مدرس دانشگاه و مشاور مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی میگوید: بر اساس بررسیهای انجام شده، فرزندآوری به ارتقای سلامت روحی و روانی والدین کمک کرده و میزان آرامش، مهرورزی و احساس مسئولیت در خانواده را نیز تقویت میکند.
تقویت آرامش، محبت و مسئولیتپذیری در خانواده با فرزندآوری
نعیمه بهشتی در گفتوگو با آستاننیوز، به تبیین موضوع «تاثیر فرزندان در ارتقاء و تعالی خانوادهها و فواید سلامت روانی فرزندآوری بر خانواده» اشاره و تقویت نشاط در والدین را یکی از نتایج فرزندآوری ذکر میکند. وی میگوید: فرزندآوری علاوه بر ایجاد نشاط و شادی در خانواده، افسردگی و استرس را در زندگی کاهش داده و انگیزه و تلاش، با حضور فرزندان در والدین افزایش مییابد.
بیشتر شدن حس امید به زندگی
او میافزاید: حس امید به زندگی از فواید سلامت روانی فرزندآوری بر خانواده است، با به دنیا آمدن فرزندان امید و آرزو در والدین رشد یافته و والدین هر فعالیتی را به امید فراهم آوردن آیندهای روشن برای فرزندان انجام میدهند تا شاهد رشد و پیشرفت فرزندان خود باشند، در واقع کسانی که امید به زندگی دارند بیشتر عمر میکنند.
تقویت آرامش و محبت در خانواده
بهشتی میافزاید: با آمدن فرزند در خانواده، احساس دوست داشتن، علاقهمندی و دوست داشته شدن در والدین رشد پیدا میکند، در واقع وقتی فرزندی به دنیا میآید عشق و محبت بین زن و مرد معنای دیگری پیدا کرده و خالصترین شکل محبت بین آنان شکل میگیرد. مدرس دانشگاه و مشاور مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی ادامه میدهد: احساس ارزشمندی، قدرت و رشد شخصیت، از دیگر فواید سلامت روانی فرزندآوری بر خانواده است، پدر و مادر با آمدن فرزند سعی میکنند اطلاعات بیشتری کسب کرده و ضمن درک موقعیتهای متفاوت، افکار خود را تغییر دهند. وی با اشاره به نقش فرزندان در استحکام خانوادهای میگوید: فرزند، فضای خانواده را شادتر میکند، با حضور فرزند شادی در خانه موج میزند و غم و ناراحتی از دل پدر و مادر دور میشود، حس پدر و مادر شدن وصف ناپذیر است و ناخودآگاه افسردگی را رفع میکند. به گفته بهشتی وجود فرزند به زندگی هدف میدهد و پدر و مادر در یک زندگی هدفمند برای آینده خود و فرزندانشان برنامهریزی داشته و مسئولیتپذیری بیشتری دارند. او تصریح میکند: فرزند موجب آرامش روحی و روانی در والدین میشود و کودک با آمدن خودش آرامش را برای خانواده به ارمغان میآورد و اضطراب را از خانواده دور میکند. بهشتی خاطر نشان میکند: از دیگر تاثیرات روحی و روانی فرزندآوری بر خانواده، مانع شدن از جدایی و طلاق است، معمولا پس از ازدواج زن و شوهر به دلایل مختلفی در زندگی احساس ناکامی میکنند و به سمت طلاق پیش میروند اما با آمدن فرزند موجب میشود این معادلات به هم بریزد و کیفیت زندگی بهتر شود. او ارتقا سلامت روانی، عاطفی، اجتماعی و افزایش ارزشهای معنوی و روحی را از ویژگیهای یک زندگی با کیفیت میداند و میافزاید: اگر افراد بخواهند به یک زندگی مطلوب دست یابند، فرزندآوری یکی از شرایط بهبود این زندگی است.
دو حدیث از امام رضا(ع)
وی با بیان اینکه فرزند عامل اقتدار پدر و مادر و قوت بازوی آنان است، به مضمون حدیثی از امام رضا(ع) اشاره و تصریح میکند: این امام همام میفرمایند «از برکات ازدواج، اندوختن فرزند برای رویارویی با سختیهای روزگار و پیامدهای زمانه است»، همچنین در حدیثی دیگر از ایشان آمده است «سعادت و خوشبختی، داشتن فرزندانی است که در مشکلات به کمک پدر و مادر خود بشتابند». به گفته بهشتی تربیت فرزند باید به گونهای باشد که در مواقع سختی به کمک پدر و مادر خود بشتابد و لازمه این کار این است که پدر و مادر روی سلامت روان خود کار کنند و مهارتهای فرزنددار شدن را بیاموزند.
نیاز مهم برای اقتدار و تولید ثروت
وی به اهمیت فرزندآوری و جوانی جمعیت از نگاه اقتصادی، سیاسی و امنیتی هم اشاره و تصریح میکند: یکی از پایههای اصلی قدرتمندی، تولید ثروت و پیشرفت خانواده و جامعه، موضوع جمعیت است، جمعیت کم، قدرت جامعه را کاهش میدهد، کشورهای پیر همواره مورد طمع مستکبرین قرار میگیرند و از همین رو برای موفقیت در سطح ملی و بینالمللی نیز وابسته به قدرت ایمان و عمل جوانان هستیم. این مدرس دانشگاه خاطر نشان میکند: کشوری که از جوانان غیور و پر انرژی برخوردار است دشمنان از حمله به آن کشور هراس دارند، از همین رو وجود تعداد زیاد جوانان در کشورها مانع بزرگی از حمله و تجاوز دشمنان به آن کشور میشود.
تولیت آستان قدس رضوی
