کتاب «عقیله» از به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)، که روایتی مستندگونه از زندگی و حماسه حضرت زینب کبری(س) است، در پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد که مهم ترین جایزه ادبی ایران به شمار می آید، شایسته تقدیر شد.
«عقیله» از انتشارات به نشر، شایسته تقدیر در مهم ترین جایزه ادبی ایران
به گزارش آستان نیوز، اختتامیه این جایزه که شامگاه شنبه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و علاقهمندان این حوزه در تالار وحدت برگزار شد، از الهام امین نویسنده این کتاب تقدیر شد.این خبر حاکی است، در بخش داستان بلند و رمان کتاب «صور» نوشته حسینعلی جعفری از نشر سروش و کتاب «عزرائیل» اثر نیما اکبرخانی از نشر کتابستان معرفت به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
همچنین در بخش داستان کوتاه، کتاب «ویروس عاشق» اثر مجید رحمانی از نشر صاد شایسته تقدیر شد.
در بخش مستندنگاری نیز کتاب «سازمان سیاسی بهائیت» نوشته حمیدرضا اسماعیلی از نشر موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی به عنوان برگزیده و کتاب «عقیله» اثر الهام امین، از انتشارات به نشر شایسته تقدیر شد. در این بخش هیات داوران از کتاب «نبرد تنگهها» نوشته مصطفی رحیمی از انتشارات شهید حسن باقری نیز تجلیل کردند.
در چهارمین بخش این جایزه یعنی نقد ادبی نیز دو اثر کتاب «تماشای روایت؛ بررسی تحلیلی روش انتقال عناصر داستان از روایت به درام» اثر مجید آقایی از انتشارات علمی فرهنگی و کتاب «خودانتقادی ادبی؛ رسالهای در نقد هنر خویشتن د عرصه ادبیات» اثر مهرداد نصرتی از نشر فرهنگ عامه شایسته تقدیر شدند و این بخش نیز برگزیدهای نداشت.
در بخشهای جنبی این دوره نیز در بخش حاج قاسم کتابهای «حاج قاسمی که من میشناسم» اثر سعید علامیان از نشر خط مقدم و «شاید پیش از اذان صبح» اثر احمد یوسفزاده از نشر سوره مهر برگزیده شدند. در بخش کرونا نیز کتاب «جهاد در قرنطینه» اثر فروغ زال از نشر راهیار برگزیده شد. همچنین در دیگر بخش جنبی یعنی بخش ویراستاری کتاب مرحوم حسین جلالپور برای کتاب «صور سکوت» و نرجس توکلی لشکاجانی برای ویراستاری کتاب «اینجا سوریه است» از نشر راهیار برگزیده شدند.
علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این مراسم گفت: در اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه جلالآلاحمد را معرفی کرده و از بین ۲۰ نامزد، برگزیدگان معرفی میشوند.بیش از ۲۷۰۰ جایزه که به دبیرخانه رسید در چهار گروه اصلی نقد ادبی، داستان کوتاه، مستند نگاری و رمان تقسیم بندی شدند و ما شاهد رشد کمی و کیفی آثار بودیم.این گزارش می افزاید: جایزه ادبی جلال آل احمد به عنوان گرانترین جایزه ادبی در بخش ادبیات داستانی کشور شناخته و به مناسبت سالروز تولد جلال آل احمد برگزار می شود.