پذیرایی از زائران به همراه اجرای برنامههای فرهنگی مفرح و جذاب، وصف گوشهای از خدمات موکبهای بنیاد کرامت آستان قدس رضوی در مسیر تشرف زائران مسجد جمکران است.
صحن مسجد جمکران، عرصه خدمتگزاری خادمیاران حضرت خورشید
از خیل عظیم صدها هزار زائری که مسیر حرم تا حرم را از بارگاه منور حضرت معصومه(س) در قم به سمت مسجد مقدس جمکران پیادهروی کردند و در هر گام از این مسیر، خیر و برکت کریمه اهلبیت(ع) برایشان با عنایت امام زمان(عج) مضاعف شد، شاید طنین ندای صلوات خاصه رأس ساعت 8، توفیق بینظیری باشد که کمتر کسی آن را تجربه کرده است. با این حال، خادمیاران استان قم در نیمه شعبان امسال، مسیر حرم تا حرم را برای نخستین بار به موکبهایی زینت دادند که از همان ابتدا به پرازدحامترین نقاط این مسیر تبدیل شدند؛ موکبهایی که فضای صحن و سرای امام مهربانیها را برای هر زائر مسجد جمکران تداعی میکرد و با اهتزاز پرچم سبز گنبد رضوی، صدای نقارهخانه و بوی اسپند و عود، تجربه آرامش این حرم را در کیلومترها دورتر به عاشقان اهلبیت(ع) هدیه کردند.
سید محمدباقر تکیهای، مسئول کانون خدمت رضوی استان قم در تشریح جزئیات موکبهای بنیاد کرامت رضوی در مسیر تشرف زائران مسجد جمکران گفت: تلاش ما این بود که موکبها در فاصله اندکی با مسجد مقدس جمکران برپا شوند و بر همین اساس، جنب درب مسجد از جمله بهترین گزینههای جانمایی مواکب بود. پس از استقرار، فضای یک موکب به طول کامل به چایخانه حضرت رضا(ع) اختصاص پیدا کرد که حدود 120 نفر از خادمیاران امام هشتم در آن از صبح روز سهشنبه 14 شعبان تا پایان روز ولادت، بیوقفه به ارائه انواع نوشیدنیها به زائران میپرداختند.
تربیت نسل مهدوی در غرفه تخصصی کودک
استقبال پرشور زائرانی که بهقصد تبرک و شفا از نوشیدنیهای چایخانه حضرت رضا(ع) استفاده میکردند، از جمله تأثیرگذارترین صحنههایی است که تجلی برکت و رأفت رضوی در آن به چشم میآید. با این حال، همهچیز به اینجا ختم نمیشود و آنطور که مسئول کانون خدمت رضوی استان قم تشریح کرد، پیوست فرهنگی دقیق و مفصلی برای خدمات این موکبها تعریف شده است. وی افزود: در موکب دیگری، غرفه تخصصی کودک برپا شده که با عنوان بخش ویژه فرزندان حضرت رضا(ع)، مسابقات مفرح نقاشی، رنگآمیزی، مسابقه، بازی با گل و سفال و میز خوشنویسی را اجرا کرده است و تلاش دارد تا کودکان این سرزمین را با معرفت امام زمان(عج) و سیره امام رضا(ع) بیشتر آشنا کند.
تکیهای یادآور شد: در همین موکب، کانون خادمیاری تعلیم و تربیت هم غرفه ویژهای داشت و ضمن دانشافزایی و تقویت علمی دانش آموزان و خانوادهها، برنامه ویژه مشاوره مادران را در دستور کار قرار داد. بهموازات این، غرفه ویژه قرآن کریم هم در قالب طرحهای تربیتی مهدالرضا(ع) و شبابالرضا(ع)، توانست کرسیهای تلاوت رضوی، محافل تخصصی، مسابقات قرآنی، جایگاه سیار اجرای صوت و لحن و برنامههای ویژه حفظ قرآن را برپا کند و البته تلاوتهای مجلسی منتخب را نیز در صحن و سرای مسجد مقدس جمکران پخش کند.
کام شیرین زائران به هشت هزار سمنوی نذری
به گفته وی، «غرفه اشتغال و کارآفرینی»، «غرفه ویژه سبک زندگی رضوی برای زوجهای جوان»، «غرفه اخلاق، معنویت و انتظار» از دیگر بخشهای این غرفه بوده اما شاید بتوان محوریترین بخش از موکبهای آستان قدس رضوی در جوار مسجد مقدس جمکران را مربوط به موکب پذیرایی از زائران دانست. مسئول کانون خدمت رضوی استان قم در تشریح آنچه در این موکب انجام شده، به توزیع هشت هزار سمنو اشاره کرد که فرآیند پخت آن از سیزدهم شعبان آغاز و در نهایت، بعد از نماز مغرب و عشا در شب ولادت امام زمان(عج)، کام زائران را شیرین کرد.
وی ادامه داد: صبح روز چهارشنبه 15 شعبان المعظم هم زائران مسجد مقدس جمکران بهصرف صبحانه، مهمان سفره کرامت شدند تا در میدان وسیعی از خدمت که منتظران ظهور آن را برپا کردهاند، سرانجام در ساعت 20 و یکصدا با همه ملت ایران، طنین صلوات خاصه امام هشتم در صحن و سرای این مسجد فیروزهای فراگیر شود.
گزارش: مرتضی محمدپور