار شد، عنوان کرد: شواهد تلخ تاريخ پر فراز و نشيب بشري، از اخلاقگريزي و اخلاقستيزي صحنه هاي دلخراشی از قرباني شدن انسان ها و انسانيت در برابر ديدگان قرار ميدهد.
وی ادامه داد: جنگ، ستم، آوارگي، فقر، مافيا، ترور، اختلاس، رشوه، بي اعتمادي، نفاق و…. واقعيات تلخي هستند که سرآغازشان دوري از اخلاق است و چشم بر آنها نمي توان بست. از همین رو، بشر در طي اعصار دريافت که به مدد خردورزي و عقلانيت به همراه عشق به انسانيت مي توان روشهاي گذار از بحران به رشد و تعالي اخلاقي را جستجو کند و دریافت زيست اخلاقي تأمين کننده سلامت جسم و روان، تعالي روابط اجتماعي و کمال انسان است.
کشاورزیان تصریح کرد:زيست اخلاقي، تمام شئون زندگي فردي و اجتماعي را فرا ميگيرد. تعامل اخلاقي فرد با خويش، اخلاق خانواده، اخلاق جنسي، اخلاق شهروندي، اخلاق در شغل و حرفه، اخلاق در تعاملات سياسي و حتي در سطوح جهاني و بين المللي، نمونه اي از زندگي اخلاقي را نشان مي دهد.
وی با بیان اینکه مهندسي پزشکي نقشي حياتي در استقرار و پيشرفت علوم پزشکی، علوم پايه زيستي و علوم مهندسي دارد، گفت: اين حرفه خطير در هيچ بعدي، نمي تواند از مرام اخلاقي محروم باشد. سروکار داشتن با جان آدمي، بُعد اخلاقي و مسئوليت پذيري حرفه مهندسي پزشکي را در تراز ديگر حِرَف نظام سلامت همچون پزشکي، پرستاري، داروسازي و …، بسيار با اهميت، سنگين و ارزشمند ساخته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: زمانيکه از اخلاق حرفه اي در مهندسي پزشکي (يا اخلاق مهندسي پزشکي) سخن به ميان ميآيد، صرفاً به بيان مسئوليت ها و الزامات اخلاقي افراد (مهندسان پزشکي) پرداخته نمي شود. اگر در اين حرفه، نقش و وظيفه طراحی ، نگهداشت ، مديريت و آموزش و .. براي حرفه مندان معين است و مسئوليت پذيري اخلاقي آنها درقبال اين وظايف مورد انتظار است؛ سياست ها، قوانين، آئيننامه ها و فرآيندهاي حاکم و مرتبط با اين نقش ها نيز در بوته نگاه و سنجش اخلاق قرار مي گيرند.