پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

گفتگو با رویا فضائلی که حفظ قرآن را از دوران کودکی و در حرم امام رضا(ع) آغاز کرد
۱۴۰۱-۰۹-۳۰

بانوی 24 ساله؛ حافظ کل قرآن و جوان‌ترین مربی دارالقرآن حرم 

از دوران کودکی که با پدر و مادرش به دارالقرآن الکریم حرم حضرت رضا(ع) می آمد، شیرینی کلام الهی بر جانش نشست و سبب شد مسیری را طی کند که حالا در 24 سالگی، هم حافظ کل قرآن کریم باشد و هم جوان‌ترین مربی دارالقرآن حرم.

به گزارش آستان نیوز، «رویا فضائلی» از دوران کودکی فراگیری آموزش‌های قرآنی را از حرم مطهر رضوی آغاز کرده و حالا در کسوت یک مربی، داور مسابقات قرآنی، مدرس کلاس‌های قرآنی آموزش و پرورش مشغول به کار است. ساعت کلاس درسی اش در حرم که تمام می‌شود، فرصتی است که با او به گفتگو بنشینم و داستان زندگی قرآنی اش را بشنوم. او هم به گرمی میزبانمان می شود و به سوالاتمان پاسخ می‌دهد.
 

از چه زمانی با قرآن مأنوس شدید و شروع به حفظ قرآن کردید؟
از دوران کودکی به فراگیری قرآن علاقه‌ داشتم. پدرم معلم قرآن مدرسه بود و همزمانی تدریس قرآن ایشان در مدرسه و منزل، سبب ترغیب من به یادگیری آموزش قرآن و سوره‌های کوچک شد. به همراه مادرم از دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی یادگیری آموزش قرآن را شروع کردم. مادرم هم به خاطر همراهی با من در کلاس‌های قرآنی و انجام پرسش‌های قرآنی توانست تا حد بسیار خوبی علوم قرآنی را فرا بگیرد. اما به طور جدی فراگیری حفظ قرآن را از سن 14 سالگی آغاز کردم. یکی از دوستانم در مدرسه حافظ 14 جزء قرآن بود و من به او غبطه می‌خوردم. همین حس بهانه‌ای شد که مجدد فعالیت حفظ قرآن را آغاز کنم. خانواده من مذهبی هستند سعی کردند مطالب دینی و تربیت اسلامی را از دوران کودکی به ما آموزشی دهند آن‌ها همیشه در این راه همراه و مشوق قرآنی من بودند که این امر زمینه پیشرفت و رشد قرآنی در خانواده ما را بیشتر می‌کرد.
 

چقدر طول کشید که توانستید قرآن را حفظ کنید؟ 
من حفظ قرآن را از اواخر سال 90 شروع کردم و بعد از 5 سال با دو روش گوش دادن زیاد به ترتیل قرآنی و همچنین نوشتن آیات قرآن،موفق شدم کل قرآن را حفظ کنم. از سال 95 تاکنون بطور دائم با روش‌های مختلف در حوزه تقویت حافظه و افزایش تمرکز در حال تثبیت و تعمیق بخشی حفظ هستم و سعی می‌کنم به حد بالاتری از تسلط برسم.
 

چه انگیزه‌ای باعث شد که از نوجوانی و طی پنج ساله موفق به حفظ کل قرآن شوید؟
قرآن و اهل بیت(ع)، دو یادگاری ارزشمند و مهمی هستند که از پیامبر به ما به ارث رسیده، اگر ما ادعا داریم در جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم و قرار است همه ابعاد مختلف زندگی را براساس معیارهای قرآن و کلام اهل بیت(ع) بسنجیم، باید ضمن آشنایی بیشتر با قرآن و انس با آن، به دستورات قرآن نیز عمل کنیم که به نظر من یکی از عوامل عمل به قرآن، حفظ آن است. کسی که آیات قرآنی را در سینه خود داشته باشه و آن‌ها را به خاطر بسپارد، بهتر می‌تواند زمینه عمل به آیات قرآن را در خود فراهم کند. برای من مهم بود که یک زندگی بر اساس مبانی قرآنی و حدیثی که از پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به ما رسیده، داشته باشم. 
 

