همایش حکمرانی متعالی خراسان رضوی با حضور جمعی از صاحب نظران ومدیران با میزبانی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
همایش حکمرانی متعالی در جوار حرم رضوی برگزار شد
به گزارش آستان نیوز، همایش حکمرانی متعالی خراسان رضوی با همکاری سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، استانداری خراسان رضوی، مدرسه حکمرانی شهید بهشتی، دانشگاه فردوسی مشهد و اندیشکدههای استانی خراسان رضوی با رویکرد تبیین موضوعات چالشها و الزامات با رویکرد زیارت با میزبانی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
هم افزایی و نگرش های جدید
حجت الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در این همایش گفت: در حوزه زیارت ناگفتههای زیادی است که باید در عرصه علم و اندیشه مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری این نشستها باعث همافزایی و ارائه نگرشهای جدید در حوزه حکمرانی خواهد شد، افزود: بهره گیری از ظرفیت حوزههای مختلف به ویژه حوزه زیارت لازمه تحقق اهداف حکمرانی متعالی است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، موضوع معنویت را از دستاوردهای مهم یاد میکنند. نکته قابل توجه این است که اخلاق و معنویت در دستاوردها و در اولویتها از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
حجت الاسلام والمسلمین گنابادی نژاد افزود: باید الگویی را در دستور کار قرار دهیم تا بیشترین استفاده را از این دستاوردها داشته باشیم و ضمن صیانت از آن ها، به سمت افقهای پیش رو پیش ببریم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی در خصوص مولفههای حکمرانی متعالی گفت: پاسخگویی و حق اظهار نظر، ثبات سیاسی، حاکمیت قانون و کنترل فساد از جمله این مولفهها است.
استفاده از ظرفیت زیارت برای ساختن تمدن اسلامی
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین سرمایهها برای ساختن تمدنی اسلامی بهره گیری از ظرفیت زیارت است، اظهار کرد مشهد از ظرفیتهای زیادی برخوردار است و این شهر سالانه میزبان ۳۰ تا ۴۰ میلیون زائر از نقاط مختلف کشور و حدود ۵ میلیون زائر از کشورهای جهان است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه بیشترین تشکلهای خیریه مردم نهاد در مشهد فعال هستند، خاطرنشان کرد: امروز موقوفات حوزه علمیه خراسان بیشترین موقوفات را در جهان اسلام به خود اختصاص داده است.
گنابادی نژاد با بیان اینکه مقصد ۷۰ درصد قطارهای برون شهری در کشور، مشهد است، اظهار کرد: ۱۵ میلیون از ظرفیت مسافرهایی که با قطار تردد میکنند، مرتبط با این شهرستان است.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود مشهد مشغول به تحصیل بودن بیش از ۱۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای استان، گردش مالی ۳ تا ۶ هزار میلیارد تومانی در حوزه سوغات زائر و مردمی و خصوصی بودن ۹۰ درصد از بخش صنعتی خراسان رضوی و ... را از جمله ظرفیتهای این شهرستان عنوان کرد.