سخنران حرم رضوی به بررسی ضرورت انجام انقلاب علمی در زمان امامت امام محمدباقر(ع) پرداخت و گفت: ایشان پرچمدار انقلاب فرهنگی و علمی در اسلام بود.
امام باقر(ع) پرچمدار انقلاب علمی و فرهنگی در اسلام بود
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل مقری در ویژه برنامه شب شهادت امام محمدباقر(ع) که در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: امام محمدباقر(ع) پرچمدار نهضت علمی در جامعه شیعی هستند چرا که در زمان این امام همام زمینه برای انجام فعالیتهای علمی فراهم شد.
وی در خصوص ضرورت انجام انقلاب علمی در امامت امام محمدباقر(ع) بیان کرد: نهضت علمی امام محمدباقر(ع) در اوایل صده دوم تاریخ اسلام انجام شد و در این زمان تقریبا هشتاد سال از رحلت پیامبر اکرم(ص) گذشته بود و مسائلی که در این بازه زمانی به وجود آمده بود ضرورت یک انقلاب فرهنگی در جامعه شیعی را ایجاب میکرد.
محرومیت مردم از علم اهل بیت
این کارشناس دینی بیان کرد: بعد از رحلت رسول الله(ص) مهمترین واقعهای که رخ داد بیست و پنج سال خانه نشینی امیرالمومنین علی(ع) بود. در این مدت باب علم پیامبر(ص) به روی مردم بسته شد و مردم جامعه اسلامی از سرچشمه علم علوی محروم شدند.
وی افزود: در این مدت همچنین امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) هر کدام به مدت ده سال و حضرت امام سجاد(ع) نیز بیش از سی سال خانه نشین شدند و در این مدت مردم از علوم اهل بیت(ع) محروم شدند.
سخنران حرم رضوی تصریح کرد: مساله بعدی که در بعد از رحلت رسول خدا(ص) به وجود آمد، ممنوع شدن نقل احادیث نبوی و از بین بردن این احادیث گهربار بود که این امر به مثابه خسارتی بزرگ برای جامعه اسلامی محسوب می شد.
وی عنوان کرد: همه این مسائل که منجر به محروم شدن جامعه اسلامی از علوم اهل بیت(ع) بود، ضرورت انجام یک انقلاب فرهنگی را ایجاب میکرد که این فرصت در زمان امامت امام محمدباقر(ع) که مصادف با دوران افول خلفای بنی امیه بود برای ایشان فراهم شد.
گفتنی است؛ در این مراسم مرثیهسرایان اهل بیت(ع)؛ احمد واعظی، رضا قانع و ابراهیم احمدی در سوگ شهادت امام محمدباقر(ع) مرثیه سرایی و نوحه خوانی کردند.