مدیرعامل شرکت صنایع، معادن و عمران رضوی از اجرای 10 طرح پژوهشی و کاربردی توسط این مجموعه با همکاری مراکز علمی برای توسعه استفاده از فناوریهای نوین در صنعت ساختمان، معادن و عمران از ابتدای سال 1401 خبر داد.
اجرای 10 طرح پژوهشی برای توسعه فناوریهای نوین در صنعت ساختمان، معادن و عمران
مهدی قربانی در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: با توجه به سند راهبردی شرکت صنایع، معادن و عمران رضوی، این مجموعه با رویکرد پاسخگویی به نیازهای داخلی آستان قدس رضوی در حوزههای عمرانی و تولیدی، توسعه صنعت و زیرساختهای موجود در شرکت، همگام بودن با بازارهای جهانی و تکنولوژیهای روز و همچنین توسعه فعالیت در حوزه معادن، اجرا و تجاریسازی طرحهای متعدد پژوهشی و کاربردی را در دستور کار خود قرار داده است.
او با اشاره به ضرورت صنعتی شدن ساختوسازها در کشور گفت: باتوجه به لزوم معرفی سیستمها و فناوریهای جدید برای ساخت و تحویل ساختمان با قیمت مناسب، سرعت اجرا و کیفیت بالا، شرکت صنایع، معادن و عمران رضوی چندین طرح پژوهشی و کاربردی را از ابتدای سال جاری اجرا کرده است.
مدیرعامل این شرکت ادامه داد: پرورش ایدههای جدید در تولید مصالح نوین ساختمانی و تجاریسازی آنها از طریق راهاندازی خطوط تولید، دیگر اهداف شرکت از اجرای طرحهای پژوهشی بهشمار میرود.
او با تاکید بر لزوم تامین انرژی از طریق بکارگیری انرژیهای پاک و تجدیدپذیر اظهار کرد: توجه به ضرورت توسعه پایدار و بهینهسازی مصرف انرژی، منجر به تعریف پروژههای پژوهشی و کاربردی در این شرکت با رویکرد کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان شده است.
قربانی ادامه داد: پیشگام شدن در حوزه فناوریهای دیجیتال و توسعه کسب و کار دیجیتال با توجه به زیرساختهای موجود شرکت، اهداف دیگری است که از اجرای طرحهای پژوهشی دنبال میشود.
صنعتیسازی ساختمان با استفاده از طرحهای دانشبنیان
او با اشاره به اجرای سه طرح پژوهشی در حوزه صنعتیسازی ساختمان گفت: ساخت واحد مسکونی با پنل تخت در پروژه گردشگری چپکرود و ساخت سوئیت با پنل خمیده در سایت کارخانه هبلکس بیرجند، از جمله این موارد است.
قربانی ادامه داد: پروژه دیگری که در قالب حمایت و راهنمایی پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد به منظور توسعه طرحهای دانشبنیان در مسکنسازی انجام شده، ارائه الگوهای پیش ساختهسازی مدولار(ساخت و ساز مبتنی بر تولید خارج از سایت، تولید کارخانه ای و به صورت پیشساخته) در ساخت خانههای مدولار سریعالاحداث بوده است.
استفاده از فناوری دیجیتال در حوزه ساختوساز
او با اشاره به اجرای 4 طرح پژوهشی و کاربردی در حوزه فناوری دیجیتال در حوزه ساختوساز گفت: طراحی پلتفرم دیجیتال ساختوساز مشارکتی و نیز سامانه هوشمند مدیریت تعمیر و نگهداری مجتمعهای تجاری و مسکونی، از جمله این طرحها بهشمار میرود.
قربانی ادامه داد: طراحی بهینه قابهای خمشی بتن آرمه با استفاده از الگوریتم فرا ابتکاری و پلتفرم دیجیتال مدیریت ماشینآلات راهسازی، بخشی دیگر از این طرحها را به خود اختصاص داده است.
اجرای طرحهای پژوهشی در حوزه انرژی و محیط زیست
او طراحی پوشش نور گیر سقفی(اسکای لایت آتریوم) فاز یک بازار مرکزی مشهد را یکی از طرحهای پژوهشی و کاربردی اجرا شده در حوزه انرژی و محیط زیست عنوان کرد و افزود: هدف از انجام این طرح ارتقاء سطح ایمنی، بهینهسازی مصرف انرژی و تامین آسایش حرارتی بازار بوده است.
قربانی ادامه داد: علاوهبراین طرحهای امکانسنجی ورود به زنجیره ارزش انرژی خورشیدی و بررسی تاثیرات یارانههای انرژی در صنعت ساختمان در قالب حمایت و راهنمایی پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد صورت گرفته است.
اجرای طرحهای مشترک با پارک علم و فناوری و دانشگاه امام رضا(ع)
او با اشاره به آغاز همکاری میان شرکت صنایع، معادن و عمران رضوی با پارک علمی فناوری خراسان رضوی به منظور بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور در حوزه معادن گفت: این مشارکت با هدف توسعه فعالیتهای معدنی و رفع نیازهای شرکت انجام شده است.
قربانی ادامه داد: همچنین با هدف بکارگیری فنآوریهای نوین صنعتی، تعریف و تجاریسازی طرحهای خلاقانه در خطوط تولید کارخانجات زیرمجموعه شرکت، همکاری مشترکی با تیم فناوران گروه برق دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) آغاز شده است.
او با اشاره به احداث ۲۲ مجتمع بین راهی امام رضا(ع) در سراسر کشور توسط این شرکت افزود: باتوجه به اینکه امروزه نیاز به توسعه و ارتقاء بهرهوری در این مجتمعها ضروری است، از همین رو ارائه الگوي معماري مجتمعهاي خدماتي رفاهي بين راهي امام رضا(ع) با هدف حفظ معيارهاي معماري ايراني اسلامي و ايجاد بهرهوري اقتصادي در دستور کار شرکت قرار گرفته است.