تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی گفت: سیره، منش و سبک زندگی زندگی امام خمینی(ره) باید برای نسل جوان و نوجوان تبیین شود.
سیره و منش امام خمینی(ره) باید برای نسل جوان تبیین شود
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر در ویژه برنامه سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) که در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به شخصیت والای بنیانگذار انقلاب اسلامی بیان کرد: سیره عملی زندگی امام خمینی(ره) مبتنی بر سیره رسول الله(ص) و ائمه معصومین(ع) بود.
ویژگیهای فردی امام خمینی(ره)
وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) همواره در انجام کارها و اتخاذ تصمیمهای مهم و سرنوشت ساز کشور با مردم و مسئولان مشورت میکرد و به نظر آنها بسیار اهمیت میداد و هرگز عجولانه تصمیم نمیگرفت.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر بیان کرد: امام خمینی(ره) اهل تهجد و شبزنده داری بود و همواره به نماز اول وقت اهمیت میداد و یکی دیگر از ویژگیهای این مرد الهی رعایت نظم در زندگی بود.
وی افزود: ساده زیستی امام راحل(ره) که به تمام معنا مثال زدنی بود را میتوان به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای امام(ره) برشمرد. این رهبر دینی در نجف اشرف و در سختترین شرایط و با کمترین امکانات زندگی میکرد و زمانی که رهبری انقلاب را در دست گرفت و به عنوان شخص اول مملکت بود نیز چیزی به اموالش اضافه نشد و باز هم در نهایت سادگی زندگی میکرد.
ساده زیستی امام خمینی(ره)
تولیت آستان عبدالعظیم حسنی بیان کرد: امام(ره) هرگز تجملگرا نبود و میخواست به دنیا بفهماند در مردم سالاری دینی میتوان در نهایت سادگی و بدون هیچ تشریفاتی زمام حکومت جامعه دینی را در دست گرفت و بر دلها حکومت کرد.
وی خاطرنشان کرد: امام(ره) در حوزه خانوادگی نیز پدری مهربان برای فرزندان خود و همچنین همسری نمونه برای همسر خود بود به طوری که نامههای سرشار از محبتی که در دوران تبعید برای همسرشان مینوشتند هنوز موجود است.
حجتالاسلام قاضی عسکر ادامه داد: امام خمینی(ره) در زمینه شعر و ادبیات نیز بسیار توانمند بود و اشعار و سرودههای ایشان هم پای اشعار شاعران بلند آوزه و نامی کشور است.
وی با بیان اینکه روش و منش امام خمینی(ره) باید در مدارس و دانشگاه ها برای نسل جوان تدریس شود، اظهار کرد: جوانان باید با سیره زندگی امام خمینی(ره) به عنوان یک عالم و مجتهد دینی و اینکه چگونه توانست یک رژیم با سابقه طولانی را ساقط و یک نظام دینی را جایگزین آن کند، آشنا شوند.
خطیب حرم مطهر رضوی تصریح کرد: امام بعد از براندازی نظام شاهنشاهی یک روش جدیدی را به عنوان حکومت دینی و مردم سالاری دینی با عنوان «ولایت فقیه» را مطرح و آن را در جامعه اسلامی ایران پیاده کرد.
پایهگذاری جمهوری اسلامی با اتکال خدا
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوه مدیریت جامعه اسلامی امام خمینی(ره) بیان کرد: امام(ره) قبل از آمدن به ایران پیش نویس قانون اساسی را آماده کرده بود چرا که به پیروزی علیه مستکبران جهانی ایمان داشت.
تولیت آستان عبدالعظیم حسنی خاطرنشان کرد: امام از همان سالهای آغاز نهضت یعنی پانزده سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگون شدن رژیم شاهنشاهی را پیش بینی کرده بود و آن را به مردم نوید داده بود.
وی اظهار داشت: کسی که برای اولین بار مرگ مارکسیسم و کمونیسم را اعلام کرد نیز امام خمینی(ره) بود و این پیش بینیهای درست و دقیق نتیجه اتصال ایشان به عالم بالا و تقرب او به خدا بود.
حجتالاسلام قاضی عسکر اظهار کرد: امام خمینی(ره) با اتکال به خدا با وجود همه فشارها رژیم شاهنشاهی با سابقه دو هزار و پانصد ساله را براندازی و نظام مقدس جمهوری اسلامی را پایه ریزی کرد و بعد از آن با کمک مردم آرام آرام پایههای نظام از جمله مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و ... را نیز تثبیت کرد و در نهایت نیز با دلی آرام و قلبی مطمئن و ضمیری امیدوار به فضل خدا به دیار باقی سفر کرد.