پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شد،
۱۴۰۱-۱۰-۰۵

نگاهی فراگیر به رویدادهای نهضت حسینی در کتاب«دانشنامه کربلا»

دومین جلد از کتاب «دانشنامه کربلا» با نگاهی فراگیر به رویدادهای نهضت حسینی و کارزار کربلا از رهسپار شدن امام حسین(ع) از مدینه تا بازگشت اسیران، به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر و روانه بازار نشرشد.

به گزارش آستان‌نیوز، «لبیب وجیه بیضون» نویسنده این اثر هدف از تالیف دانشنامه کربلا را ترسیم تصویری زنده، کامل و تقریبا دست نخورده از رویداد کربلا می‌داند که اگر تصویر رویداد کربلا در دست ما باشد و کسی بیاید و آن را پاره کند و به دست باد بسپارد، سپس ما بخواهیم آن تصویر را به شکل نخست درآوریم چه راهکاری پیش روی ماست؟ ما در هر جا و مکانی و زیر هر سنگی در پی پاره پاره های آن تصویر می گردیم تا آن‌ها را گرد آوریم و همانند پازلی پیش رو گذاریم تا ترکیب تصویر را بار دیگر باز آفرینی کنیم.
این نویسنده همچنین معقتد است، در صحنه تاریخ نیز چنین ماجرایی رخ داده است، رویداد کربلا به شکل تصویری درآمده است با پاره‌های پراکنده در میان کتاب‌های تاریخی و ما برای بازسازی این تصویر چاره ای نداریم جز اینکه پاره‌های پراکنده در میان کتاب‌ها را فراهم آوریم و از نو در کنار هم بگذاریم.
وی ادامه می دهد: مشکل اینجاست که نمی‌توان بر همه آن پاره‌ها دست یافت و بر شماری از آن گرد گذر زمان نشسته و حقیقت آن‌ها دگرگون شده است این همان پیچ و تابی است که در دانشنامه کربلا با آن روبه رو هستیم پس ناگزیر تصویر این دوره از تاریخ کربلا چنان خلق شده است که به حقیقت آن از هر تصویری که پیش‌تر کشیده شده بود شباهت بیشتری داشته باشد.
جلد نخست این اثر در بخش اول پس از ارائه پیشگفتارهایی درباره مصادر و مناقب و فضایل اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) و همچنین فلسفه و اهداف جنبش حسینی، در بخش دوم از دشمنی میان بنی هاشم و بنی امیه و خلافت و صلح امام حسین(ع) و حکومت معاویه به عنوان پیش رویدادهای نهضت حسینی سخن گفته است.
در بخش سوم آمادگی برای نهضت حسینی را با مباحثی همچون حکومت یزید و نامه‌نگاری بصریان و کوفیان با امام حسین(ع) و ... به تصویر کشیده و در بخش چهارم نیز با امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا همسفر شده و سرانجام در بخش پنجم به رویدادهایی که از آغاز حضور امام در کربلا تا هنگامه کارزار کربلا روی داده پرداخته است.
جلد دوم این دانشنامه نیز در سه بخش «کارزار کربلا» که به معرفی یاران امام حسین(ع) در روز عاشورا و شهادت اهل بیت(ع) می پردازد، «رویدادهای پس از شهادت»، «مسیر سرهای شهیدان و اسیران سوی شام و مدینه» و « بزهکاریهای یزید پس از رویداد کربلا» تدوین شده است.
منزلت شهیدان کربلا، وداع امام حسین(ع) با زنان و فرزندان، رویدادهای دنیایی غیر طبیعی، رویدادهای بعداز ظهر روز دهم محرم، آتنش زدن خیمه‌ها، اسیران و سرها در کوفه، چگونگی فرستادن کاروان حسینی سوی شام، ورود اسیران به دمشق، خطبه حضرت زینب(س) در شام و... برخی از موضوعاتی است که در این اثر به آن پرداخته شده است.
شایان ذکر است، اثر حاضر توسط محمد تقدمی صابری از مترجمان بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به زبان فارسی ترجمه شده و در شمارگان 300 نسخه و قطع وزیری به چاپ رسیده و در اختیارعلاقمندان قرار گرفته است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی