پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

به میزبانی بیمارستان‌ پیوند اعضاء منتصریه صورت گرفت؛
۱۴۰۱-۱۱-۰۲

برگزاری اولین آیین نکوداشت واقف بیمارستان منتصریه «مرحومه احترام‌السلطنه قهرمان»

اولین آیین نکوداشت واقف بیمارستان منتصریه «مرحومه احترام‌السلطنه قهرمان» در این بیمارستان وقف شده بر آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد. 

به گزارش آستان نیوز، این آیین صبح امروز با هدف گرامیداشت یاد و خاطره مرحومه احترام‌السلطنه قهرمان و تقدیر از خانواده این واقف نیک‌اندیش با حضور جمعی از مسئولان آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کادر درمان بیمارستان منتصریه و تنی چند از بیماران گیرنده پیوند اعضا در محل دفتر مدیریت این بیمارستان برپا شد. 


برگزاری هر ساله آیین نکوداشت واقف بیمارستان 
در این مراسم دکتر محسن علی‌اکبریان رئیس بیمارستان منتصریه اظهار کرد: در بازدید اخیری که تولیت آستان قدس رضوی از این بیمارستان داشتند، بر برگزاری آیین نکوداشت مرحومه احترام‌السلطنه قهرمان؛ واقف این موقوفه تاکید داشتند، از همین رو این مراسم هر ساله با حضور خانواده ایشان برگزار خواهد شد. 
او از حمایت‌های آستان قدس رضوی تقدیر کرد و افزود: موقوفه بودن بیمارستان منتصریه، ارزش آن را دوچندان کرده است به طوری که می‌توان گفت نظیر چنین بیمارستانی در کشور وجود ندارد. 
رئیس بیمارستان منتصریه تصریح کرد: امیدوارم در پرتوی بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) و وقفی که انجام شده، روحیه وقف و ایثار در وجود تمامی کارکنان این بیمارستان نهادینه شود و این فرهنگ نیکو ادامه یابد. 


انجام نخستین اهدا و پیوند عضو در سال 1390
در ادامه نیز دکتر ابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت وقف در خدمت سلامت جامعه گفت: بیمارستان منتصریه در سال 1389 به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شد و در بهمن ماه ۱۳۹۰ نخستین اهدا و پیوند عضو در این بیمارستان صورت گرفت. 
او ادامه داد: امروز نیز شاهد انجام هزار و دویست و هشتاد و پنجمین اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی در اتاق عمل این بیمارستان هستیم. 
خالقی با اشاره به پیوند عضو بیش از پنج هزار و ۴۰۰ بیمار نیازمند در بیمارستان منتصریه گفت: پیوند اعضا باعث شده تا این بیماران از مرگ حتمی، دیالیز و... نجات پیدا کنند. 


قدمت دیرینه فعالیت آستان قدس رضوی در حوزه درمان 
دکتر محسن محور مدیر گروه درمان آستان قدس رضوی و مدیرعامل بیمارستان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: برخی افراد از ما در خصوص چرایی ورود آستان قدس رضوی به حوزه درمان می‌پرسند، بی‌شک وقف‌های صورت گرفته در این آستان مقدس و تاریخچه شکل‌گیری دارالشفای امام(ع) در جوار حرم مطهر، روایتگر اهمیت حوزه درمان در این آستان مقدس است. 
او با اشاره به انتشار کتاب «تاریخ پانصدساله خدمات پزشکی در آستان قدس رضوی(از دارالشفا تا بیمارستان فوق تخصصی رضوی)» گفت: اضافه کرد: صفحاتی از این کتاب که با همکاری بیمارستان رضوی و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سال جاری منتشر شده است، به تاریخچه تأسیس و وقف بیمارستان منتصریه اختصاص دارد. 


لزوم اشاعه هر چه بیشتر فرهنگ وقف در حوزه سلامت
همچنین دکتر محمد رضایی مدیر نظارت بر موقوفات آستان قدس رضوی در این مراسم بیان کرد: به برکت نام حضرت رضا(ع) و سنت حسنه وقف، شاهد بازگشت بیماران از درد، رنج و بیماری به زندگی و آغوش خانواده‌شان در این بیمارستان هستیم؛ بیمارستانی که توسط چنین بانوی خیراندیشی بنای آن بنیان گذاشته شده است. 
او با تأکید بر این‌که وقف، صدقه جاریه است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشکیل انجمن صنفی گیرندگان عضو در این بیمارستان و انتشار پیوست‌های رسانه‌ای بیشتر از اقدامات انجام شده در این موقوفه می‌تواند نقش اثرگذاری در اشاعه فرهنگ وقف در حوزه سلامت جامعه بگذارد. 
رضایی ادامه داد: بدین‌ترتیب بیمارستان منتصریه نیز می‌تواند بدون کمک‌های دولتی و از طریق چشمه وقف اداره شود.

 
تقدیر از خانواده قهرمان
رضاقلی قهرمان ناظر بر موقوفات بیمارستان منتصریه و بانو احترام‌السلطنه نیز در این مراسم با اشاره به مشارکت افراد خانواده‌اش در سنت وقف در راستای خدمات‌رسانی به مردم به ویژه محرومان جامعه گفت: بیمارستان منتصریه، از جمله این موقوفات به شمار می‌رود که با وجود کهولت سن همچنان در جریان تمامی اقدامات انجام شده در آن هستم و تمام تلاشم را برای پیشرفت املاک وقف شده این بانو با همکاری آستان قدس رضوی بکار می‌بندم.
در پایان مراسم نیز از سوی آستان قدس رضوی و تنی چند از گیرندگان اعضای بیمارستان منتصریه از خانواده مرحومه احترام‌السلطنه قهرمان با اعطای هدایایی به رسم یادبود تقدیر شد. 

شایان ذکر است، محمدحسن میرزا منتصرالملک همسر رابعه خانم قهرمان معروف به احترام‌السلطنه در زمان حیات خود، املاک موسوم به جعفرآباد کاشمر، مستعلی و همت‌آباد، مه‌ولات و فتح‌آباد در جلگه رخ را به وی مصالحه کرد و از او خواست تا با فروش قسمتی از املاک فوق نسبت به احداث بیمارستانی در مشهد اقدام کرده و قسمتی دیگر از املاک مورد مصالحه را نیز برای اداره و تأمین هزینه‌های بیمارستان وقف کند. 
به همین منظور این بانو با فروش بخشی از مزارع مستعلی و فتح‌آباد، قطعه زمینی در عرصه فعلی بیمارستان امروزی منتصریه خریداری و نسبت به احداث و تجهیز آن اقدام کرد. بیمارستان منتصریه به دلیل قدمت بنا و امکانات فرسوده، برای تعمیرات مدتی تعطیل شد تا این‌که به همت آستان قدس رضوی در سال 1389 بار دیگر احیا و نوسازی شد.
در حال حاضر بیمارستان منتصریه به عنوان تنها مرکز اهدا و پیوند عضو در شرق و شمال شرق کشور با بخش‌های مختلف در حال فعالیت است. 
 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

کارگران قشر مؤثر و عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
تولیت آستان قدس رضوی نسبت به اهمیت تلاش برای اعتلای فرهنگ کار و کوشش در جامعه تأکید کرد و کارگران را قشر مؤثر و عامل…

تلویزیون اینترنتی