شرکت کسب و کار رضوی که در سال گذشته مجوز تامین مالی جمعی را کسب کرده بود و حضورش در عرصه حمایت از کسبوکارها را پررنگ کرده بود، حالا برای تقویت اهرمهای حمایتی خود، به عضویت انجمن صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر کشور در آمده تا با سرمایهگذاری در پروژههای دانشبنیان دارای ریسک بالا، حامی آنها در مسیر تبدیل ایدهها به محصول باشد.
شرکت کسبوکار رضوی در جمع 120 سرمایهگذار خطرپذیر ایران
به گزارش آستان نیوز، سرمایهگذاری خطرپذیر به معنای سرمایهگذاری در شرکتها و پروژههای دانشبنیان، نوپا و فناور با ریسک بالا است که سرمایهگذاران با حمایت از ایدههای نو، آن را تبدیل به محصولی میکنند که شاید هر نهاد یا مجموعهای تمایلی به انجام چنین خطری نداشته باشد. بررسی بزرگترین و موفقترین شرکتهای خصوصی جهان که تحول ایجاد کردهاند، نشان میدهد بیشتر آنها از یک ایده نوآورانه بر بستر فناوریهای نوین شکل گرفتهاند، ایدههایی که با ریسکپذیری و اعتماد سرمایهگذاران خطرپذیر پا گرفته است و اگر این ریسکپذیری نبود، شاهد به ثمر نشستن ایدهها هم نبودیم. با توجه به اهمیت این موضوع، آستان قدس رضوی نیز در این عرصه حضور یافته تا حامی کسب و کارها باشد. شرکت کسب و کار رضوی یکی از شرکتهای زیرمجموعه آستان قدس رضوی است که در این حوزه فعالیت میکند و در راستای رسالت و ماموریت خود، یعنی پشتیبانی، تسهیلگری و ارائه خدمات کسب و کار، با اولویت قرار دادن مشارکت قانونمند و مدیریت شده همه عموم اشخاص در سرمایهگذاری طرحهای نوآور، درصدد است علاوه بر ایفای نقش خود در رشد و توسعه ایدهها و طرحهای دانشبنیان، فرصت سرمایهگذاری را برای عموم در طرحهای با ریسک و بازدهی مورد قبول مهیا کند؛ هدفی که در سال گذشته با دریافت مجوز تامین مالی جمعی از فرابورس ایران دنبال شد که امکان سرمایهگذاری اشخاص حقیقی و حقوقی روی طرحها و پروژههای مستعد و پیشرو را فراهم میکند. این شرکت در سال جاری هم حرکت در مسیر تحقق اهداف مد نظر را دنبال و با عضویت در انجمن سرمایه گذیری خطرپذیر ایران و نقش خود در این حوزه را پررنگ تر کرده است.
حضور در جمع 120 سرمایهگذار خطرپذیر
مدیر عامل شرکت کسب و کار رضوی در این باره می گوید: عضویت شرکت کسب و کار رضوی در انجمن صنفی کارفرمایی صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر کشور، یکی از اقدامات راهبردی در راستای سیاستهای ابلاغی شرکت است. مجید منفرد میافزاید: انجمن صنفی کارفرمایی صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر ایران با بیش از 120 عضو شامل صندوقهای جسورانه بورسی، شتابدهندهها، شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و... تلاش کرده است از طریق توسعه تعاملات خود با نهادهای سیاستگذار و متولی زیستبوم فناوری کشور به ارتقاء جایگاه صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر کمک کند.
مراحل ثبت درخواست و ارائه خدمت کار چگونه است؟
مدیرعامل شرکت کسب و کار رضوی به اهمیت سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور ما هم اشاره و تصریح میکند: سرمایهگذاری خطر پذیر در برخی حوزههای نوآورانه به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد، برای سرمایهگذاران با تجربه مناسب است و اشخاص حقیقی برای فعالیت در این حوزه ریسکهای بالایی را متحمل میشوند، از همین رو بستر تامین مالی جمعی با کنترل ریسکهای موجود، ظرفیت مشارکت عموم مردم را در تامین مالی پروژههای نوآور فراهم میکند. منفرد درباره ساز و کار تامین مالی جمعی در کنترل ریسکهای سرمایهگذاری خطرپذیر هم توضیح میدهد: پس از ثبت درخواست تامین مالی توسط سرمایهپذیر به سکوی تامین مالی و ارائه اسناد و مدارک، کارشناسان سکوی تامین مالی بررسی و صحت سنجی درخواست و مدارک را انجام میدهند، سپس با تامین شدن حداقلهای لازم برای کنترل ریسک، سکوی مربوطه نسبت به امضا قرارداد با سرمایهپذیر براساس ضوابط سازمان بورس اقدام میکند و در نهایت پروژه در سایت سکوی تامین مالی در نوبت ارائه به عموم قرار میگیرد، بدین ترتیب با سرمایهگذاری افراد مختلف در یک پروژه، ریسک آن تقسیم و مدیریت خواهد شد.