پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۲-۰۲-۲۱

نخستین همایش تعالی ویژه شرکت‌ها و موسسات تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات برگزار شد

نخستین همایش تعالی ویژه شرکت‌ها و موسسات تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی با رویکرد تبیین ضرورت‌ها و تبیین اهداف تعالی سازمانی برگزار شد.

به گزارش آستان نیوز، در این مراسم علاوه‌بر دکتر سید مهدی سدیدی رئیس بنیاد بهره‌وری موقوفات و کیوان فخیمی قائم مقام مرکز ملی تعالی و پیشرفت، معاونان این بنیاد، مدیران عامل و مدیران عالی شرکت‌ها و موسسات اقتصادی آستان قدس رضوی حضور داشتند.
 

حضور تمام شرکت‌های بنیاد بهره‌وری موقوفات در فرایند تعالی و پیشرفت
قائم مقام مرکز ملی تعالی و پیشرفت در این همایش از حضور تمام شرکت‌های بنیاد بهره‌وری موقوفات در فرایند ارزیابی تعالی و پیشرفت خبر داد و گفت: این بنیاد باید در اجرای این فرایند و ارتقاء بهره‌وری در کشور نسبت به سایر نهادها پیشروتر باشد.
کیوان فخیمی اظهار کرد: ماموریت شرکت‌ها و موسسات تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات همانطور که در نام این مجموعه نهفته است، افزایش بهره‌وری بوده، از همین رو انتظار می‌رود از مدل‌های تعالی سازماتی برای تحقق هرچه بیشتر این هدف بهره گرفته شود.
او با تقدیر از حضور شرکت‌ها و موسسات تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات در فرایند ارزیابی و نهادینه کردن تعالی و پیشرفت گفت: این برای نخستین بار است که در آستان قدس رضوی، همایش تعالی ویژه شرکت‌ها و موسسات اقتصادی با چنین انسجام و یکپارچگی برگزار می‌شود.
 

حضور 307 شرکت در هفتمین دوره فرایند ارزیابی تعالی و پیشرفت
قائم مقام مرکز ملی تعالی و پیشرفت با اشاره به آغاز به کار این مرکز از سال ۱۳۹۵ با رویکرد پیگیری دغدغه‌ها و منویات رهبر معظم انقلاب در مجموعه نهادهای انقلاب اسلامی بیان کرد: در سال‌های ابتدایی برنامه‌ای برای مرکز هدف‌گذاری شد تا با بکارگیری مدلی برای پوشش تمام ابعاد یک سازمان و ارزیابی آن، بتوانیم سیاست‌های کلان نظام و منویات رهبر معظم انقلاب را در نهادهای زیرمجموعه پیگیری کنیم.
او ادامه داد: در این راستا به مدل تعالی دست پیدا کردیم که اگرچه اروپایی بود، اما ۹۵ درصد نیازهای ما را پوشش می‌داد و منافاتی هم با ایرانی و اسلامی بودن مجموعه‌ها نداشت.
فخیمی افزود: مرکز ملی تعالی و پیشرفت کار خود را با ارزیابی ۳۴ شرکت و موسسه آغاز کرد و امسال تا الان ۳۰۷ شرکت معرفی شدند. از این تعداد ۲۳۱ شرکت ثبت نام کرده‌اند که ممکن است افزایش یا کاهش پیدا کند.
او با بیان این‌که اثربخشی نتایج دوره‌های گذشته فرایند ارزیابی تعالی و پیشرفت مشهود بوده است، خاطرنشان کرد: با مدلی که برای ارزیابی شرکت‌ها و موسسات استفاده شد، توانستیم بخشی از منویات رهبر معظم انقلاب را به ویژه در حوزه اقتصاد مقاومتی و شعارهای سال در مجموعه‌ها پیگیری کنیم.
فخیمی، فرایند ارزیابی تعالی و پیشرفت را از حیث کمیت و کیفیت در کشور و خاورمیانه، منحصربه‌فرد عنوان کرد و گفت: امید می‌رود شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد بهره‌وری موقوفات با حضور در این فرایند بتوانند بهره‌وری خود را بیشتر از گذشته افزایش دهند.
 

لزوم پیگیری دغدغه‌ها و منویات رهبر معظم انقلاب
او پیگیری دغدغه‌ها و منویات رهبر معظم انقلاب را مهم‌ترین هدف مرکز ملی تعالی و پیشرفت دانست و افزود: مبحث اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعات مورد تاکید ایشان بوده و شعارهای سال نیز پیرامون این موضوع است ولی متاسفانه خیلی دغدغه‌مند دنبال نمی‌شود.
فخیمی ادامه داد: انتظار می‌رود نهادهای انقلاب اسلامی که به طور مستقیم با دفتر رهبر معظم انقلاب در ارتباط هستند در این حوزه‌ها پیشرو باشند و به محض اعلام شعار سال، تحقق آن را در دستور کار خود قرار دهند.
او با بیان این‌که بیشتر بنگاه‌های زیرمجموعه بنیاد بهره‌وری موقوفات، جزء بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی است، اظهار کرد: با آغاز سال جدید این توقع وجود دارد که شرکت‌ها و موسسات اقتصادی آستان قدس رضوی برای تحقق این شعار حداقل یک کارگروه تشکیل داده و برنامه‌هایی خود را برای مهار تورم و رشد تولید مشخص کرده باشند.
فخیمی ادامه داد: در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، سه بند به موضوع بهره‌وری و ارتقاء آن اشاره شده است که بنگاه‌ها باید از آن بهره‌مند شوند.
او افزود: علاوه‌براین چندین سال از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌گذرد ولی متاسفانه به صورت کمی و عملیاتی اجرایی نشده است، از همین رو مرکز ملی تعالی و پیشرفت این ماموریت را هم برای خود تعریف کرده که در حوزه اقتصاد مقاومتی، شرکت‌ها و موسسات را بسنجد. 
 

