پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در نشست خبری مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس مطرح شد؛
۱۴۰۲-۰۴-۱۰

طرح‌های ملی آستان قدس برای توسعه کمی و کیفی جامعه قرآنی کشور / هدف‌گذاری برای تبدیل شدن به قطب قرآنی جهان اسلام

مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با اشاره به کارنامه اقدامات این مرکز، هدف‌گذاری برنامه‌ها و فعالیت‌ها را تبدیل شدن آستان قدس به قطب قرآنی جهان اسلام اعلام کرد.

به گزارش آستان نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین سید مسعود میریان، در نشست خبری تشریح فعالیت‌های آموزشی این مرکز قرآنی گفت: مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی از خرداد ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و برنامه‌های مختلف قرآنی را در سطوح مختلف، از مهدالرضا(ع) گرفته تا آموزش‌های تخصصی و سطوح عالی رشته‌های مختلف قرآنی، اجرایی کرده است.
وی افزود: طی شش سال فعالیت مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در عرصه فراگیری و آموزش سطوح مختلف قرآن، این مرکز با اجرای طرح‌های مختلفی در صدد بوده به بزرگ‌ترین نهاد قرآنی و مرجع قرآنی جهان اسلام تبدیل شود که تاکنون 200 هزار نفر از آموزش‌های قرآنی این مرکز در 6 سال بهره مند شده‌اند. 
 

اجرای موفقیت‌آمیز طرح ملی «من قرآن را دوست دارم»
میریان طرح نهضت ملی آموزش قرآن کریم با نام «من قرآن را دوست دارم» را بزرگ‌ترین پروژه آموزشی قرآن در کشور برشمرد و افزود: این طرح قرآنی‌ با محوریت آستان قدس رضوی و با مشارکت اعتاب مقدسه و بقاع متبرکه ایران اسلامی در سطح ملی برگزار می‌شود و یکی از موفق‌ترین طرح‌های قرآنی کشور بوده است. 
وی تصریح کرد: آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن، زیبا خوانی و تصحیح قرائت نماز، تفسیر و تدبر در قرآن، تجوید، صوت و لحن و حفظ موضوعی و ترتیبی، از جمله مراحل آموزشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» است که تاکنون سه مرحله ابتدایی طرح به صورت موفقیت‌آمیز در سطح کشور اجرا شده است. 
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی اظهار کرد: تاکنون بالغ ‌بر 47 هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند، 715 جلسه آموزشی به صورت مجازی برای فراگیران قرآنی برگزار شده و 11 هزار نفر گواهینامه آموزشی خود را در رشته‌های روخوانی قرآن، تجوید الصلاه و مفاهیم قرآن دریافت کرده‌اند. 
میریان افزود: آیین‌نامه مرحله چهارم این طرح در رشته حفظ قرآن با همکاری با استادان معتبر کشور در حال تدوین است که همزمان با هفته وحدت رونمایی و اجرایی خواهد شد.
 

ثبت‌نام بیش از دو هزار نفر در طرح «شمیم تلاوت رضوی»
وی با اشاره به اینکه طرح «شمیم تلاوت رضوی» یکی دیگر از طرح‌های ملی مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی است ادامه داد: این طرح ویژه دو گروه 8 تا 15 سال و بالای 15 سال در رشته‌های روخوانی، روانخوانی، تجوید مقدماتی و تکمیلی طراحی و اجرا شده که تاکنون 2 هزار و 70 نفر در 40 مسجد شهر مشهد در این طرح آموزشی ثبت نام کرده‌اند و ثبت‌نام آن تا 15 تیرماه ادامه دارد. 
وی افزود: امیدواریم این طرح در سال‌های آینده در سطح استان خراسان رضوی و به تبع آن در سراسر کشور گسترش پیدا کند و بتوانیم آن را در سطح ملی برگزار کنیم.
 

برگزاری طرح ملی«تلاوت شباب‌الرضا(ع)» در 22 استان 
میریان به طرح ملی«تلاوت شباب‌الرضا(ع)» شامل دوره‌های آموزش تخصصی قرآن کریم ویژه نخبگان قرآنی کودکان و نوجوان هم اشاره و اظهار کرد: این طرح ویژه دختران و پسران 8 تا 14 ساله است که با مشارکت معاونت قرآن و عترت وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. 
وی اظهار کرد: این طرح با همراهی 55 موسسه قرآنی در ۲۲ استان در حال برگزاری است و تاکنون 500 نفر استعداد برتر در زمینه تلاوت قرآن شناسایی و ثبت‌نام شده‌اند.

میریان افزود: برای این طرح یک دوره 6 ساله در 18 ترم طراحی شده که هر ترم شامل برگزاری 64 جلسه آموزشی است و در این دوره‌های آموزشی فراگیران در کنار آموزش‌های مربوطه طرح، روخوانی قرآن به چهار سبک استادان منشاوی، عبدالباسط، مصطفی اسماعیل و شحات انور را نیز همراه با مفاهیم 10 جزء از قرآن فرا می‌گیرند.
 

