مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: یکی از اتهاماتی که برخی به شیعه میزنند این است که شیعه معتقد به تحریف قرآن است و کتاب «نصوص فی علوم القرآن» به این شبهه پاسخ داده است.
پاسخ به شبهه تحریف قرآن در کتاب «نصوص فی علوم القرآن»
حجتالاسلام و المسلمین محمد حسن مؤمنزاده در گفت وگو با خبرنگار آستاننیوز، به انتشار کتاب «نصوص فی علوم القرآن» تألیف سید علی موسوی دارابی اشاره کرد و گفت: مهمترین بحث در این اثر، نزول و جمعآوری قرآن، وحی و کیفیت آن، نزول دفعی یا یکباره قرآن، اینکه آیا قرآن تحریف شده یا همان چیزی است که بر پیامبر نازل شده است. دانشمندان برخی مذاهب اسلامی معقتدند شیعیان اعتقاد دارند قرآن تحریف شده است.
وی افزود: یکی از کارهای مهمی که در این اثر انجام شده پاسخ به این شبهه است، در واقع شیعه معتقد است هیچ تحریف و نقصانی در قرآن رخ نداده و همان چیزی است که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شده است.
این پژوهشگر قرآنی افزود: در کتاب «نصوص فی علوم القرآن» ۱۰۰ نظریه از علمای شیعه، روایات اهل البیت(ع) و تعدادی از نظریات علمای اهل سنت موجود است و نتیجه آن این است که به اعتقاد شیعه قرآنی که اکنون در دست ماست همان قرآنی است که بر قلب مبارک پیامبر اکرم(ص) نازل شده است.
به گفته حجتالاسلام و المسلمین مؤمنزاده نگارش این کتاب در موضوعات مختلف به خصوص بحث سبعه احراف بحث ناسخ و منسوخ، محکم و متشابه و علوم حول القرآن ادامه پیدا کرده است. این کتاب به زبان عربی است و تاکنون ۱۳ جلد آن منتشر شده و جلد ۱۴ آن نیز در دست تألیف است.
وی ادامه داد: این اثر برجسته و سودمند حاوی یک سلسله مباحث علوم قرآنی از متون قدیم و جدید است که از لابهلای دهها کتاب علوم قرآنی، تفسیری، روایی، تاریخی، فقهی، اصولی، کلامی و فلسفی استخراج و بهصورت یک دایرةالمعارف عظیم علوم قرآنی در دسترس قرآنپژوهان قرار گرفته است.
مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی افزود: نخستین جلد از این کتاب به موضوع کیفیت نزول وحی پرداخته است، نخستین و آخرین سوره و آیه و کیفیت نزول وحی و ترتیب سورههای مکی و مدنی موضوع دومین جلد از این کتاب است و در جلد سوم نیز جمیع قرآن از جهات مختلف از زمان پیامبر (ص) و بعد از ایشان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: جلد چهارم کتاب «نصوص فی علوم القرآن»، درباره مفاهیم آیات و واژههای قرآن کریم و جلد پنجم به بعد با موضوع علم قرائات تألیف شده است، در میان مجلدات انتشار یافته، جلد چهارم این اثر به دلیل پرداختن به موضوع «عدم تحریف قرآن» و بررسی دیدگاه بیش از صد دانشمند شیعه، اهمیت خاصی دارد.