خطیب حرم مطهر رضوی گفت: شاد بودن و نشاط داشتن از جمله شاخصه های زندگی مومنانه است.
شاد بودن، شاخصه زندگی مومنانه است
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در ویژه برنامه تبلیغی_مذهبی حرم مطهر رضوی در رواق امام خمینی(ره) این بارگاه نورانی برگزار شد، به تبیین ضرورت شادی و شاد بودن از منظر دین مبین اسلام پرداخت.
وی در این خصوص بیان کرد: شادی و شاد بودن یکی از توصیه های دینی است و همانگونه که سفارش شده در اندوه اهل بیت(ع) غمگین باشیم در ایام فَرح و شادی و موالید اهل بیت (ع) نیز باید شاد بود.
ضرورت پرهیز از شادی توام با گناه
سخنران حرم مطهر رضوی بیان کرد: از جمله توصیفاتی که در مورد بهشتیان در قرآن کریم آمده این است که آنها در بهشت شادمان و مسرور هستند بنابراین شاد بودن از جمله شاخصه های زندگی مومنانه و زندگی مبتنی بر دین است.
وی افزود: البته در مورد شادی باید چند نکته را در نظر داشت اول اینکه شادی نباید مبتنی بر گناه باشد. برخی با مسخره کردن دیگران فکر می کنند باعث شادی آنها و یا اطرافیان می شوند در حالی که مسخره کردن دیگران امری نکوهیده و حرام است.
این کارشناس دینی اظهار کرد: نکته بعدی در شادی این است که انسان نباید از سقوط و یا گرفتاری دیگران شاد شود وگرنه به آن گرفتاری دچار خواهد شد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از اموری که شادی کردن بر آن نکوهش شده، شادی کردن هنگام ارتکاب کار حرام است کسی که مرتکب کار حرام مانند شرب خمر و یا دیگر افعال حرام می شود باید از کار خود اظهار ندامت کند و نباید شادمان و مسرور باشد.
حجت الاسلام رفیعی در ادامه به برخی از کارهایی که باعث ایجاد شادی و نشاط انسان می شود اشاره و بیان کرد: در احادیث اسلامی از انجام ورزش هایی چون پیاده روی، اسب سواری و شنا کردن به عنوان فعالیت های شادی آفرین و نشاط آور یاد شده است.
وی عنوان کرد: نگاه کردن به طبیعت و سرسبزی، دورهمی های دوستانه، رعایت نظافت، استحمام، مسواک زدن و ... نیز موجب نشاط و شادابی انسان می شود.
شادی باطنی با ایمان به خدا
خطیب حرم رضوی با بیان اینکه موارد گفته شده مربوط به شادی ظاهری است، اظهار کرد: ما باید علاوه بر شادی ظاهری، نشاط باطنی یعنی آرامش قلبی هم داشته باشیم که این امر با ایمان به خدا، توکل بر او و راضی بودن به قضا و قدر الهی میسر می شود.