پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۱-۱۰-۱۱

آئین پایانی سلسله جلسات برهان برگزار شد

آئین پایانی سلسله جلسات برهان با محوریت بانوان و جهاد تبیین به همت مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی برگزار شد.

به گزارش آستان نیوز، مراسم اختتامیه سلسله جلسات برهان به همت مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی در اردوگاه باغ‌خاتون برگزار شد.
شبهات و سوالات حوزه حجاب، شیوه‌های پاسخ‌گویی به مخاطبان نوجوان با توجه به وقایع اخیر و نحوه مواجهه با فتنه‌ها از موضوعات این جلسات بود. 
در 20 جلسه برگزار شده برهان با موضوع بانوان و جهاد تبیین، 5 هزار مخاطب به‌صورت حضوری و غیرحضوری شرکت داشتند.
کارشناس مسائل نوجوانان، در آئین پایانی این سلسله جلسات، تغییرات فیزیکی مختلف را نخستین عامل بدخلقی نوجوان محسوب کرد و گفت: اولین گام در ارتباط با نوجوان این است که او را بشناسیم و با این اقدام عملا ۹۰ درصد کار را انجام داده‌ایم.
حسین زاده کمالی اظهارکرد: بعد از این مرحله باید از تکنیک‌های مختلف استفاده کنیم؛ در تکنیک اول باید کاری کنیم که حال نوجوان در کنار ما حال خوبی باشد و در گام دوم گوش دادن به حرف نوجوان باید در دستور کار قرار گیرد.  
وی ادامه داد: در نهایت می توانیم از تکنیک‌هایی همچون توصیف رفتار، بیان احساس، تاثیر رفتار بر شرایط و بیان انتظار برای ارتباط با نوجوانان در منزل و در شرایط مهم بهره بگیریم.
کارشناس مسائل نوجوانان با بیان این که تکنیک بعدی، اصلاح سطح‌های ارتباطی است، ادامه داد: این کار به این معناست که ابتدا باید رفتار خودمان درست باشد تا روی فرزندمام اثر بگذارد، همچنین در تکنیک ارتباط موثر با نوجوان باید روشن صحبت کنیم و انتظار خود را شفاف بگوییم زیرا گاهی نوجوان متوجه منظور ما نمی‌شود.
وی تاکید کرد: در نهایت تکنیک حل مسئله به میان می‌آید که برای این موضوع نیز لازم است یک جلسه خانوادگی تشکیل برای شناخت مسئله شود.
حسین زاده کمالی تصریح کرد: بعد از اینکه مسئله را دریافت کردیم، نیاز به بارش فکری داریم یعنی راه‌های مختلف را برای حل مسئله کشف و پیامد عدم پذیرش مسائل را برای نوجوان روشن کنیم تا در صورت رعایت نکردن مسائل، پیامدها را اجرایی کنیم.

وی اظهار کرد: برای برخی از رفتارهای نوجوانان باید قانون بگذاریم اما نه برای هر کاری. بهتر است تعداد قانون‌ها زیاد نشود و وقتی که قانونی را گذاشتیم دیگر در مورد آن بحث و مذاکره نکنیم و قاطع باشیم.
کارشناس مسائل نوجوانان با اشاره به این حدیث که «نوجوانی، شعبه‌ای از جنون است»، خاطرنشان کرد: ما باید نوجوان را صبورانه پذیرش کنیم زیرا نوجوان در سنی است که دچار تغییرات فیزیولوژیکی در جسمش و هورمون‌های متعددی در او ترشح می شود؛ این تغییرات فیزیکی نخستین عامل بدخلقی نوجوان به حساب می‌آید و در این شرایط لازم است که خانواده به جای چالش، تأمل و صبوری پیشه کنند.
وی با بیان اینکه نوجوانان را نادیده نگیریم، گفت: تحقیر، مقایسه، فحاشی، شخصیت ندادن و... در مواجهه با نوجوان باعث می‌شود که احساس کند کسی او را درک نمی‌کند؛ در این حالت احساس تنهایی و تلخ‌کامی می‌کند و به همین دلیل بعضی نوجوانان احساس ناکامی خود را با پرخاشگری زور و دعوا و بعضی از آن‌ها با انزوا و گوشه گیری نشان می‌دهند. لذا با توجه به شخصیت نوجوان می‌توانیم تا حدود زیادی از بدخلقی و پرخاشگری او جلوگیری کنیم.
حسین زاده کمالی با بیان اینکه نوسانات خلقی پدر و مادر باعث می‌شود که نوجوان از والدین خود الگو‌گیری کند، افزود: زمانی که نوجوان بدخلقی می‌کند لازم است که او را درک کرد و احساس گناه را در او را تشدید نکنیم و برای رفع این نوسانات به نوجوان آگاهی بدهیم و گاهی نیاز به تغافل و چشم‌پوشی به نیت کار تربیتی نه به معنی نادیده گرفتنِ صرف لازم است.
وی به ویژگی‌های رفتاری هیجانی نوجوان اشاره کرد و گفت: از این ویژگی‌ها می‌توان به غیرقابل پیش‌بینی بودن، قابل کنترل نبودن، لذت‌گرایی، اهل رفاقت و در لحظه بودن اشاره کرد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

 مصرف بهینه انرژی باید به یک ارزش اجتماعی تبدیل شود
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به محدودیت منابع انرژی و تأکید بر ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در افراد جامعه در جهت کاهش…

تلویزیون اینترنتی