مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی ضمن تصریح بر رویکرد مسئلهمحوری و جست وجوگری در تربیت دانش آموزان مدارس امام رضا(ع) گفت: بنیاد فرهنگی رضوی به سمت غنی سازی تعلیم و تربیت با انواع فعالیتهای علمی و پژوهشی حرکت میکند.
حرکت مدارس امام رضا(ع) به سمت غنیسازی تعلیم و تربیت با فعالیتهای پژوهشی
به گزارش آستان نیوز، نشست خبری هفته پژوهش سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی صبح امروز با حضور جمعی از مدیران نهادهای وابسته به این سازمان در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
سید محمدصادق علی پرست، مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی در این نشست کادرسازی و تربیت نیروهای مومن، متعهد و متخصص برای حکمرانی نظام اسلامی را از جمله اهداف تاسیس و فعالیت بنیاد فرهنگی رضوی برشمرد و گفت: رویکرد تعلیم و تربیت دانش آموزان مدارس امام رضا(ع) بر مسئلهمحوری و جستجوگری گذاشته شده است.
احیای پژوهشسرای امام رضا(ع)
وی اضافه کرد: در یکسال اخیر پژوهشسرای امام رضا(ع) فعالیتهای علمی و پژوهشی خود را با رویکرد تربیت دانش پژوهان نوجوان در قالب گروههای علمی نجوم، فیزیک، شیمی، زیست و ریاضی در سطح مدارس امام رضا(ع) از سر گرفته است.
وی با اشاره به تولید اولین محتواهای تخصصی مبتنی بر روش های نوین آموزشی در سطح بین المللی در قالب تالیف کتابهای «آزمایش و سرگرمی با رویکرد کاوشگری» و اجرای فوق برنامه «مدرسه پلاس» اظهار کرد: مدارس امام رضا(ع) به سمت غنی سازی تعلیم و تربیت با فعالیتهای علمی و پژوهشی حرکت میکنند.
به گفته مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی، اخذ نمایندگی برگزاری مسابقات دانش آموزی مجمع آژانسهای آسیا و اقیانوسیه، حضور دانش آموزان مدارس امام رضا(ع) در اولین تیم ملی دانش آموزی موشک آبی جمهوری اسلامی ایران و راهیابی 3 اثر طراحی پوستر دانش آموزان به مرحله نهایی این مسابقات از جمله دستاوردهای پژوهشی اخیر مدارس امام رضا(ع) با هدایت پژوهشسرای امام رضا(ع) است که میتواند بستر مناسبی برای تربیت نخبگان پژوهشی در حوزه علوم و فنآوری های فضایی و تولید پهپادها و موشک برای کشورمان باشد.
وی همچنین کسب رتبه برتر کشوری سومین جشنواره علمی ـ پژوهشی پژوهشسراهای کشور در رشته رباتیک توسط دانش آموز پایه ششم ابتدایی پارسا پهلوان، راهیابی محسن ابراهیمی به مرحله سوم المپیاد اقتصاد و مدیریت، راهیابی طرح دستگاه جمعکننده سطل به مرحله نهایی جشنواره جوان خوارزمی، برجستهترین عناوین دانش آموزان 19 واحد مدارس امام رضا(ع) در رقابتهای علمی و پژوهشی سطح ملی عنوان کرد.
تشکیل تیم تربیت اقتصادی
علی پرست با اشاره به تشکیل تیم تربیت اقتصادی در پژوهشسرای امام رضا(ع) در راستای تحقق بخشیدن به ساحت اقتصادی تعلیم و تربیت گفت: تولید محتوای تخصصی با موضوعات اقتصادی برای آموزش دانش آموزان و اولیای آنها از پیش دبستانی تا ابتدایی از جمله فعالیتهای علمی بنیاد فرهنگی رضوی است. به علاوه، 320 عنوان برنامه توانمندسازی و مهارت افزایی ویژه 11 هزار مخاطب توسط پژوهشسرای امام رضا(ع) در طول یکسال اخیر برگزار شده است.
به دنبال «مدرسه کارآفرین» هستیم
وی با بیان اینکه این بنیاد بر محور کارآفرینی دانش آموزان و خانوادههای آنها در قالب طرح «مدرسه کارآفرین» متمرکز شده است، افزود: در مدارس امام رضا(ع) با برگزاری دورههای کارآفرینی و مهارتآموزی، بستر خوبی برای خوداشتغالی خانواده دانش آموزان به ویژه در مناطق حاشیه شهر مشهد فراهم شده است. در نتیجه یکی از دورههای متمرکز ما در یکی از واحدهای منطقه خواجه ربیع به درآمدزایی برای 50 خانواده منتهی شد.
آغاز به کار طرح «واقفان پژوهشی»
مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی ضمن آغاز به کار طرح «واقفان پژوهشی» در هفته پژوهش اضافه کرد: به پشتوانه این طرح از ظرفیت علمی و تخصصی اولیا و صاحب نظران در فرایندهای تعلیم و تربیت مدارس امام رضا(ع) استفاده خواهد شد. پیگیر آن هستیم تا بخشی از ساعات خدمت پژوهشگران و استادان دانشگاه خادم بارگاه منور رضوی در محیط خدمت بنیاد فرهنگی رضوی انجام شود؛ چون باور ما بر این است که صحن مدرسه مانند صحن حرم مطهر حضرت رضا(ع) مقدس و ارزشمند است.