بزرگترین پروژه آموزشی برای نونهالان
وی همچنین با تاکید بر اینکه دوره‌های آموزشی مهدالرضا(ع) بزرگترین پروژه آموزشی مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی است اظهار کرد: این پروژه شامل آموزش روخوانی قرآن کریم به روش قصه و بازی به نونهالان پنج سال تمام در سراسر کشور است.

به گفته میریان، این طرح در 150 شعبه و مسجد در سطح شهر مشهد مقدس برگزار می‌شود و در سال جاری ظرفیت ثبت‌نام بیش از 15 هزار نوآموز ایجاد شده که ثبت‌نام متقاضیان  از 17 تیرماه آغاز و تا نیمه مردادماه ادامه خواهد داشت. 
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی گفت: هم چنین دوره‌های آموزشی تربیت مربی در رشته‌های مهدالرضا(ع) ویژه بانوان به دو شیوه حضوری و مجازی در سراسر کشور برگزار می‌شود و کسانی که موفق به گذراندن این دوره و کسب گواهینامه شوند می‌توانند با گذراندن دوره کارورزی به عنوان مربی قرآنی در مهد الرضا(ع) مشغول به کار شوند.
 

برگزاری دوره تخصصی مربیگری قرآن
میریان اظهار کرد: مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، دوره‌های آموزشی تدبر در قرآن کریم، تفسیر و مهارت‌های بیان تفسیر ویژه عموم و نخبگان قرآنی علی‌الخصوص طلاب علاقه‌مند به علوم قرآنی را نیز در 110 مسجد در سطح شهر مشهد برپا کرده است که در حال حاضر 40 طلبه توانمند مشهد دوره تخصصی مربیگری را می‌گذرانند. 
وی افزود: تاکنون 20 دوره مهارت تفسیر برای طلبه‌های آقا و خانم برگزار شده و حدود هزار و 100 نفر شرکت کننده داشته است.
 

هدف‌گذاری برای تربیت ۵۰۰ حافظ قرآن 
میریان از طرح ملی «تحفیظ رضوی» به عنوان یکی دیگر از طرح‌های آموزشی موفق مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی نام برد و افزود: این طرح قرآنی با حمایت از مؤسسات و تشکل‌های قرآنی دارای تجربه در امر آموزش حفظ و هدایت عموم علاقه‌مندان به حفظ قرآن کریم از سال ۱۳۹۸، به‌صورت روزانه و شبانه‌روزی در مشهد آغاز  شده است. 
وی ادامه داد: این طرح در بیش 100 مسجد مشهد به صورت سه‌بار در هفته برگزار می‌شود که 1200 نفر به صورت حضوری و 200 قرآن آموز به صورت مجازی از آموزش‌های این طرح بهره‌مند می‌شوند. 
به گفته او، در قالب اجرای این طرح، طی سال 1400، تعداد 37 نفر موفق به حفظ کل قرآن شدند و امید می‌رود در سال 1403 در قالب این طرح 500 نفر حافظ جدید، به جامعه قرآنی معرفی شوند. 
 

حمایت از جلسات سنتی قرآن
میریان حمایت از جلسات سنتی و آموزشی قرآن را از دیگز برنامه‌های کلان مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، برشمرد و گفت: ساماندهی این جلسات در سراسر کشور یکی از اهداف ما است تا بتوانیم جلسات پررونقی در عرصه آموزش قرآن در کشور داشته باشیم و با شناسایی و توسعه جلسات خانگی و محافل قرآنی که به‌صورت سنتی در مساجد، حسینیه‌ها و تکایا در حال برگزاری است، این جلسات را ذیل پرچم حضرت رضا(ع) مدیریت کنیم. 
وی افزود: تاکنون 110  جلسه قرآن در مساجد و شعب قرآنی شناسایی شده است که تابستان امسال این دوره‌های قرآنی با عنوان «جلسات قرآن امام رضایی» آغاز به کار خواهند کرد.
 

اهداف و برنامه‌های کلان
میریان به اهدف و برنامه‌های کلان این مرکز هم اشاره کرد و گفت: پروژه‌ها و طرح‌های قرآنی مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با هیچ نهاد و مرکزی قابل قیاس نیست و در این مرکز حماسه‌ای در حال خلق شدن است که با توجه به هدفگذاری و برنامه‌ریزی انجام شده، این مرکز به بزرگترین قطب قرآنی جهان اسلام تبدیل خواهد شد. 
وی افزود: مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با این رویکرد، مأموریت و وظایف سنگینی به عهده دارد تا به بزرگ‌ترین نهاد قرآنی جهان اسلام و مرجع تمام علوم قرآنی و رشته‌های قرآنی تبدیل شود و امیدواریم در انجام این ماموریت سربلند باشیم.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی