سرپرست دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: در زمینه جذب وقف علمی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، «آیین نامه حمایت و تشویق کارگزاران وقف علمی» تدوین شد و در این رابطه توانستیم سه مورد وقف در زمینه فعالیتهای پژوهشی جذب نماییم.
تدوین آیین نامه حمایت و تشویق کارگزاران وقف علمی در دانشگاه رضوی
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمد امامی در نشست خبری دستاوردهای هفته پژوهش سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی که در تالار شیخ طوسی این سازمان برگزار شد، عنوان کرد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی تنها دانشگاه حوزوی در کل کشور است که برنامه علمآموزی در زمینه دانشگاهی و حوزوی را دنبال میکند و دانشجویان این دانشگاه در هر مقطعی در رشته خود هم دروس حوزوی و هم دروس دانشگاهی را فرا میگیرند.
وی با بیان اینکه، سال گذشته در پاسخ به نیاز جامعه، این دانشگاه سیاستهای تحول در زمینه فعالیتهای خود را آغاز کرده است، گفت: زمینه پژوهشهای دانشگاه علوم اسلامی رضوی از گذشته پژوهشهای بنیادی بوده است که این پژوهشها زمینه و پایه محکم یک ساختار علمی را تشکیل میدهد و خوشبختانه پایه و دانش اعضای هیئت علمی و دانش آموختگان این دانشگاه محکم و استوار است و در این زمینه فعالیتهای جدیدی آغاز شده است.
حجتالاسلام و المسلمین امامی در ادامه گفت: تحول و ارتقاء سرانه اعضای هیات علمی و آموزش دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی با سیاستهای دانشافزایی برای اساتید و هیات های علمی در این دانشگاه طی سال گذشته در نظر گرفته و اجرا شده است.
سرپرست دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان کرد: این دانشگاه دارای ۱۰ عنوان مجله در موضوعات مختلف است که ۴ عنوان از این مجلات درجه علمی - پژوهشی، ۲ عنوان علمی-ترویجی و ۴ عنوان هم درجه علمی - تخصصی دارد که در نظر داریم مجلات حوزه علمی - تخصصی را به سطح علمی - پژوهشی ارتقاء دهیم.
وی افزود: مجموعا هزار و ۶۵٠ مقاله به چاپ رسانده ایم که 164 مقاله از پاییز سال گذشته تا کنون به چاپ رسیده و 68 مقاله پژوهشی از این تعداد مقالات از دستاوردهای هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی است.
امامی اظهار کرد: سرانه تولید مجله در دو سال قبل حدود یک و در سال ١۴٠٠ حدود یک ونیم بوده است و تلاش می کنیم طی امسال این سرانه به 2 برسد که این اقدام در جهت برنامه های تولید علم دانش در اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی دنبال می شود.
انتشار ۱۸ عنوان اثر طی یکسال
سرپرست دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان کرد: در یک سال گذشته ۱۸ عنوان کتاب به چاپ رسیده است که یکی از این کتاب ها، کتاب «زبان های همزمان» است که با همکاری بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به سرانجام رسیده است. کتاب «روایتهای تفسیری امام رضا(ع)» نیز یکی از کتابهای تولیدی این دانشگاه است که حاصل پایاننامههای دانشجویی در ۸ جلد تهیه و به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: ۲۳ عنوان کتاب در دست اقدام، در کنار ۵۰ عنوان پایاننامه دانشجویان هم بخشی دیگر از فعالیت های پژوهشی دانشگاه محسوب می شود که تعدادی از این پژوهش ها در مورد مسائل روز آستان قدس رضوی از جمله وقف و نذر و زیارت است.
کسب 40 رتبه علمی
وی افزود: همچنین در سال گذشته ۴۰ مقام علمی مختلف در جشنوارههای علمی و منطقهای توسط دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی کسب شد که از آن جمله میتوان به ۶ رتبه برتر آزمون سراسری مقطع ارشد و ۵ رتبه المپیاد علمی و ۲ رتبه علمی منطقهای اشاره کرد.
برگزاری ۶۵ کرسی علمی و ترویجی طی یک سال گذشته
سرپرست دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: در طول یکسال گذشته ۶۵کرسی علمی و ترویجی، ۵۵برنامه توانمند سازی اساتید و دانشجویان با مدت زمان ٨٠٠ساعت برگزارشد و توانستیم طی همین مدت ۷ طرح پژوهشی که از این تعداد ۳ طرح برای مشتریان خارج از دانشگاه از جمله طرحی برای شورای اسلامی شهر مشهد را به ثمر برسانیم.