کمک به ارتقاء بهره‌وری با استقرار مدل تعالی و پیشرفت
قائم مقام مرکز ملی تعالی و پیشرفت، بهره‌وری را انجامِ درستِ کارهای درست عنوان و تصریح کرد: در علم مدیریت از بهره‌وری به عنوان کارایی و اثربخشی یاد می‌شود و می‌توان آن را نسبت تمام ستانده به جمع منابع در اختیار دانست.
او خطاب به مدیران عامل و مدیران تعالی حاضر در این همایش گفت: آیا تاکنون سنجیده‌ایم کاری که انجام می‌دهیم درست است و این کارِ درست آیا به شیوه صحیح انجام می‌شود؟
فخیمی با اشاره به استقرار مدلی از تعالی در شرکت‌ها و موسسات تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات برای کمک به ارتقاء بهره‌وری خاطرنشان کرد: توقع مرکز ملی تعالی و پیشرفت از آستان قدس رضوی بیشتر از سایر مجموعه‌ها است که بخشی از این انتظار به دلیل بهره‌وری بوده و بخشی از آن به تعلق شرکت‌ها و موسسات اقتصادی به آستان قدس رضوی بر می‌گردد.
او ادامه داد: این شرکت‌ها و موسسات، واژه رضوی را یدک می‌کشند که یکی از مهم‌ترین دارایی‌های این نهاد است و باید حداکثر استفاده از آن انجام شود.
فخیمی افزود: تعالی سازمانی به دنبال رضایت همه ذینفعان همچون سهام‌داران، کارکنان و... است و در مجموعه آستان قدس رضوی ذینفع یعنی هر کسی که از او تاثیر می‌گیریم و بر او تاثیر می‌گذاریم.
او حضرت رضا(ع) را ذینفع اصلی این نهاد عنوان و خاطرنشان کرد: در آستان قدس رضوی باید در کنار کسب رضایت همه ذینفعان و رفع نیازهایشان، کارها را برای رضایت امام رضا(ع) انجام داد.
 

ارزیابی پیشرفت و تعالی شرکت‌ها با مدل EFQM
فخیمی، خطاب به مدیران عامل و مدیران تعالی شرکت‌ها و بنیاد بهره‌وری موقوفات گفت: قطعا شما با کارکنان و مشتریان ناراضی و نامتعالی نمی‌توانید به سود پایدار برسید و تعالی جز این‌ها نیست.
او ادامه داد: مدلی که برای این فرایند استفاده می‌شود مدل EFQM ورژن ۲۰۱۳ است که در ۵ معیار توانمندساز و ۹ معیار نتیجه، تقسیم‌بندی شده و شرکت‌ها براساس آن سالانه ارزیابی می‌شوند.
فخیمی درباره اقداماتی که شرکت‌ها و موسسات حاضر در فرایند ارزیابی و تعالی باید انجام دهند، تصریح کرد: بدین منظور شرکت‌کنندگان باید هر ساله ۶ کار را انجام دهند که در مرحله نخست، یکی از مدیران ارشد باید مدیر تعالی هم باشد.
او ادامه داد: متاسفانه هنوز در بند اول مشکل داریم و یکی از دلایلی که در برخی شرکت‌ها تعالی عملیاتی نمی‌شود، انتخاب فردی به عنوان مدیر تعالی است که گاهی مدیر ارشد نیست یا در حوزه تخصصی خود قرار ندارد و این یکی از موانع است.
فخیمی با تاکید بر لزوم خود ارزیابی سالانه گفت: شرکت‌هایی که سال گذشته، جزء مجموعه‌های برتر مرکز ملی تعالی و پیشرفت بودند، از ابتدای امسال و با پایان فرایند ششمین دوره، کار خود را شروع کردند، از همین رو انتظار می‌رود همه شرکت‌ها تاکنون خود ارزیابی‌های خود را آغاز کرده باشند.
او ادامه داد: هرساله آموزش‌هایی در فرایند تعالی برگزار می‌شود که امسال قرار است به صورت یکپارچه‌تر در مجموعه آستان قدس رضوی هم اجرا شود. این موضوع قابل تقدیر است که برای اولین بار در بنیاد بهره‌وری موقوفات، جلساتی برگزار می‌شود تا با برنامه‌ریزی منسجم‌تر، آموزش‌های کیفی‌تر نیز ارائه شود.
فخیمی با تاکید بر این‌که تعالی سازمانی، یک پروژه نبوده و فرآیندی است که باید در سراسر سازمان جاری باشد، اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که از طرف بنیاد بهره‌وری موقوفات به خصوص در حوزه پروژه‌های بهبود انجام خواهد شد، این فرایند به‌صورت دائم و مستمر در سطح این مجموعه اجرا می‌شود.
 

مشارکت 55 درصدی بنیاد بهره‌وری موقوفات در ششمین دوره تعالی و پیشرفت
او همچنین در بخشی دیگر از صحبت‌های خود گزارشی از مشارکت آستان قدس رضوی در ششمین دوره ارزیابی تعالی و پیشرفت در سال گذشته ارائه کرد. 
فخیمی از مشارکت 55 درصدی بنیاد بهره‌وری موقوفات در ششمین دوره تعالی و پیشرفت خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال 1401 این مجموعه از لحاظ میزان مشارکت نسبت به کل شرکت‌ها، رتبه سوم را بدست آورد. ضمن این‌که ۲۴ شرکت و موسسه از بنیاد بهره‌وری موقوفات در فرایند ارزیابی تعالی و پیشرفت در دوره گذشته حضور پیدا کرد.
او ادامه داد: در این فرایند، کسب‌وکارها به ۱۲ گروه تقسیم شده‌اند که در سال گذشته بیشترین فراوانی در حوزه کشاورزی و کمترین در حوزه فناوری اطلاعات بوده، ضمن این‌که گروه صنایع غذایی بیشترین امتیاز کسب‌وکارها را به خود اختصاص داده است.
فخیمی با اشاره به سطوح تعالی سازمانی اظهار کرد: تعالی سازمانی سه سطح تعهد به تعالی، تقدیرنامه و تندیس دارد که از لحاظ میزان نتایج کسب شده هم بیشترین فراوانی در تقدیرنامه یک ستاره بوده و در سطح تندیس سیمین حدود یکی دو شرکت موفق به کسب آن شده‌اند.
او افزود: امید می‌رود با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، امسال شاهد حضور شرکت‌های بیشتری از بنیاد بهره‌وری موقوفات در سطوح بالاتر باشیم.
قائم مقام مرکز ملی تعالی و پیشرفت با بیان این سال گذشته بیشترین فراوانی پروژه‌های بهبود در شرکت‌ها و موسسات آستان قدس رضوی مربوط به حوزه مدیریت دانش بود، خاطرنشان کرد: شرکت‌ها باید در حوزه پروژه بهبود، جدی‌تر عمل کنند و برنامه‌ریزی این پروژه‌ها در بنیاد بهره‌وری موقوفات در سال جاری به صورت یکپارچه پیش برده شود.
او با اشاره به شاخص‌های بهره‌وری تصریح کرد: انتظار می‌رود شرکت‌ها و موسسات تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات در شاخص‌هایی همچون بهره‌وری منابع انسانی، بهره‌وری کل و بهره‌وری سرمایه، عملکرد شاخصی از خود نشان دهند.
 

حضور 31 شرکت و موسسه اقتصادی رضوی در هفتمین دوره تعالی
معاون برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی بنیاد بهره‌وری موقوفات نیز در این جلسه، مقیاس پذیری شرکت‌ها و موسسات را یکی از دغدغه‌های این مجموعه دانست و گفت: لازم است واحدهای تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات این موضوع را در حوزه تولیدات خود مدنظر داشته باشند.
محمدرضا گلکانی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در بحث تعالی هم مطرح است، مقیاس پذیری یا پیشرفت شرکت‌ها بوده که زمینه‌ساز رسیدن به اهداف تعیین شده در مجموعه نهادهای انقلابی ذیل دفتر رهبر معظم انقلاب است.
او از مدیران شرکت‌ها و موسسات اقتصادی آستان قدس رضوی خواست تا بحث تعالی را موضوعی تشریفاتی درنظر نگیرند و به عنوان مقوله‌ای ریشه‌ای و مهم در دستور کار قرار دهند.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی بنیاد بهره‌وری موقوفات ادامه داد: رعایت زمان‌بندی موضوع مهم دیگری است که در فرایند دریافت امتیازها در سلسله ارزیابی‌ها مدنظر قرار می‌گیرد.
او با اشاره به حضور شرکت‌های آستان قدس رضوی در بحث تعالی از سال ۱۳۹۷ گفت: در سال 1397 نوزده شرکت در فرایند ارزیابی تعالی و پیشرفت حضور داشت که این تعداد در حال حاضر و در هفتمین دوره به ۳۱ شرکت رسیده است، در واقع تمام شرکت‌ها و موسسات ذیل بنیاد بهره‌وری موقوفات بحث تعالی را پیش می‌برند.
گلکانی ادامه داد: در سال‌های گذشته پروژه‌های پیشرفت برای شرکت‌ها و موسسات اقتصادی تعریف شد که به نوعی اولین دغدغه‌های مدنظر در هر یک از زیرمجموعه‌ها به‌شمار می‌رود، از همین رو باید پروژه‌های پیشرفت با جزئیات و با دقت پیگیری شود.
 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی