مدیرعامل موسسه دانشبنیان بذر و نهال رضوی گفت: از ابتدای امسال ۱۰ طرح دانشبنیان برای ارتقاء بهرهوری کشاورزی در آستان قدس رضوی آغاز شده است.
اجرای 10 طرح دانش بنیان در حوزه بذر و نهال
محمد هاشمزاده در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: با توجه به اینکه پایه و اساس موسسه بذر و نهال رضوی بر تحقیقات و پژوهش نتیجه محور و اقتصاد محور متمرکز است، از ابتدای امسال طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی متعددی آغاز و همزمان با اجرای این طرحها، نیروهای متخصص دانشآموخته نیز بکار گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه تولید بذرهای هیبرید و بهبود کیفیت انواع بذر و نهال با کشاورزی دانشبنیان میسر میشود، گفت: اولین حلقه از زنجیره تولید بذر و نهال، بحث پژوهشی و تحقیقاتی آن است که با رهبری مدیران متخصص و تیم تحقیقاتی موسسه، تاکنون به نتایج بسیار خوبی در این حوزه دست یافتهایم.
هاشمزاده با اشاره به اهمیت خودکفایی در تولید بذر و نهال برای تامین امنیت غذایی گفت: کشوری که بتواند پشتوانه مناسبی را در زمینه تولید بذرهای هیبرید و نهالهای سازگار و پرمحصول ایجاد کند، میتواند در حوزه امنیت غذایی حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی بررسی ژنوتیپها و ارقام مختلف گوجه فرنگی برای دستیابی به لاین والدی و تولید بذر هیبرید را یکی از فعالیتهای پژوهشی این موسسه عنوان کرد و افزود: علاوهبراین، طرح پوششدار کردن زیستی و شیمیایی بذرها با هدف افزایش جوانهزنی و توانایی استقرار گیاهچه انجام شده است.
مدیرعامل موسسه دانشبنیان بذر و نهال رضوی ادامه داد: تولید نهالهای کشت بافتی و راهاندازی مرکز تولیدات زیست فناوری گیاهی، اقدامات دانشبنیان دیگری است که به منظور افزایش کارایی باغات و محصولات کشاورزی درحال انجام است.
او با اشاره به طرح بررسی صفات سازگاری سبزیجات برگی برای تولید بذر استاندارد گفت: در حوزه بذر، طرحهای دیگری نظیر ارزیابی لاینهای والدی ذرت هیبرید، آنالیز تصویری صفات کیفی بذر و... در دست اجرا است که نتایج آزمایشها حکایت از بهبود عملکرد کشاورزی دارد.
هاشمزاده ادامه داد: علاوهبراین، در حوزه نهال به دنبال ایجاد کلکسیون(مجموعه) ارقام سیب هستیم تا با تولید نهالهای سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف، در اختیار کشاورزان و باغداران قرار دهیم.
ایجاد کمیته مدیریت دانش
او از ایجاد کمیته مدیریت دانش در کنار اجرای طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی توسط موسسه بذر و نهال رضوی خبر داد.
هاشمزاده افزود: از جمله وظایف این کمیته میتوان به نظارت و بایگانی دادهها و خروجیهای حاصل از طرحهای پژوهشی، بررسی پروژههای پیشنهادی، ثبت و ضبط اطلاعات طرحها، تدوین بولتن(خبرنامه) و دانشنامهها، برگزاری همایشها و... اشاره کرد.
او تبدیل دانش به محصول، بومیسازی و تزریق دستاوردهای آن به چرخه تولیدات کشاورزی کشور را یکی از رسالتهای موسسه دانشبنیان بذر و نهال رضوی دانست.
هاشمزاده ادامه داد: ارتباطات تنگاتنگ موسسه با دانشگاهها و مراکز علمی موجب شده است تا بسیاری از طرحهای پژوهشی در این مجموعه و در آزمایشگاه تحقیقاتی آن اجرا شود.