مدیرعامل موسسه دانشبنیان کیفیت رضوی از اجرای بیش از 40 طرح پژوهشی برای طراحی و پیادهسازی الگوی ارزیابی و رتبهبندی طیب در راستای ارتقای بهرهوری در صنایع، استانداردسازی و نهادینهکردن سبک زندگی اسلامی خبر داد.
اجرای بیش از 40 طرح پژوهشی در موسسه دانشبنیان کیفیت رضوی
ایمان اسدی در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: تمامی طرحهای پژوهشی، با همکاری مراکز علمی و اساتید دانشگاههای معتبر داخلی و خارجی انجام شده، طرحهایی که هدف نهایی آن، ارتقای کیفیت زندگی بر اساس معیارهای اسلامی است.
او ادامه داد: یکی از نقاط قوت طرحهای پژوهشی موسسه کیفیت رضوی این است که صرفا بحث پژوهشی و تئوری مطرح نبوده، بلکه تمامی طرحها به مرحله اجرا رسیده است.
تبیین مدل مفهومی و ارزیابی نشان طیب
مدیرعامل موسسه دانشبنیان کیفیت رضوی با اشاره به انجام 3 طرح پژوهشی با موضوع تبیین مدل مفهومی و ارزیابی نشان طیب گفت: این طرحها در حوزه مبانی، مفاهیم و چارچوبهای نشان طیب براساس آیات قرآن و روایات ائمه معصومین و همچنین معناشناسی واژه طیب برگرفته از مبانی دینی و علوم انسانی است.
او ادامه داد: در حوزه طراحی الگوی ارزیابی کیفیت و رتبهبندی محصولات کشاورزی و غذایی نیز مطالعات پژوهشی متعددی انجام شده است که میتوان به طرحهای پژوهشی ویژه پنج محصول خرما، زعفران، پسته، برنج و گوشت و زنجیرههای تولید آنها را نام برد.
اسدی، مطالعه تطبیقی بین نشان طیب با سایر نشانها، مدلها و استانداردهای روز دنیا را موضوع دیگر فعالیتهای پژوهشی این موسسه عنوان کرد و افزود: بدین منظور مطالعه تطبیقی بین نشان طیب با نشان حلال، مشخصههای ارگانیک بودن، استاندارد ایزو، استاندارد ایران و... انجام شده است.
او ادامه داد: در این پژوهش همچنین میزان اشتراکات این نشانها با طیب و تفاوت، برتری و تمایزی که طیب نسبت به آنها دارد، استخراج شده است.
اجرای طرحهای پژوهشی طیب در حوزه صنایع خلاق/یا ورود نشان طیب به حوزه صنایع خلاق
اسدی از اجرای طرحهای پژوهشی طیب در حوزه محصولات فرهنگی و صنایع خلاق خبر داد و گفت: بدین منظور چندین طرح پژوهشی با عنوان الگوی ارزیابی کیفیت و رتبهبندی انیمیشن، کتاب کودک و محصولات فرهنگی انجام شده است که میتوان به اجرای الگوی ارزیابی کیفیت و رتبهبندی طیب در حدود 60 پویانمایی داخلی و خارجی شناخته شده اشاره کرد.
او درباره پژوهشهای صورت گرفته برای طراحی این الگو در بخش خدمات اظهار کرد: در این بخش، الگوی ارزیابی کیفیت و رتبهبندی ویژه رستورانها، فروشگاههای مجازی، ورزشگاهها، درمانگاهها و سایر حوزههای خدماتی طراحی شده است.
اسدی ادامه داد: بخشی دیگر از طرحهای پژوهشی موسسه کیفیت رضوی ناظر بر فعالیتهای درون شهری بوده که منازل مسکونی، مراکزآموزشی و مدارس و همچنین فضاهای عمومی شهری نظیر میادین، پارکها و جادهها، از جمله آنها بهشمار میرود.
او افزود: طرحهای پژوهشی دیگری هم انجام شده که ناظر بر سازمانها بوده و الگوی ارزیابی کیفیت و رتبهبندی طیب برای آنها طراحی شده است.
انتشار 40 مقاله علمی پژوهشی و همایشی
اسدی با بیان اینکه تاکنون ۴۰ مقاله علمی پژوهشی و همایشی از طرحهای پژوهشی صورت گرفته، در مجلات معتبر داخلی و خارجی و همایشهای ملی و بینالمللی منتشر شده است، گفت: علاوهبراین، 70 نشست تخصصی در حوزه طیب با همکاری مراکز علمی داخلی و خارجی برگزار شده است.
او ادامه داد: این موسسه همچنین موفق به انتشار ۵ جلد کتاب در حوزه الگوی ارزیابی کیفیت رتبهبندی محصولات، واحدهای صنفی، سازمانها، مراکز آموزشی و همچنین مبانی و مفاهیم طیب شده است.
اسدی با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی غذای طیب با محوریت موسسه کیفیت رضوی اظهار کرد: در این همایش ۱۸۸ مقاله در حوزه مطالعات بنیادین، علوم تغذیه، صنایع غذایی، استانداردها و فقه و شریعت دریافت شد.
او افزود: همایش بینالمللی غذای طیب با همکاری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ایران و ۵ کشور خارجی و نیز دانشگاهها و مراکز معتبر دنیا مانند دانشگاه زوریخ سوئیس، UPM مالزی، مراکز حلال کشورهای مالزی، کره، قزاقستان و پاکستان، ماه گذشته در مشهد برگزار شد.