خاطرات یک مدافع سلامت در کتاب «سپیددار» نوشته اشرف پهلوان قمی طی نشست خوانش متون دفاع مقدس که با همکاری سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد، مورد بررسی و خوانش قرار گرفت.
خاطرات یک مدافع سلامت در کتابخانه رضوی مرور شد
به گزارش آستان نیوز، سرهنگ حمید جهانگیر فیضآبادی، نویسنده آثار دفاع مقدس در این جلسه با اشاره به فداکاریهای صورت گرفته از سوی مدافعان سلامت طی ایام شیوع ویروس کرونا، جانبازی مدافعان سلامت را همپایه رشادتهای رزمندگان در میدانهای جنگ تحمیلی عنوان کرد.
وی، خوانش این کتاب را تلنگری برای توجه به فداکاریهای کادر درمانی در بیمارستانها دانست و گفت: این فداکاریها با همهگیری بیماری قرن شدت و حدت پیدا کرد.
جهانگیری افزود: کنش بین عقل و احساس، عشق و وجدان، امید و اضطراب، ترس و توکل احساسهایی است که در جملات این کتاب به خوبی حس میشود.
وی تصریح کرد: در این کتاب به حجابی میرسیم که نماد کمال یک زن مسلمان است و پرستاری که در تمامی خاطراتی که از خود نقل میکند چادر به سر داشته است.
این نویسنده و منتقد ادبی به بررسی جایگاه زن از دیدگاه شرق و غرب پرداخت و گفت: در این دو عرصه زن موجودی ضعیف است که نگاهی کالایی به او میشود، اما در دیدگاه اسلام زن در کنار ظرافتهای زنانگی خود، مادری با اقتدار است که در بسیاری از صحنههای اجتماعی راه کمال و پیشرفت را طی کرده و به عنوان فردی صاحب نظر مطرح میشود.
فیض آبادی همچنین این اثر را دارای قلمی شیوا و روان دانست که استعارات و تعابیر به کار رفته در آن بسیار ناب بوده و خاطرهها بدون اغراق برجستهسازی شده است.
وی با بیان اینکه کتاب سپیددار اثری ماندنی برای قرنهاست، تصریح کرد: توجه به نوع ادبیات و دوران انتقال، لازمهای برای نگهداری این پیام برای نسلهای آینده است.
این نویسنده اظهار کرد: از جنگ تحمیلی بیش از 3 دهه گذشته و تازه چندسالی است که نویسندگان به عرصه دفاع مقدس ورود پیدا کردهاند و در جمع آوری خاطرات بازماندگان این واقعه بزرگ تلاش میکنند در حالی که برای بیان خاطره هر چقدر به زمان وقوع آن نزدیک تر باشیم نوشتار عینی و ملموستر خواهد بود.
عرفانی از دیگر نویسندگان حاضر در این جلسه، توصیف مو به موی وقایع را از کارهای جذاب این نویسنده برشمرد و این سبک را باعث جذاب تر شدن اثر دانست.
وی خاطرات بیان شده در این کتاب را تجمیعی از هیجان، غم و شادی دانست و تصریح کرد: کلمات در این کتاب زنده و قابل لمس هستند و فضا و انسانهای اطراف در این کتاب به خوبی توصیف شدهاند.
اشرف پهلوان قمی؛ نویسنده اثر که تحصیلات حوزوی و تحصیلات دانشگاهی در رشته مامایی را در کنار هم دارد، نوشتن خاطرات را دارویی برای التیام دردهایی عنوان کرد که طی ایام خدمت خود به بیماران در شرایط کرونایی بر وی وارد شده است.
در این جلسه بخشهای مختلف این کتاب در فواصل برنامه توسط حاضران خوانش شد و نویسنده در خصوص آن به ارائه توضیحاتی پرداخت.
کتاب سپیددار اثر اشرف پهلوانی قمی است که در اولین نوبت چاپ خود توسط انتشارات معارف در شمارگان یک هزار جلد به چاپ رسیده است. این کتاب راست قامتی و ایستادگی مدافعان سلامت در دوران کرونا را به خوبی به نمایش کشیده است.