بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در آستانه سال نو 7 اثر علمی و پژوهشی خود را در طرحی با عنوان «هفت سین کتاب رضوی» معرفی کرد.
7 اثر علمی و پژوهشی در «هفت سین کتاب رضوی» معرفی شد
به گزارش آستاننیوز، «سورههای قرآن درونمایهها و محورها» عنوان یکی از آثار معرفی شده در هفت سین رضوی است که نوشته محمد تقی مدرسی و ترجمه محمد تقدمی صابری است، این اثر ترجمه برگزیده تفسیر"آیتﷲ محمدتقی مدرسی" از کتاب "من هدی القرآن" است که شامل اهداف و درونمایههای 114 سوره قرآن مجید مطالب کتاب حاضر را شامل میشود.
«سیره سید الانبیاء و المرسلمین محمد(ص)» عنوان دیگر اثری است که در این طرح معرفی شده است، این کتاب به قلم رسول جعفریان نگاشته شده و دکتر علي هاشم الاسدي کار ترجمه آن را بر عهده داشته است.
این اثر شامل مباحث تاريخنگاري و سيرهنويسي، عصر جاهلي، دوران مبعث و سپس دوران مدينه میشود و بيش از آن که کتاب پژوهشي در مباحث جزئي باشد، نگاهي تحليلي به تاريخ اسلام در اين دوره دارد. در واقع، اين اثر پس از شرحي در باره دوران جاهليت، جهتگيري اصلياش، بررسي چگونگي رشد اسلام، بر آمدن آن و غلبه اسلام بر مشکلات موجود و تصرف حجاز و سپس جزيره العرب است.
کتاب «سیره پیامبر(ص)به روایت امام رضا(ع)» نیز که به قلم استاد محمد حکیمی نوشته شده، در هر بخش، نخست رفتار پیامبر(ص) را مورد بررسی قرار داده و پس از آن به تبیین آیات و روایاتی که این روش و سیره را ستوده پرداخته است.
کتاب «سیره نبوی در نگاه علوی؛ پژوهشی در نهج البلاغه» نوشته دکتر انتصار عدنان عبدالواحد العواد نیز عنوان دیگر اثری است که خواننده را با سیره پیامبر(ص)، آشنا کرده و در این مسیر با آوردن صدها منبع استوار بخش بزرگی از پرسشهای اهل معرفت را پاسخ داده است.
این اثر در فصولی ۵ گانه به موضوعات «پیوند امیرالمومنین(ع) با پیامبر اعظم(ص)»، «زمینههای پیوند پیامبر(ص) با امیرالمومنین(ع)»، «نبوت در نهج البلاغه وظایف، نشانهها و ویژگی ها»، «مقدمات انگیزش پیامبر(ص) و رویدادهای آن» و«سنت نبوی در نگاه علوی» میپردازد.
کتاب «سیره اجتماعی امام حسن مجتبی(ع)» به نویسندگی محمد جواد برهانی، عنوان دیگر اثر منتشر شده بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی است که با بهرهمندی از آموزههای گفتاری و رفتاری امام حسن مجبتی(ع) میکوشد تصویری جامع از ویژگیهای جامعۀ مطلوب دینی را ارائه کند.
کتاب «سید بغداد؛ پژوهشی در زندگی امام کاظم(ع)» نیز اثری از علی کورانی عاملی است که توسط محمد تقدمی صابری ترجمه شده است، مولف در آغاز، ریشههای تشیع در بغداد را می کاود و آنگاه پس از عرضه روایت هایی درباره بغداد و ارزیابی شخصیت منصور عباسی به عنوان بنیانگذار این شهر، ستم های خلفای عباسی، به ویژه هارون را نسبت به امام کاظم (ع) بررسی میکند و در فصلی، گفتوگوی راهبان مسیحی با امام کاظم(ع) را عرضه میدارد و پس از آوردن نشانه های اعجازین امام در روزگار کودکی، احادیثی را در پایان ذکر می کند.
کتاب «سبک زندگی رضوی» نیز عنوان دیگر اثری است که توسط گروهی از نویسندگان نگاشته شده است.