یک استاد و پژوهشگر حوزه علمیه گفت: یکی از برجسته ترین و ماندگارترین میراث های ارزشمند دوران امامت حضرت رضا(ع) مناظراتی است که میان ایشان و عالمان دینی سایر ادیان و مذاهب و حتی افراد ملحد و بی دین صورت گرفته است.
مناظرات امام رضا(ع) حاوی درس های زیادی برای مسلمانان است
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین محمد الهی خراسانی در سلسله جشن های شکوه رضوان که همزمان با سومین شب از شب های دهه کرامت در رواق بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: امام رضا(ع) در جریان مناظرات سعی در اثبات حقانیت دین مبین اسلام و مکتب تشیع داشتند. مناظرات ایشان چند درس را به ما می آموزد از جمله استقبال از گفتگو با مخالفان.
منطق امام رضا(ع)، منطق گفتگو
وی ادامه داد: ایشان از گفتگو با مخافان استقبال می کردند، برعکس بسیاری از افراد دین دار و معتقد که از گفتگو با مخالفان فرار میکنند. ما گاهی حتی با برادران دینی خود هم بر سر مسائل اعتقادی و اختلاف نظرهایی که داریم به درستی گفتگو نمی کنیم ولی امام رضا(ع) با یهودیان، مسیحیان و حتی افراد بی دین و ملحد هم گفتگو می کردند.
وی بیان کرد: دومین درسی که از مناظرات امام رضا(ع) یاد میگیریم رعایت آداب گفتگو است ما گاهی دم از گفتگو با مخالفین میزنیم ولی آداب گفتگو را رعایت نمیکنیم چرا که تحمل شنیدن نظرات مخالف خود را نداریم، در حالی که در هیچ کدام از مناظرات امام رضا(ع) نقل نشده که ایشان با ناراحتی گفتگو با مناظره شونده را قطع کنند.
سخنران حرم رضوی افزود: امام رضا(ع) در نهایت ادب و احترام با طرف مقابل به گفتگو می نشستند و هرگز از حرفی که به نظرشان نادرست و غیرعقلانی بود ناراحت نمی شدند بلکه سعی می کردند با منطق عقیده درست را به او القاء کنند.
بهره برداری رسانه ای و تبلیغ اعتقادات دینی
وی از دفاع عقلانی از دین به عنوان سومین درس مناظرات امام رضا(ع) یاد کرد و گفت: ایشان با هر کسی بر اساس اعتقادات و باورهای خودش و به گونه ای که برای او قابل درک باشد گفتگو می کردند به همین خاطر طرف مقابل از این گفتگو استقبال می کرد.
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: درس دیگری که از مناظرات امام رضا(ع) می گیریم بهره برداری رسانهای و تبلیغ اعتقادات دینی درست است. فضای رسانهای آن دوران بسیار محدود بود و امام رضا(ع) از ظرفیت فضای مناظرات که گاهی با حضور کاتبان برگزار میشد بهره برداری رسانه ای میکردند.