در آستانه آغاز دهه کرامت، نمایشگاه خوشنویسی از آثار محسن توسلی و علیاکبر رضوانی؛ دو استاد و هنرمند برجسته مشهدی با عنوان «سطر-سیاهمشق» در نگارخانه رضوان این شهرمقدس برپا شد.
نگارخانه رضوان میزبان نمایشگاه «سطر- سیاهمشق» شد
به گزارش آستان نیوز، این نمایشگاه بعدازظهر روز گذشته به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با نمایش حدود ۵۰ تابلوی خوشنویسی خط شکسته و سیاهمشق استادان رضوانی و توسلی با مضامین قرآنی، مذهبی و ادبی در نگارخانه رضوان گشایش یافت. فاطمه رضوانی نیز تذهیب آثار را برعهده داشته است.
علیاکبر رضوانی در حاشیه گشایش نمایشگاه سطر- سیاهمشق با بیان اینکه 25 تابلوی خط شکستهاش در قالب سطرنویسی در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است، اظهار کرد: این آثار در دو سال اخیر در سالهای 1400 و 1401 خلق شده است.
وی هنر خوشنویسی را زبان قلم دانست و افزود: برگزاری چنین نمایشگاههای هنری به خصوص در رشته خوشنویسی، یکی از اقدامات مهم فرهنگی در جامعه محسوب میشود که از یک سو تأثیر خود را بر مخاطبانش میگذارد و از سویی دیگر، نشاندهنده فعالیتهای هدفمند متولیان آن است.
این استاد برجسته خط شکسته کشور گفت: نگارخانه رضوان علاوه بر اینکه نگارخانه فعالی در شهر مشهد و همچنین استانهای خراسان بزرگ است، یکی از بهترین نگارخانههای کشور نیز به شمار میآید که میزبان نمایشگاههای متنوع هنری است.
نمایشگاهی ویژه هنرمندان
در ادامه محسن توسلی با اشاره به نمایش بیش از 20 تابلوهای سیاهمشق خود در نمایشگاه حاضر بیان کرد: بیشتر نمایشگاههای چند سال گذشتهام با محوریت نمایش آثار نقاشیخط در ابعاد بزرگ برگزار شده بود و چندان پیگیر خلق اثر با قلم نی از دهه 80 نبودم.
وی افزود: از این رو مجدد تصمیم گرفتم آثاری با قلم نی در یک سال اخیر خلق کرده و در معرض دید و قضاوت قرار دهم. همچنین سعی کردم زمینه آثار از حالت سنتی خارج شود و ساده نباشد و تازگی نیز برای بازدیدکنندگان داشته باشد.
این استاد برجسته خاطرنشان کرد: تلاش کردیم نمایشگاهی تخصصی برای هنرمندان رشتههای نستعلیق و شکسته برگزار کنیم، چراکه به طور معمول بازدیدکنندگان نمایشگاههای نگارخانه رضوان، افراد متخصص و از مدرسان یا هنرجویان خوشنویسی هستند.
شایان ذکر است، نمایشگاه سطر-سیاهمشق دو مدرس خوشنویسی مکتب هنر رضوان تا پنجشنبه 4 خرداد 1402، از ساعت 9 تا 13 و 17 تا 20 در نگارخانه رضوان واقع در مشهد، خیابان کوهسنگی ۱۷، شماره ۱۶، پذیرای اهل هنر و معرفت است.