تولیت آستان قدس رضوی گفت: رفع مشکلات و نیازهای مردم به ویژه در حوزه بهداشت و درمان، دومین اولویت آستان قدس رضوی پس از اداره حرم مطهر است.
رفع نیازهای درمانی زائر و مجاور، دومین اولویت آستان قدس پس از اداره حرم مطهر رضوی است
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی امروز جمعه (5 اسفندماه) در مراسم افتتاح 8 پروژه آموزشی و درمانی بیمارستان امام رضا(ع) که با حمایت یک هزار میلیارد ریالی آستان قدس رضوی به بهره برداری رسیده است؛ ضمن تبریک فرارسیدن میلاد با سعادت سرور شهیدان عالم حضرت امام حسین(ع) و روز پاسدار، از تلاشهای کادر بهداشت و درمان کشور تقدیر و ابراز کرد: هر فردی در هرجایگاهی قرار گرفته است باید کارش را ارزشمند بداند و تمام کسانی که در حوزه درمان فعالیت دارند از نیروهای خدمات تا پزشکانی که طبابت میکنند همه اجزای یک منظومه برای سلامت جامعه هستند.
وی با قدردانی از تمام دستاندرکاران و نقشآفرینان حوزه بهداشت و درمان کشور اعم از نیروهای خدماتی، اداری، پرستاران و پزشکان، تصریح کرد: پس از انجام واجبات در میان آموزهها و مفاهیم اسلامی هیچ عملی بهتر و زیباتر از خدمت به بندگان خدا نیست و خداوند بهترین شرایط را برای جامعه پزشکی در جهت خدمت به خلق فراهم کرده است.
خدمت به خلق راه تقرب به پروردگار
تولیت آستان قدس رضوی خدمت به خلق را یکی از راههای محبوبیت انسان نزد خداوند دانست و با اشاره به حدیث قدسی «يابن آدم خَلَقْتُ الْأَشْیآءَ لِأَجْلِک، وَ خَلَقْتُک لِأَجْلی؛ اي فرزند آدم، همه چيز را براي تو آفريدم و تو را براي خودم»؛ عنوان کرد: بر اساس آموزههای اسلام، خدمت به بندگان خداوند از زیباترین اعمال عبادی و یکی از راههای تقرب به پروردگار متعال است.
وی افزود: انسان رنجهای بسیاری را میتواند تحمل کند، اما بیماری و درد رنجی غیرقابل تحمل است. لذا پزشکی یک رسالت و مسئولیت انسانی و بشری بوده و اطلاق عنوان «شغل» برای پزشکی، موجب کاهش شأن و جایگاه این رسالت مقدس و ارزشمند است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی همچنین در این مراسم یاد و خاطره شهدای سلامت کشور را گرامیداشت و با تقدیر از تلاشهای جامعه پرستاری و پزشکی در ایام کرونا؛ ابراز کرد: آستان قدس رضوی پس از خدمت به زائران در حوزه حرم مطهر و فعالیتهای فرهنگی مرتبط با آن، هزینه و سرمایهگذاری در حوزه سلامت جامعه را وظیفه خود میداند.
وی بارگاه مقدس امام علی بن موسی الرضا(ع) و مضجع شریف رضوی را منبع فیض، برکت و نورانیت دلها دانست و اظهار کرد: این پروژههای درمانی که امروز به بهره برداری رسیدند و سایر اقدامات و خدمات آستان قدس رضوی از برکت وجود حضرت رضا(ع) و موقوفات و نذورات انسانهای مؤمن با دلهای پاک است؛ ما تنها یک امانت دار هستیم و سعی میکنیم این امانتها را در جای خود هزینه و مصرف کنیم که یکی از بهترین محلهای آن را حوزه درمان و سلامت جامعه میدانیم.
سرنوشت نذورات داخل ضریح مطهر
تولیت آستان قدس رضوی در پاسخ به برخی سؤالات در خصوص سرنوشت نذورات داخل ضریح مطهر رضوی، توضیح داد: نذوراتی که با ارادت و نیت پاک داخل ضریح مطهر رضوی ریخته میشوند؛ صرف هزینه جاری حرم مطهر و ارائه خدمات رفاهی، تبلیغی، فرهنگی و غیره به زائران حضرت رضا(ع) میگردند.
