پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در نشست صمیمانه تولیت آستان قدس رضوی با دانشجویان دانشگاه فرهنگیان مطرح شد؛
۱۴۰۲-۰۲-۲۰

اهمیت مطالعات تاریخی معلمان برای هدایت و تربیت نسل آینده کشور

تولیت آستان قدس رضوی در جمع دانشجو معلم‌های دانشگاه فرهنگیان بر اهمیت مطالعات تاریخ به عنوان مجموعه تجارب بشری برای هدایت و تربیت نسل جوان و آینده ساز جامعه تأکید کرد.

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی عصر سه شنبه (19 اردیبهشت ماه) همزمان با ایام گرامیداشت مقام معلم در دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد حضور یافت و پس از عطرافشانی، قرائت فاتحه و ادای احترام به مقام شهیدان گمنام آرمیده در این دانشگاه و اقامه نماز جماعت مغرب و عشا، در سخنانی در جمع دانشجویان به فضیلت کسب علم و دانش اشاره و خاطرنشان کرد: کسب علم، دانش و مهارت برای دانشجویان فضیلت است؛ اما در دانشگاه فرهنگیان این ارزش و فضیلت دوچندان بوده زیرا کاربرد آن به طور مستقیم در تربیت نسل آتی و رقم زدن آینده جامعه تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه اساتید دانشگاه فرهنگیان نیز از دو فضیلت معلمی و معلم پروری برخوردارند، به این سخن امام راحل (ره) که «معلمی شغل انبیاست» اشاره و تاکید کرد: این سخن امام خمینی(رضوان‌الله‌علیه) تنها یک شعار و مبالغه برای تشویق معلمان نیست، بلکه حقیقتی دینی است؛ خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة، (پیامبر) تزکیه می‌کند و کتاب و حکمت را می‌آموزد.» از جمله‌ی خصوصیّات پیامبران، تعلیم است و معلمان نیز وظیفه تعلیم و تربیت نیروی انسانی توانمند و کارآمد برای آینده کشور را برعهده دارند.
تولیت آستان قدس رضوی معلمی را همانند طلبگی نه یک شغل، بلکه یک رسالت و مسئولیت دانست و عنوان کرد: دانشجو معلمان در مسیر تدوام نهضت انبیا و اولیا الهی گام برمی‌دارند، به همین سبب وظیفه ای بسیار مقدس و ارزشمند دارند.
وی با برشمردن ویژگی های معلمی ادامه داد: معلم تنها در فضای مدرسه معلم نیست همانگونه که انبیاء و اولیاء صرفا در مسجد و روی منبر معلم نبودند؛ تمام سلوک شخصی و اجتماعی آن حضرات برای مردم درس آموز بود؛ معلمان نیز باید در موقعیت‌های مختلف زندگی شخصی و اجتماعی در کلاس، خانه، جمع دوستان و خویشاوندان و ... نیز معلم بوده و باید وجهه معلمی خود را حفظ کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی اضافه کرد: همان گونه که روحانیت در هر زمان و مکانی باید جلوه طلبگی خود را حفظ کند و نشان دهد، رسالت معلمی نیز زمان و مکان‌ نمی شناسد. معلمی باید در لحظه لحظه عمر معلمان منعکس باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مطالعه تاریخ اشاره کرد و خطاب به دانشجو معلمان گفت: تاریخ را مطالعه کنید زیرا منبعی ارزشمند از تجارت بشری بوده که استفاده از آن به نبوغ و ژرف نگری انسان کمک می‌کند، از این روست که خداوند در قرآن کریم قصصی از سرگذشت اقوام مختلف را برای عبرت و هدایت انسان‌ها بیان کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن تصریح بر این نکته که قرآن کتاب قصه و تاریخ نیست، افزود: پیام قصص قرآنی این است که از تاریخ درس بگیرید و از تجربیات گذشتگان برای ساخت زندگی بهتر در آینده بهره ببرید؛ از این رو هر قومی که بخواهد راه صحیح را از بیراهه بشناسد و مسیر درست را استمرار بخشد، راهی جز مطالعه خردمندانه تاریخ نخواهد داشت،‌ گاهی برخی ملت ها یک تجربه نادرست تاریخی را بارها تکرار می‌کنند و سیر قهقرایی دارند.
وی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام(ص) بزرگترین تمدن بشری را با تکیه بر علم و دانش بوجود آورد، ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در بدترین دوران از حیث رفتار اجتماعی و مرگ فضیلتهای اخلاقی که دوران جاهلیت بود، اسلام را ترویج و جامعه را تربیت کردند؛ پیامبر اسلام(ص) توانست در میان مردمانی به معنی واقعی کلمه وحشی با اعجاز قرآن و قلم، تمدن بزرگ اسلامی را برای بشریت به ارمغان بیاورد.
وی به دانشجو معلمان توصیه کرد: شما باید تاریخ کشورمان، سایر ملل و نیز کشورهایی که با ما مواجهه داشتند و تاثیرات آنها را مطالعه کرده و بدانید و این اطلاعات را به نسل آینده به عنوان امانت‌های الهی در دستانتان، انتقال دهید؛ اطلاعات تاریخی دوستان و دشمنان حقیقی را آشکار می‌سازد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در اسلام حتی خیانت در امانت‌داری یک کالای کم ارزش مذمت شده است، ابراز کرد: امانت تربیت نسلی از دانش آموزان و آینده سازان کشور بر عهده معلمان بوده که بسیار ارزشمندتر از هر کالایی است.‌
حجت الاسلام و المسلمین مروی با اشاره به خیانت‌های تاریخی استکبار علیه ملت ایران در عرصه‌های مختلف، گفت: تاریخ غرب مملو از جنایات فراموش نشدنی است که نشان می‌دهد تمدن غرب بر پوست، گوشت و استخوان سیاهپوستان، سرخپوستان و ملت‌های مظلوم عالم بنا شده است، امروز نیز غرب همان رویکرد را در قالبی دیگر با دستکش‌های مخملی روی ملل دنیا پیاده می‌کند؛ امروز غرب که خود مصداق بارز نقض حقوق بشر و زن در عالم است با استفاده ابزاری از شعار حقوق بشر به دنبال تسلط بر ملت‌هاست.
گفتنی است، تولیت آستان قدس رضوی در پایان این دیدار با حضور در خوابگاه‌ دانشجویی پردیس پسران مرکز تربیت معلم شهید بهشتی، در فضایی صمیمی با دانشجویان گفتگو و به سؤال و دغدغه‌های آنان پاسخ داد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی