پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۱-۱۰-۱۹

روایتی از مادران «قاسم پرور» در دیار خراسان جنوبی

تمام آرزوها، رویاها و خیالاتی که برای فرزندش در ذهن می پروراند همگی جلوی ذهنش رژه می روند. نام فرزندش را گذاشته اند «شهید»، کسی که آسمانی شده و اکنون نزدیک خداست.

به گزارش آستان نیوز از خراسان جنوبی؛ مادران سرافراز شهیدان، فرشتگان زمینی هستند که در دامان پرمهرشان اسطوره‌های فداکاری و اخلاص پرورش می‌دهند. سومین رویداد ملی «مادران قاسم پرور» امروز دوشنبه (۱۹ دی) با حضور مادران، همسران شهدا و جمعی از بانوان خادمیاران رضوی خراسان جنوبی در محل مجتمع غدیر بیرجند برگزار شد تا میزبانی برای تکریم و تجلیل مادران شهدا و مادرانی باشد که به دلیل علاقه به شخصیت و منش و مکتب حاج قاسم، فرزند خود را «قاسم» نامیده‌اند.

مراسم با خواندن سرود ملی آغاز می شود و پس از آن حاضران روی به حرم امام‌ رضا(ع)، دست ها را به رسم ادب روی قلبشان می گذارند و صلوات خاصه را زمزمه می کنند. مجری می گوید: قطعا بی بدیل ترین قصه ها و روایت ها را باید از زنان این سرزمین شنید. مادری که مرگ را به سخره می گیرد و نمی گوید فرزندم در کربلای ۴ و در آب های سرد اروندکنار شهید شد، بلکه می گوید فرزندم مثل حضرت یونس(ع) اسیر ماهی ها شد.
او در ادامه با تسلیت سالروز وفات حضرت ام البنین(س) که در تقویم ملی جمهوری اسلامی به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است، این شعر را زمزمه می کند: عده ای داده ای و راهی دریا شده ای/خوش به حال لب اصغر که تو سقا شده ‏اى/ آب از هیبت عباسى تو می لرزد/ بى عصا آمده ‏اى حضرت موسى شده ‏اى/ به سجود آمده ‏اى یا که عمودت زده ‏اند/ یا خجالت زده ‏اى وه که چه زیبا شده‏ اى/یا اخا گفتى و ناگه کمرم درد گرفت/ کمر خم شده را غرق تماشا شده ‏اى/ منم و داغ تو و این کمر بشکسته/ توئى و ضربه‏ اى و فرق ز هم وا شده‏ اى/ سعى بسیار مکن تا که ز جا برخیزى/ اندکی فکر خودت باش ببین تا شده‏ اى/ مانده ام با تن پاشیده ‏ات آخر چه کنم؟/ اى علمدار حرم مثل معما شده ‏اى/ مادرت آمده یا مادر من آمده است/ با چنین حال به پاى چه کسى پا شده ‏اى/ تو و آن قد رشیدى که پر از طوبى بود/ در شگفتم که در این قبر چرا جا شده‏ اى؟»

مادر شهید «علی یاری» یکی از مهمانان سومین رویداد ملی «مادران قاسم پرور» است. تمام آرزوها، رویاها و خیالاتی که برای فرزندش در ذهن می پروراند همگی جلوی ذهنش رژه می روند. نام فرزندش را گذاشته اند شهید، کسی که آسمانی شده و اکنون نزدیک خداست. دست‌ها و صورت چروکیده‌اش نشان از سال‌های دور می‌دهد. سال‌هایی که یک به یک بچه‌ها را سر و سامان داده و از میان‌شان شهید پرورش داد.

امروز پای صحبت های این مادر شهید می نشینیم. روزها از شهادت پسر جوانش می‌گذرد و داغ فراقی که بر دلش نشسته مثل روز اول جسم و جانش را می‌سوزاند. او می گوید: «علی متولد یکم آذر سال ۶۶ است که از شهریور سال ۸۶ به استخدام سپاه در آمد. فرزندم حین مأموریت در آذر ماه سال ۹۰ در منطقه بندان جنوب شرق کشور دچار جراحت شد و در اثر این جراحت به مدت ۱۱ سال در کما به سر می‌برد تا اینکه سوم تیرماه امسال به آرزوی دیرینه خود یعنی شهادت رسید و به جمع یاران و همرزمان شهیدش پیوست».
  
پنج فرزند دارد و همیشه آرزو داشت فرزندانش راه شهدا را ادامه دهند. مادرانه‌هایش رنگ عطوفت و حرف‌هایش نشان از دلتنگی دارد و خدا را شکر می کند که فرزند ارشدش عاقبت به خیر شد. این مادر شهید در ادامه می افزاید: علی فرزند اولم بود. هنوز مدت کوتاهی از ازدواجش نگذشته بود که حین مأموریت مجروح شد. در این ۱۱ سال که علی جانباز شد و در کما بود آنقدر به او وابسته شده بودم که معنای عاشقی را فهمیدم. شبی ۱۰ بار از خواب بیدار می شد و پیکر او را روی تخت جا به جا می کردم مبادا زخم بستر بگیرد. فکر نمی کردم با شهادتش طاقت بیاورم اما خداوند صبر به مادارن عطا می کند.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی، می گوید: داغ شهادت این سردار رشید اسلام همه ما را غمگین و ناراحت کرد و وقتی خبر شهادت ایشان را از تلویزیون شنیدم گریه کردم انگار یکی از اعضای خانواده خودم را از دست داده‌ ام.

این تنها روایت یکی از مادران شهید و «قاسم پرور» خطه کویری خراسان جنوبی است. حاج قاسم سلیمانی هم اسطوره‌ای بود که زن و مرد و پیر و جوان و مذهبی و غیرمذهبی در شهادت‌شان گریستند و افسوس خوردند اما کم‌تر کسی در این میان به مادر و بخشی از وجود ایشان فکر می‌کند که تربیت چنین پدیده‌ای به دست توانمند او بوده است. فاطمه سلیمانی مادر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی؛ زنی است که سردار دل ها از دامنش به معراج رفت. بزرگمردی که نامش تا همیشه در قلب و جان همه ایران و فراتر از آن، در سینه همه آزادگان جهان حک شده است.

در پایان این مراسم از هشت مادر خراسان جنوبی که از ۱۳ دی‌ ماه ۱۳۹۸ مقارن با شهادت حاج قاسم تا دی ماه ۱۴۰۱فرزندی به دنیا آوردند و به دلیل علاقه به شخصیت و منش و مکتب حاج قاسم، فرزند خود را «قاسم» نامگذاری کردند، تجلیل شد.

گفتنی است، بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی در دی ماه ۱۳۹۸، رویداد ملی مادران قاسم‌پرور به همت مجمع ملی فعالان جمعیت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود‌ که امسال سومین دوره این رویداد برگزار شد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
تولیت آستان قدس رضوی شرح صدر، تحمل، مهربانی و مزین بودن به اخلاق نیکو را از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی…

تلویزیون اینترنتی