پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۲-۰۳-۱۰

طراحی و استقرار نشان طیب در 6 زنجیره منتخب غذایی و کشاورزی

طرح کلان ملی طیب که از سال 1399 با هدف طراحی و استقرار نشان طیب در 6 زنجیره منتخب غذایی شامل خرما، برنج، زعفران، نان، گوشت و پسته، با همکاری بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد، به ایستگاه پایانی خود رسیده است و تا پایان خرداد ماه جاری به پایان می‌رسد.

به گزارش آستان نیوز، موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی برای ارزیابی زنجیره‌های منتخب غذایی ۴ فاز را تعریف کرد و به دنبال آن کیفیت‌سنجی خدمات را براساس ارکان پنجگانه طیب شامل حلیت، اصالت، سلامت، جذابیت و برکت در دستور کار قرار داد.

 

امضاء 20 تفاهم‌نامه همکاری با مراکز علمی تا برگزاری همایش بین‌المللی

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، تولید دانش فنی را نخستین مرحله از اجرای طرح ملی طیب عنوان کرد و گفت: بدین منظور علاوه‌بر طراحی مدل مفهومی و مدل ارزیابی طیب، محتواهای مورد نیاز و امکان‌سنجی استقرار نشان طیب در ۶ زنجیره مورد بررسی قرار گرفت.

ایمان اسدی گفت: فاز دوم مربوط به استقرار نشان طیب در این زنجیره‌ها بود که پس از شناسایی پایلوت‌های مختلف در 6 زنجیره مذکور و حلقه‌های مختلف آن‌ها، فرایند ارزیابی با کمک ارزیابان آموزش دیده در حوزه طیب، صورت گرفت. در این راستا سامانه کیفیت طیب نیز به منظور نمایه‌سازی و رتبه‌بندی محصولات و واحدهای صنفی ارزیابی شده طراحی شد که از طریق سایت موسسه کیفیت رضوی قابل مشاهده است.

او از ایجاد شبکه کارگزاری در فاز سوم خبر داد و افزود: در این مرحله عملیات شبکه‌سازی برای پشتیبانی علمی، فناوری، ارزیابی، آزمایشگاهی و توسعه زیست بوم طیب انجام شد که امضاء تفاهم‌نامه همکاری با حدود 20 دانشگاه و مرکز علمی تحقیقاتی کشور و نیز 20 آزمایشگاه، بخشی از دستاوردهای آن به‌شمار می‌رود. 

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، برگزاری دوره آموزشی برای شبکه همکاران را یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در فاز سوم طرح طیب دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 50 دوره آموزشی برای شبکه همکاران زیست بوم طیب برگزار شده است.

او با اشاره به توسعه و برندسازی در فاز چهارم اظهار کرد: در این بخش ایجاد شتاب‌دهنده تخصصی طیب و نیز اعتباربخشی به نشان طیب با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو انجام شد که در نهایت به ثبت ملی و بین‌المللی نشان طیب انجامید. 

اسدی ادامه داد: برگزاری رویدادهای علمی، فناوری و فرهنگی در سطح ملی و بین‌المللی یکی از اقدامات صورت گرفته در فاز چهارم طرح ملی طیب بوده که می‌توان همایش بین‌المللی غذای طیب و دو جشنواره محصولات و کسب‌وکارهای طیب را نام برد.

او افزود: علاوه‌براین، حدود ۵۰ نشست به منظور آشنایی با نشان طیب با دانشگاه‌ها و مراکز علمی تحقیقاتی مختلف، سازمان‌های اجرایی دولتی و مردم نهاد و نهادهای حاکمیتی و ... برگزار شده است.

 

 ارزیابی ۳۰۰ محصول و ۴۰ واحد صنفی بر اساس الگوی طیب

اسدی با بیان این‌که تاکنون بیش از ۳۰۰ محصول و حدود ۴۰ واحد صنفی مورد ارزیابی و رتبه‌بندی طیب قرار گرفته‌اند، گفت: در این راستا علاوه‌بر شناسایی و ارائه راهکارهای بهبود برای عارضه‌های این محصولات و واحدهای صنفی، گواهی حضور در زیست‌بوم طیب به آن‌ها داده شده است.

او شناسایی شبکه گسترده علمی و اجرایی برای توسعه زیست بوم طیب را یکی دیگر از دستاوردهای اجرای طرح کلان طیب عنوان کرد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی