15 ساله است و کارنامهای مملو از عناوین و افتخارات قرآنی را فقط در طول 4 سال به نام خود به ثبت رسانده است.
فراز و فرود موفقیت پدیده قرآنی کشور از مدارس امام رضا(ع)
به گزارش آستان نیوز، از قاریان و مؤذنین خوش صدای بارگاه مطهر امام هشتم(ع) است و در امور تحصیلی هم، شاگردی درسخوان؛ محمدامین کهن دانش آموز پایه نهم دبیرستان واحد 9 امام رضا(ع) در یککلام، علاقه و تفریح و همه زندگیاش را تلاوت قرآن کریم عنوان کرد.
همه ماجرا از فضای خانه شروع شد
مشوق اصلی سوق دادنش به مسیر قرآنی، خانواده به ویژه برادر بزرگترش بود که تا مقام چهارمی مسابقات دانش آموزی قرآن کشور هم پیش رفته بود. وقتی از او درباره اولین قدمی که در این راه برداشته، اشاره کند، تأکید دارد: همیشه صوت مداحی و قرآن در خانه ما شنیده میشد. اما کلاس چهارم بودم که به خاطر صوت خوشم، تکخوان گروه تواشیحی زیر نظر آستان قدس رضوی شدم. یکسالی به همین فعالیت مشغول بودم تا اینکه در ایام پیادهروی اربعین همراه گروه برای اجرا به مرز مهران رفتیم. آنجا گرم خواندن بودم که یک استاد قرآنی در حال عبور، از صدایم خوشش آمد.
چرا من نه؟
او ادامه داد: بعد از اجرا به سراغم آمد و ضمن گرفتن یک تست صدا، از صدایم خیلی تعریف کرد و پیشنهاد داد که به مؤسسه قرآنیاش سری بزنم. من یادم رفت ولی بعد یک ماه با پدرم تماس گرفت و برای مداحی در یک مراسم دعوتم کرد. وقتی رفتم دیدم فضای مراسم و مهمانان، قرآنی است. از همان جلسه، پایم به مؤسسه قرآن و عترت «الظهر الجمیل الاعلی» باز شد و یکسال به عنوان مداح در همه سفرها و ویژه برنامههای مختلف حضور داشتم. در این مدت، با دیدن زیبایی تلاوتهای بروبچههای مؤسسه به خودم گفتم، من هم صوت خوشی دارم، چرا من نه؟
«الف» گرفتم!
او ماجرای قاری شدنش را هم این طور تعریف کرد: کار را با تقلید از استاد عبدالباسط و گوش دادن و تمرین و تلمذ زیر نظر استادان سروش عظیمی و احسان سوختانلو شروع کردم و 3 سال طول کشید تا قاری شدم. بعد از آن بود که برای قرائت در حرم مطهر رضوی هم امتحان دادم.
اساتید این آزمون؛ آقایان محمدجواد پناهی، هاشم روغنی و حمید شاکر نژاد بودند. معمول امتیازدهی در حرم مطهر حضرت رضا(ع) این گونه است که امتیاز «الف» نمیدهند چون فقط مختص قاریان بین المللی است. دو استاد به من «ب» دادند ولی استاد شاکرنژاد به من «الف» دادند و گفتند که تنها قاری نوجوانی هستم که تاکنون موفق شده از او امتیاز الف بگیرد!
ماجرای نذر قرآنیام
الان 3 سال است که محمدامین توفیق خدمت در جایگاه تلاوت قرآن کریم و نیز قرائت اذان در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع) را دارد ولی در مجالس و اماکن متبرکه بسیاری تلاوت داشته. از خیل تلاوتهایش، سراغ بهیادماندنیترینشان را گرفتم، در جواب گفت: یکی از بهترین تلاوتهایم نیمه شعبان در حرم حضرت ابالفضل العباس(ع) بود که در کنار استادانی برجستهای مثل حامد شاکرنژاد و دو تن از استادان مصری و عراقی تلاوت داشتم. من ابتهال «حب الحسین(ع)» را خواندم.
علاوه بر آن، او از بروبچههای فعال در هیئت منتظران مهدی(عج) هم هست. کهن با تأکید گفت: هر وقت تلاوتی را به حضرت رقیه(س) پیشکش میکنم، عجیب با استقبال مواجه می شود و همه چیز روبهراه پیش میرود. چون یکبار با شنیدن روضه دلنشین یکی از مداحان مطرح، خیلی منقلب شدم. از آن زمان ارادت ویژهای به خانم سه ساله کربلا دارم و هر جا تلاوت یا فضای مداحی برایم دشوار است، تلاوتم را نذر ایشان میکنم.
طعم شیرین موفقیت
از همان اولین حضورش در مسابقات قرآنی که 3 سال پیش در رقابتهای کشوری «سفیر سلامت» بود، طعم شیرین اول شدن را چشید. بعد از آن، رتبه نخست مسابقات قرآنی دارالقرآن امام علی(ع)، دو بار کسب رتبه اول مسابقات ترنم وحی، دو مرتبه کسب مقام نخست نوجوانان زیر 17 سال مسابقات ملی تلاوت مجلسی و دو مرتبه نیز موفق به کسب رتبه سوم مسابقات ملی قرآن، عترت و نماز دانش آموزی شده است.
کهن در مسابقات ملی «ترنم وحی» به عنوان «پدیده قرآنی کشور» شناخته شد، اما در آخرین مسابقات ملی «تلاوت مجلسی» که در برج میلاد پایتخت برگزار شد، به عنوان «برترین قاری نوجوان سال 1400» معرفی شد.
کار و علاقه و تفریح پدیده قرآنی
از همه ماجراهای کارنامه موفق قرآنیاش که تعریف کرد، از اثرات این همه سال مؤانست با آیات الهی جویا شدم و او به آیه شریفه «وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا وَ بِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا» اشاره کرد و گفت: تأمل برانگیز است که خداوند بعد از دعوت به پرستش، بلافاصله نیکی به والدین را مورد تاکید قرار داده. هر وقت به خاطر احوالات دوران نوجوانی، با پدر و مادرم به مشکل برمیخورم، فوراً به یاد این آیه میافتم و ضمن عذرخواهی از آنها، برای دلجویی بیشتر دستشان را میبوسم.
پدرش معلم است و با اینکه کارنامه درخشان قرآنی دارد، همچنان از او مثل برادر بزرگترش توقع خوب درس خواندن دارد. برای همین معدلش بالای 19 است. از این قاری و مؤذن نوجوان پرسیدم، بعد از ساعت فراغت از درس، اوقات فراغت خودت را با چه کاری پر میکنی؟ یککلام گفت: علاقه و تفریح و همه زندگیام، شنیدن و قرائت قرآن کریم است.
مصاحبه: سارا صالحی