جایگاه جهانی آستان قدس رضوی در مطالعات نسخ خطی مشرق زمین در سومین پیش نشست علمی همایش بینالمللی مخطوطات مشرق زمین مورد بررسی قرار گرفت.
جایگاه جهانی آستان قدس رضوی در مطالعات نسخ خطی مشرق زمین بررسی شد
به گزارش آستان نیوز، دکتر علی حیدری یساولی دبیر علمی این همایش بینالمللی طی سخنانی در این نشست به تبیین جایگاه نسخ خطی در انتقال علوم، هویت و فرهنگ به نسل امروز پرداخت.
وی، لازمه برداشتن قدمهای مثبت در تاریخ علم را شناخت ذخایر دستنویس کتابخانههای بزرگ عنوان کرد و گفت: در کنار نگاه تخصصی به نسخهها، میبایست شرایط تسهیل دسترسی به نسخ خطی برای اهلش فراهم شود.
یساولی نسخ خطی را دارای دو ماهیت فیزیکی و روحانی عنوان کرد که در بعد فیزیکی نگاه موزهای به آن میشود اما در بعد روحانی، محتوای آن مورد بررسی قرار میگیرد.
وی به آسیب فاصله گرفتن نسل امروز با هویت خود اشاره و تصریح کرد: تا زمانی که نسل ما نداند چه میراثی از گذشته برای او مانده است دچار تزلزل فرهنگی و هویتی خواهد بود.
یساولی افزود: نسخ خطی نوعی از هویت ملی است و هر چقدر از این نسخ نگهداری کنیم اما توجهی به محتوا و برای تسهیل دسترسی آن اقدامی نکنیم قدمی برای معرفی آیین هویت برداشته نشده است.
وی همایش بینالمللی مخطوطات مشرق زمین را گامی در مسیر شناخت این میراث معنوی هویت ساز دانست.
در ادامه این نشست ابوالفضل حسنآبادی مجموعه دستخطهای حزین لاهیجی، محمدرضا فاضل هاشمی مجموعه زیجهای نفیس، مصطفی لعل شاطری نسخههای مصور و نفیس ادبی دوره صفوی، حسنعلی فریدونی و جواد فرهمندنژاد نسخههای شیخ بهایی و مهدی مجتهدی وراقان براساس مصاحف موجود در گنجینه رضوی را مورد بررسی قرار دادند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدصادق اشکوری دبیر کل همایش بین المللی مخطوطات مشرق زمین نیز که در این جلسه حضور داشت، در آغاز نشست شرایط شرکت در همایش و محورهای موضوعی و نحوه ارسال آثار را تشریح کرد.
شایان ذکر است، این همایش توسط مجمع ذخایر اسلامی و مؤسسه تاریخ علم و فرهنگ برگزار میشود تا نسل نوجوان و جوان را با اهمیت نسخ خطی آشنا کند و به بررسی جایگاه آستان قدس رضوی و نسخ خطی آن در جهان میپردازد.