آئین اختتامیه هفتاد و چهارمین گردهمایی مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای سراسر کشور به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد.
کار فرهنگی با نگاه همراه محبت و رافت اثرگذار خواهد بود
به گزارش آستاننیوز، رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در ابتدای این مراسم که عصر امروز در محل سالن همایشهای دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) با شعار "دانشگاه، آینده و مسئولیتهای اجتماعی" برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از ظرفیتهای آستان قدس رضوی در حوزه علمی و فرهنگی،گفت: از سال ۹۹ ساختار سازمانی آستان قدس رضوی به صورت کلی تغییر یافت و به مجموعههای صف و ستاد تقسیم شد، رکن نخست مجموعه صف سازمان حرم مطهر رضوی است که به اجرای برنامههای تبلیغی و ترویجی در حوزه زائرین بارگاه منور رضوی میپردازد.
وی رکن دوم را مجموعه بنیاد کرامت رضوی که در حوزه خدمات اجتماعی آستان قدس رضوی فعال است ذکر کرد و ادامه داد: آستان قدس رضوی سهامدار ۱۰۰ شرکت اقتصادی است که به مدیریت بنیاد بهرهوری و موقوفات به فعالیت مشغول است.
رجوعی در ادامه به فعالیتهای سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با ۱۴ موسسه تابعه اشاره کرد و افزود: دانشگاههای بینالمللی امام رضا(ع) و علوم اسلامی رضوی، موسسه آفرینشهای هنری، موسسه جوانان، بنیاد پژوهش های اسلامی، موسسه چاپ و انتشارات، مرکز قرآن کریم، سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد، بنیاد فرهنگی رضوی و... از جمله موسسات وابسته سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی هستند.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاههای سراسر کشور میتوانند از فرصتها و ظرفیتهای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی بهرهمند شوند و تجربیات خود را در این حوزه با مجموعه آستان قدس رضوی به اشتراک بگذارند.
لزوم انجام کار فرهنگی مبتنی بر رافت و محبت
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از برگزاری چنین گردهمایی گفت: کار فرهنگی با نگاه همراه محبت و رافت اثرگذار خواهد بود، زیرا کار تربیتی بدون بنیان محبت رشد نمیکند. از همین رو باید در تعاملاتمان با دانشجویان این اصل را مورد توجه قرار دهیم.
دکتر عبدالحسین کلانتری، ادامه داد: سن جوانی سنی سرشار از شور و نشاط، آرمانگرایی و حرکت به سمت پیدا کردن خود است از همین رو باید در مواجه جوانان با سعه صدر رفتار کرد و باحمایت، هدایت و نظارت در کنار آنان باشیم، در واقع اگر این اتفاق رخ ندهد کار فرهنگی موثری صورت نمیگیرد.
وی به استفاده از ظرفیتهای دانشجویی تاکید کرد و گفت: متاسفانه نگاه اشتباهی در ساز و کارهای فرهنگی ما نهادینه شده که برآمده از بی اعتمادی و عدم رشد دانشجویان است، ما باید به دانشجویان اعتماد کنیم و اشتباهات آنان را جهت داده و در قالبهای مختلف استفاده از ظرفیتهای دانشجویی، تشکلهای دانشجویی، هیئات مذهبی، کار گروهی و... به مسیر درست بازگردانیم.
کلانتری خاطر نشان کرد: اگر برای زمان فراغت دانشجویان برنامه نداشته باشیم عملا حکمرانی در حوزه فرهنگی را از دست دادهایم.امروز حوزه فرهنگ در همه عرصهها تکثیر شده است و جریان دارد از همین رو باید برای هر لحظه برنامه داشته باشیم و در این راستا باید از ظرفیت دانشجویان در ایدهپردازی استفاده کنیم.
به گفته وی باید نظام مسائل دانشگاه، شهرستانها و استانها را روی میز دانشجو بگذاریم زیرا دانشجو باید مسئلهمند باشد و وارد فضای واقعی جامعه شود، همچنین اولویتبندی برنامهها، لزوم نفوذ شبکههای اجتماعی در دانشگاهها، تقویت کانون رسانه و شهدا در دانشگاه ها و توجه به کانون های قرآنی از دیگر مباحث مطرح شده توسط وی بود.
کلانتری در ادامه به استفاده از فرصت بی نظیر تابستان در ایجاد شوراهای فرهنگی، نظارت بر کانونها، برنامهریزی فعالان فرهنگی در تابستان، حمایت از برنامه نهاد رهبری، برگزاری کلاهای آموزشی برای دغدغهمندان فرهنگی و... تاکید کرد.
مدیریت جغرافیای اوقات فراغت توسط مدیران فرهنگی دانشگاهها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این برنامه در پیامی تلفنی که به صورت زنده پخش شد، ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران برگزاری این گردهمایی خطاب به مدیران فرهنگی و اجتماعی گفت: شما نقش استادی برای دانشجویان دارید و جغرافیای اوقات فراغت آنان را مدیریت میکنید.
دکتر محمد علی زلفی گل در ادامه خاطر نشان کرد: شما مدیران فرهنگی در تلاش هستید آموزش را از تک بعدی به سمت کارهای گروهی سوق دهید و با فعالیت در بخشهای مختلف اعم از تشکلهای اسلامی، کانونهای صنفی و هیئات مذهبی گامهای موثری برای کادرسازی جامعه بردارید.
وی در پایان اظهار کرد: شما مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها امین ما هستید و امیدواریم امانتداران خوبی برای فرزندان این مرز و بوم باشید.