پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

گفت‌وگو با دانش آموز مداح برگزیده کشور از مدرسه امام رضا(ع)
۱۴۰۲-۰۳-۲۷

بالاترین مدال برای مداح برگزیده دانش آموزی کشور 

موفقیت‌های زیادی در حوزه مداحی و قرائت قرآن کریم کسب کرده ولی هدفش از شروع و ادامه این راه، کسب رتبه و مدال نیست. دلیل حرکتش برای قرائت، مکبری و حتی خادمی، مقام روضه‌خوانی بر حضرت سیدالشهداست. 

به گزارش آستان نیوز، از دانش آموزان فعال فرهنگی پایه دهم دبیرستان علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع) واحد14 است که به تازگی در بخش مداحی مسابقات دانش آموزی قرآن کریم، به مرحله کشوری راه پیدا کرده  و پیش از این نیز چند عنوان دیگر از جمله رتبه دوم ملی در مسابقات کانون مداحان کشور را کسب کرده است. در گفت‌وگویی با محمدطاها شیخ زاده ماجرای مداح شدن، خادمی و مکبری حرم مطهر رضوی را از او جویا شدیم.  
پدرش از خادمان در آستان قدس رضوی و مادرش قاری قرآن و دارای تحصیلات حوزوی است و این بستر مهیای خانوادگی مهمترین عامل تربیت دینی محمدطا بوده است. در این‌باره می‌گوید: هر آنچه از مبانی و اصول دینی یاد گرفتم از رفتار و کردار والدینم بوده. 
هرگز برای هیچ عملی به صورت مستقیم به من و خواهر و برادرم توصیه و تذکری ندادند. ظهرها که سرکارند، ولی وقت نماز صبح و مغرب که می‌رسد، پدرم همان اول وقت به نماز می‌ایستند و مادرم پشت سرشان اقامه می‌کنند و من و برادرم نیز به در این جماعت شرکت می‌کنیم.
 

راهی از قرائت به مداحی
از آن مداحانی است که پیش از قدم گذاشتن به ساحت مدیحه‌سرایی اهل بیت(ع)، اصول آن را گام به گام با آموختن فنون قرائت در محضر قاری بین المللی شهید حسنی کارگر گذرانده است. از قول یکی از استادانش نقل می‌کند: «مداحی که نتواند کتاب خدا را درست بخواند، مداح نیست.» 
به تشویق اطرافیان چند دوره در مسابقات شرکت کرد و پنجم و ششم ابتدایی رتبه اول قرائت استان را به دست آورد. سه سال متوالی نیز در دوره اول متوسطه، رتبه نخست مداحی خراسان رضوی را از آن خود کرد. امسال نیز رتبه اول مداحی استان را کسب کرده و تا یک‌ماه آینده عازم مسابقات کشوری مداحی در پایتخت می‌شود. 
 

ماجرای خادم شدن

از پنچ سال پیش، توفیق خادمی و مکبری آستان مقدس حضرت رضا(ع) نصیبش شده است. حال و هوای اولین روزهای مکبری در سحرگاهان دل‌انگیز صحن و سرای رضوی را برایمان وصف کرد: روزی بنده شد که نماز صبح، مکبر ایوان ولی عصر حرم مطهر باشم. قاعده این است که یک ساعت و نیم پیش از اذان در محل خدمت‌مان حاضر باشیم. 
این از کمک‌های خود حضرت به خادمان است، در حالی که در طول سال سر شب هم بخوابم، به‌سختی برای نماز صبح بیدار می‌شوم ولی مواقع خدمت، شاداب و سرحال سر خدمت آماده هستم. کم توفیقی نیست که بحمدالله یک شب در هفته، در اوقات ملکوتی نماز صبح به پابوسی امام هشتم مشرف می‎شوم و ساعتی از عمرم را در خدمت جمع کثیری از زائران این بارگاه نورانی هستم. 


ادب و آداب مداحی
او به تبعیت از سیره علما و شخصیت‌های اسلام که مسیر طلبگی و حوزه علمیه را به نیت روضه‌خوانی اهل بیت(ع) آغاز کردند، عامل حرکتش برای قرائت و مکبری و خدمت، مقام روضه‌خوانی بر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است.   
نگاهش به آداب و قواعد مداحی را بیشتر تشریح می‌کند: برخی از چهره‌های مداحی را می‌بینیم که متاسفانه در ایام ماه سوگواری محرم و صفر چند ساعت تا صبح مداحی می‌روند ولی جز بالا و پایین رفتن و اجراهای هیجانی، مطلبی از معنا و مفهوم نهضت امام حسین(ع) دستگیر عزاداران نمی‌شود. مداح برای خیلی از جوان‌ترها الگوست، اگر خطا و اشتباهی از او سر بزند، زمینه لغزش بقیه را زودتر فراهم می‌کند. می‌گویند؛ مداح امام حسین(ع) آن کار را کرد، پس درست است پس ما هم انجام بدهیم. 
شیخ زاده به روضه جوان دلاور کربلا، حضرت علی اکبر(ع) بیشتر ارادت دارد چون تقریبا همسن و سال ایشان است. در ادامه می‌گوید: هر چند صوت خوش، شناختن دستگاه‎ها و نغمات و متن خوب از اصول مداحی است ولی آداب و مقدماتی دارد. من قبل از شروع مداحی، حدود 2 سال از محضر مجمع الذاکرین آقایان خوش چهره و اکبرزاده استفاده بردم.

به همه جزئیات روضه‌خوانی؛ از قرارگیری پشت تربیون تا برخورد با مخاطب و کیفیت مداحی‌ها دقت داشتم تا روضه‌خوانی در خور شأن و منزلت ذوات مقدس معصومین(ع) باشم.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

 مصرف بهینه انرژی باید به یک ارزش اجتماعی تبدیل شود
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به محدودیت منابع انرژی و تأکید بر ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در افراد جامعه در جهت کاهش…

تلویزیون اینترنتی