در سومین روز از دومین اردوی علمی «مکتب هنر رضوی»، دانشجویان دانشگاه هنر تهران از دو شرکت فرش و کاشی آستان قدس رضوی بازدید کردند.
بازدید دانشجویان دانشگاه هنر از شرکتهای فرش و کاشی آستان قدس رضوی
به گزارش آستان نیوز، این بازدید صبح امروز در ادامه برگزاری اردوی پنج روزه دانشجویان پسر دانشگاه هنر به میزبانی مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در مشهدمقدس با حضور گروهی 24 نفره از این دانشگاه انجام شد.
دانشجویان رشتههای مختلف دانشگاه هنر ابتدا میهمان شرکت فرش آستان قدس رضوی شده و با تاریخچه شرکت فرش و اساس تأسیس آن آشنا شدند.
آنها در ادامه از سالنهای مختلف بافت فرش و واحدهای چلهدوانی، رنگرزی، قالیشویی و پرداخت فرش این شرکت دیدن کرده و از نزدیک به بررسی مراحل تولید فرش پرداختند. مسئولان شرکت فرش آستان قدس رضوی نیز در پایان این بازدید، آمادگی خود را برای همکاری با دانشجویان دانشگاه هنر اعلام کردند.
همچنین این برنامه با بازدید دانشجویان هنر از واحدهای گوناگون شرکت کاشی آستان قدس رضوی همچون قالبزنی کاشی، کورههای پخت کاشی، معرقکاری و هفترنگی دنبال شد.
لزوم معرفی ظرفیتهای هنری آستان قدس رضوی
در حاشیه این بازدید مبین سلیمانیان، از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه هنر در خصوص برگزاری این اردوی علمی در گفتوگو با خبرنگار ما بیان کرد: بازدیدهایی که در سه روز نخست این اردو داشتیم، اطلاعات عمومی ما را نسبت به ظرفیتها و فعالیتهای مجموعه آستان قدس رضوی افزایش داد که بیشک در فعالیتهای هنریمان تأثیرگذار خواهد بود.
در ادامه حسن محمودی، یکی دیگر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه هنر اظهار کرد: برگزاری این اردو موجب شد تا گروهی از ما دانشجویان دانشگاه هنر بتوانیم با بخشی از ظرفیتهای مجموعه آستان قدس رضوی آشنا شویم. امیدوارم با تولید برنامههای رسانهای بیشتر از این مجموعه، شاهد معرفی این ظرفیتها به جمع گستردهتری از مردم جامعه باشیم.
وی با اشاره به اینکه برنامههای این اردوی پنج روزه در سطح کمی و کیفی خوبی تاکنون برگزار شده است، گفت: دانشجویان توانمندی در دانشگاه هنر در رشتههای مختلف مشغول به تحصیل هستند که حرفی برای گفتن دارند.
محمودی افزود: آستان قدس رضوی میتواند از این نیروی انسانی نخبه و فعال به خوبی استفاده کند، اما به نظرم هنوز زمینه لازم برای این امر فراهم نشده است. در واقع برگزاری این اردوهای علمی دانشجویی همچون جرقهای برای آغاز این مسیر است که نیاز به همکاریهای گستردهتری دارد.
وی تصریح کرد: در این میان، اگر آستان قدس رضوی بتواند به دانشجویان هنر در زمینههای اقتصادی نیز کمک کند، انگیزه دانشجویان برای همکاری با این مجموعه بیشتر خواهد شد. بیتردید تشکیل اتاق فکری به منظور بهرهگیری از نخبگان هنری، نتایج مثبتی را به دنبال خواهد داشت.
ضرورت حمایت از دانشجویان مستعد
رسول نصار؛ دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه هنر در رشته سینما نیز معتقد است: بازدید از موزههای آستان قدس رضوی و دیدن آثاری همچون تابلوهای استاد فرشچیان، از جذابترین بخشهای برگزاری این اردو در سه روز نخست بود.
همچنین وی بیان کرد: اجرای تفاهمنامه همکاری مشترک میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر، اقدام خوب و اثرگذاری است که میتواند زمینهساز شناسایی بسیاری از استعدادها شود.
نصار افزود: امیدوارم این همکاریها فقط محدود به تولید آثار توسط دانشجویان نشده بلکه جنبههای حمایتی آن گستردهتر شود تا دغدغههای شغلی دانشجویان فعال و مستعد هم برطرف شود. بیشک این اقدامات، از یک سو برای آستان قدس رضوی و از سویی دیگر برای دانشجویان هنر، راهگشا خواهد بود.
شایان ذکر است، این اردوی علمی دانشجویی پنج روزه در راستای اجرای تفاهمنامه همکاری مشترک میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر با محوریت گفتمانسازی مکتب هنر رضوی از شنبه 24 تیرماه در مشهدمقدس آغاز شده و با برگزاری برنامههای مختلف ادامه خواهد داشت.