خطیب حرم مطهر رضوی گفت: حضرت سیدالشهداء در کربلا مظهر تسلیم بودن در برابر اراده و خواست خداوند است.
حضرت سیدالشهدا(ع) مظهر تسلیم در برابر اراده الهی است
به گزارش آستان نیوز، آیت الله محسن کازرونی در سلسله جلسات سخنرانی حرم مطهر رضوی که در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: خداوند اسامی مختلف دارد که هر کدام از این اسامی بیانگر جلوه ای از صفات باریتعالی است.
وی تصریح کرد: یکی از صفات خداوند «جبار» است که چند معنی دارد. یک معنا اینکه او کارهای نیک انسان ها را جبران می کند و معنی دیگر اینکه او شکست های ما را جبران می کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: سومین معنای جبار این است که اراده و خواست او امری گریز ناپذیر است و امری که خداوند اراده می کند قطعا انجام می شود و هیچ مانعی برای جلوگیری از تحقق تقدیر الهی وجود ندارد.
وی اظهار داشت: کسی که به خدا ایمان کامل دارد، همواره در برابر قضا و قدر الهی تسلیم است و هرگز از سختی ها و ناملایمات شکایت و یا ناشکیبایی نمی کند.
خطیب حرم رضوی با بیان اینکه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) مظهر تسلیم در برابر اراده خداوند بودند، اظهار کرد: آن حضرت در یک روز همه عزیزان خود را از دست دادند ولی هرگز لب به شکایت نگشودند و در اوج سختی ها به درگاه خدا عرضه داشتند«اِلهی رَضاً بِقَضائِک» یعنی خدایا به آنچه برای من مقدور کردی راضی هستم.
وی بیان کرد: در روایات اسلامی از سوره مبارکه«یس» به عنوان قلب قرآن یاد شده است و برخی از مفسرین گفته اند که این نامگذاری به خاطر دو آیه آخر این سوره؛إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ» است. یعنی هر آنچه را که خداوند اراده کند، بی شک محقق می شود.
آیت الله کازرونی خاطرنشان کرد: یکی از درس هایی که از مکتب سیدالشهدا(ع) می گیریم این است که همواره در برابر قضا و قدر الهی تسلیم باشیم و بدانیم که همه سختی هایی که در زندگی با آن مواجه هستیم، بنابر تقدیر الهی صورت گرفته است.