شامگاه پنج شنبه و در سومین شب قدر، قدر شناسان این شب بزرگ با گامهایی استوار و دلهایی امیدوار قدم در راه خانه دوست گذاشته و راهی صحن و سرای رضوی شدند تا در این شب نورانی که بهتر از هزار ماه است خوشه چین احسان مولای مهربانشان باشند.
قدر آخر در بارگاه نور
به گزارش آستان نیوز، «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ یَا اللَّهُ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا كَرِیمُ....» فرازهای دعای جوشن کبیر که بر لب زائران جاریست، واژه واژه به هم گره میخورد، فریاد (الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ یَا رَبِّ) زائران در آسمان حرم طنین انداز میشود و در این شب که بهترین منزلگاه نیایشگران است، شب زنده داران با دلهایی بیدار، گرد شمع وجود مهربانترین امام جمع شدند که تا «مطلع الفجر» لحظه و ثانیهها را در این آستان نورانی سپری کنند.
مراسم شب زندهداری و احیای شب بیست و سوم ماه رمضان و سومین شب قدر امشب از ساعت 20:00 در حرم مطهر رضوی با محوریت صحن پیامبر اعظم(ص) و با حضور خیل عظیم شب زنده داران و مومنان خداجو با تلاوت آیات سوره مبارکه دخان، روم و عنکبوت توسط قاریان ممتاز و بینالمللی آستان قدس رضوی؛ جواد پناهی، مصطفی ملکی و سید حامد حسینی آغاز شد.
در ادامه این مراسم زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی رضوی دعای پرفیض جوشن کبیر را با نوای مداح و ذاکر آل الله(ص) سید مهدی میرداماد زمزمه کردند.
حجت الاسلام و المسلمین مسعود عالی در این مراسم به ایراد سخنرانی پیرامون فضیلت شب قدر و بهترین اعمالی که در این شب پرفضیلت میشود انجام داد پرداخت.
وی با استناد به برخی روایات معصومین(ع) بیان کرد: تقریبا میتوان با اطمینان گفت که شب بیست و سوم، شب قدر است بنابراین در این شب باید اهتمام بیشتری به انجام اعمالی که برای شب قدر وارد شده داشته باشیم.
این کارشناس دینی افزود: در شب نوزدهم یعنی در شب قدر اول تقدیر انسان نوشته میشود و شب بیست و یکم شب اِبرام است یعنی همان تقدیر قوام پیدا می کنند و شب بیست و سوم شب امضا و تثبیت آن مقدرات است.
وی از زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) به عنوان یکی از بهترین اعمال شب قدر یاد کرد و گفت: بسیاری از بزرگان بر انجام این عمل سفارش کردهاند که آثار و برکات بسیاری در زندگی دارد.
حجت الاسلام عالی افزود: از دیگر اعمال سفارش شده در این شب، دعا کردن و طلب خیر از خداوند است که بهترین دعا، طلب عافیت و عاقبت بخیری است.
وی بیان کرد: حتی اولیاء الهی نیز با اینکه در بالاترین درجه ایمان و تقوا قرار داشتند باز هم برای عاقبت بخیری خود دعا میکردند چرا که انسان در هر درجه از ایمان قرار داشته باشد باز هم امکان سقوط برای او وجود دارد.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: شمر بن ذی الجوشن که در تاریخ از او به عنوان قاتل امام حسین (ع) یاد می شود، روزگاری در رکاب امیرالمومنین(ع) شمشیر میزد و زُبیر هم از خواص شیعه و یاوران پر و پا قرص آن حضرت بود ولی به خاطر دنیا طلبی و جاه طلبی از مسیر حق منحرف شده و عاقبت بخیر نشد.
در پایان این مراسم معنوی شرکت کنندگان با قرار دادن مصحف شریف بر روی سر و به جای آوردن آئین قرآن به سر برای فرج امام زمان(عج)، رفع گرفتاری از قاطبه مسلمانان و برآورده شدن حاجات دعا کردند.