وی با اشاره به هزینههای بالای حرم مطهر، ابراز کرد: حرم مطهر رضوی بنایی با قدمت تاریخی و مساحتی بالغ بر یک میلیون مترمربع است که هزینه نگهداری ابنیه، تعمیرات و ارائه خدمات به زائران در آن روزانه به حدود 3 میلیارد تومان میرسد؛ به عنوان مثال تنها سالی 50 میلیارد تومان هزینه پلاستیک کفشها و لیوانهای یکبار مصرف در حرم مطهر میشود و حدودا هر سال 2 هزار لامپ سوخته در اماکن مقدسه رضوی تعویض میشوند؛ حرم مطهر از این دست هزینهها فراوان دارد و از هیچ بودجه دولتی نیز استفاده نمیکند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا بهمن ماه امسال حدود 500 میلیارد تومان صرف مهمانسرای حضرت شده است؛ تصریح کرد: با این وجود بطور تقریبی از هر 10 زائر عزیز یک نفر از غذای متبرک مهمانسرای حرم مطهر بهرهمند میشود؛ البته در این خصوص درخواستها بسیار و اکثریت قریب به اتفاق زائران گرامی جهت تبرک علاقهمند به بهره مندی از غذای متبرک مهمانسرای حضرت هستند و ما نیز علاقهمند به پذیرایی از تمام زائران هستیم اما امکانات محدود است.
وی اضافه کرد: حدود 30 میلیون زائر در سال به مشهد مشرف میشوند و آستان قدس رضوی به تمامی این زائران خدمت رسانی میکند، اما هیچ بهره مادی از این حضور نمیبرد و بهره آن را دولتها و شهرداریهای ادوار مختلف و بخش خصوصی میبرد.
آستان قدس هرآنچه بتواند در راستای خدمت به مردم هزینه خواهد کرد
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به خدمات اجتماعی آستان قدس رضوی اعم از اهدای جهیزیه، خانه سازی، کمک به محرمان و غیره، تصریح کرد: آستان قدس رضوی پس از اداره حرم مطهر، هرآنچه بتواند در راستای خدمت به مردم و به ویژه نیازمندان هزینه خواهد کرد؛ از این رو به هر میزان که نذورات و موقوفات بیشتر شود به موازات آن خیرات و برکات به نام امام رضا(ع) در جامعه بیشتر خواهد شد.
همچنین در این مراسم دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از عنایت ویژه تولیت آستان قدس رضوی نسبت به بخش بهداشت و درمان تشکر و ابراز کرد: مشهد جزو قطبهای درمانی و پزشکی کشور است و بسیاری از ایرانیان و غیر ایرانیان برای درمان به این شهر مراجعه میکنند؛ اما در حوزه امکانات پزشکی با یکسری مشکلات روبه رو است.
دکتر کریمی با اشاره به اقدامات دولت در خصوص حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ابراز کرد: درمانهای ناباروی و مراقبتهای دوران بارداری جزو پوشش بیمه قرار گرفته است اما در این حوزه نیازمند امکانات هستیم؛ در شهر مشهد با عنایات حضرت رضا(ع) کمکهای قابل توجهی از سوی آستان قدس رضوی برای رفع امکانات درمانی مردم صورت گرفته است.
دکتر محمدعلی کیانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم از همکاریهای آستان قدس رضوی در حوزه سلامت قدردانی کرد و گفت: آستان قدس رضوی در دوران کرونا نیز بسیار به دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمک کرده است که نشان دهنده توجه ویژه این آستان مقدس به نیازهای مردم و به ویژه حوزه سلامت است؛ نگاه سلامت محور تولیت آستان قدس رضوی بسیاری از مشکلات حوزه سلامت استان را برطرف کرده است.
اجرای پروژههای درمانی عام المنفعه از محل نذورات حرم مطهر امام رضا(ع)
همچنین دکتر محمود شبستری رئیس بیمارستان امام رضا(ع) در این مراسم با بیان اینکه تولیت آستان قدس رضوی نسبت به تقویت امکانات و تجهیزات بیمارستان امام رضا(ع) برای بهرهمندی عامه مردم من جمله افراد کم بضاعت و مستضعف از خدمات با کیفیت سلامت و درمان تأکید ویژه دارد، گفت: در همین راستا هزینه اجرای هشت پروژه آموزشی و درمانی جدید در بیمارستان امام رضا(ع) با حمایت ویژه آستان قدس رضوی از محل نذورات بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) تأمین شد و هم اکنون به بهرهبرداری میرسد.
گفتنی است؛ افتتاح مرکز ناباروری میلاد با ۱۵۰۰ متر مربع زیربنا، بهرهبرداری از دو دستگاه پزشکی در حوزه درمان سرطان، بهرهبرداری از دو دستگاه «براکی تراپی» و «CT سیمولاتور» و اتاق عمل مربوطه آن، ایجاد هشت اتاق ایزوله برای بیماران تنفسی و عفونی، راهاندازی اتاق عمل «اینترونشنال» در ۱۰۰ متر مربع، مرمت و بازسازی بخش هماتولوژی و پاویون کادر پزشکی از جمله طرحهایی است که با حمایت آستان قدس رضوی در بیمارستان امام رضا(ع) به بهره برداری رسیدند.