یکی از انتظاراتی که مردم از همنشینی با قرآن دارند این است که این کتاب آسمانی بتواند در زندگی شان نمود عینی داشته باشد. شما تجربه چنین تاثیری را در زندگی تان داشته‌اید؟
حفظ قرآن و تاثیراتش در زندگی آنقدر عینی است که شاید غیر قابل وصف باشد. زیباترین توصیف درباره اش اینکه، به گفته آیت الله جوادی آملی «گمان نکنید که ما حافظ قرآن هستیم؛ بلکه  قرآن حافظ ماست». ما نباید گمان کنیم از زمانی که وارد عرصه حفظ قرآن می‌شویم مشغول به خاطر سپردن آیات هستیم بلکه این قرآن است که از همان لحظه به بعد حافظ و نگه‌دار ماست. قرآن مانع می‌شود از اینکه ما به سمت گناه و ظلمات برویم. قرآن یک حافظ و نگهبان است که به ما می‌آموزد مسیر  بهتر را در زندگی تشخیص دهیم. قرآن برکت‌های زیادی در زندگی همچون؛ برکات مالی و معنوی، افزایش رزق و روزی، سلامتی جسمی و روانی، آرامش خاطر، دوری از استرس و اضطراب و رشد اخلاقی را برای انسان دارد و سبب می‌شود در این دنیای رنگارنگ، انسان خودش را مصون کند و شیفته رنگ و فریب‌ آن نشود. حافظ و قاری قرآن باید در انجام هر کاری حواسش به خلقیاتش هم باشد. قرار نیست یک فرد قرآنی فقط اسم قرآن را با خود یدک بکشد بلکه از منظر اخلاقی و نوع برخوردها باید هر چه بیشتر خودش را نزدیک به خلقیات قرآن کند. در زندگی شخصی خویش احساس می‌کنم بسیاری از امور به لحاظ خلقی و معنوی قبل و بعد از حضور قرآن در زندگی من تغییر کرده، شخصیتم خیلی متفاوت‌تر از قبل شده است. 
 

از تجربه حضور در مسابقات قرآنی هم برایمان بگویید؟ از چه زمانی در مسابقات شرکت کردید و این رقابت چقدر در پیشرفت تان اثرگذار بود؟
من از زمانی که حافظ یک جزء قرآن، بودم برای ارتقای سطح قرآنی در مسابقات  مختلف شرکت کردم. شکر خدا تاکنون در مسابقات مختلف قرآنی در سطوح شهرستان، منطقه، استان، کشور و حتی بین المللی رتبه‌های برتر را کسب کردم که کسب رتبه بین‌المللی در مسابقات کشور ایران و عراق، رتبه‌های اول رشته‌های حفظ 10 جزء، 10 جزء و کل قرآن در مسابقات اوقاف، مسابقات دانشجویی کشور، مسابقات بنیاد شهید، مشکات، دارالقران امام علی(ع) و مسابقات مختلف آستان قدس رضوی از مهم‌ترین موفقیت های من در مسابقات قرآنی بوده است.
درباره تاثیر مسابقات هم باید بگویم که شرکت در مسابقات ضمن یادگیری مباحث جدید و ارتقاء توانمندی تلاوت باعث می‌شود محفوظات حافظان عمیق‌تر شود. آشنایی با افراد و ایجاد روابط با قاریان، موجب ارتقاء سطح شرکت‌کنندگان می‌شود و زمینه را برای بروز و پروش استعدادهای افراد افزایش می‌دهد؛ به ویژه برای بانوان، شرکت‌ در مسابقات ملی و بین‌المللی عرصه‌ای است که بتوانند، زیبایی تلاوت خود را در یک فضای جدی، رسمی و کاملا امن و شرعی، به نمایش بگذارند.
 

به نظر شما برای اینکه بتوانیم از دوران کودکی، فرزندانمان را با آموزش‌های قرآن آشنا کنیم و تلاش کنیم قرآن از مهجوریت خارج شود، باید از چه روش‌های برای آموزش بهتر و فراگیری بیشتر آن استفاده کرد؟
من معتقدم والدینی که قصد دارند فرزندانشان تربیت دینی داشته باشد ابتدا باید خودشان در این مسیر قدم بردارند؛ چرا که فرزندان از رفتار پدر و مادر و از صحبت‌ها و سخنان آنان الگو می‌گیرند. شرکت در محافل قرآنی، تلاوت قرآن در خانه، تشویق بچه‌ها به تلاوت قرآن و حفظ آیات و چک، درک مفاهیم قرآنی از عوامل موثر در انس خانواده‌ها و فرزندان با قرآن است.
 

شما آموزش قرآن را از حرم مطهر رضوی آغاز کردید و در حال حاضر هم در همین آستان مقدس تدریس و اجرای برنامه‌های قرآنی دارید. فکر می کنید فضای روحانی بارگاه منور امام رضا(ع) چقدر در موفقیت‌های شما اثرگذار بوده است؟
من اولین بار حفظ قرآن را از حرم امام رضا(ع) آغاز کردم و یکی از قرآن آموزان دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی بودم. موفقیت‌هایم را مدیون کلاس‌های آموزش قرآن در حرم مطهر رضوی هستم که یک فضای امن و مناسب در محضر استادان مختلف در دارالقران الکریم حرم ویژه بانوان برای علاقه مندانی همچون من فراهم کرد. خودم فکر می کنم اگر به جای کلاس‌های حرم مطهر رضوی به مرکز قرآنی دیگر مراجعه می‌کردم به طور حتم تا این اندازه موفق نبودم.
در کنار شکر خدا بخاطر این فرصت، خودم هم تلاش کردم در حد توان شکر این نعمت را به جا بیاورم. به همین خاطر از سال 95  به عنوان کارشناس و مربی حفظ قرآن کریم دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی  شروع به همکاری کردم. توصیف من از فعالیت‌های آموزشی در حرم مطهر رضوی، فضایی است که متبرک به وجود نازنین امام رضا(ع) شده و در اینجا می‌توانیم به قرآن و اهل بیت(ع) تمسک بجوییم و در مسیر صحیح زندگی حرکت کنیم.


 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی