به تازگی کتاب «رهایم نکن» به نویسندگی «قدرت الله صلح میرزایی» با تصویرگری «اعظم واضحیمقدم» و طراحی گرافیک «علیرضا پوراکبری» از سوی انتشارات بهنشر منتشر شده است. قصه «رهایم نکن» از زبان پسر نوجوانی بیان میشود که بعد از فوت پدرش زندگی سختی را به همراه مادرش میگذراند و او برای کمک به مادرش تلاش میکند.
«رهایم نکن» اثر داستانی ویژه برای مخاطب نوجوان با موضوع محبت و مهربانی است
کتاب «رهایم نکن» داستانیگیرا، پرکشش و نزدیک با واقعیت دارد که مفاهیمی همچون «دوستی و مهربانی»، «کمک و یاری رساندن»، «مراقبت از حیوانات»، «تلاش برای عبور از مشکلات» در دل اتفاقات بهم پیوسته آن برای مخاطب نوجوان بیان میشود.
انتشار این اثر بهانهای شد که با قدرت الله صلح میرزایی، نویسنده، کارگردان، فیلم نامه نویس و تهیه کننده سینما و تلویزیون همراه شویم. او فعالیت هنری را سال 1359 با کارگردانی نمایشنامه «می خواهم بروم جبهه» آغاز کرده و پیش از وارد شدن به فعالیتهای فیلمسازی به نگارش کتابهای داستانی در زمینه ادبیات کودک و نوجوان اشتغال داشته است. « محاصره سوسنگرد » و « اوارگان جنگی دراردوگاه دزفول » بخشی از کتابهای اوست که درسال ۱۳۵۹ چاپ شدهاند.
کارگردانی فیلمهای سینمایی بسیاری همچون شاخه گلی برای عروس، بی تو تنهایم، گریز از مرگ و شاهین طلایی، سریال پنجره، فیلم دلداده و فیلم زندگی شیرین، فیلم سینمایی گریز ازمرگ، حامی ، شاهین طلایی، علفهای هرز، شاهین طلایی و دختری درقفس، سریالهای پنجره دختری بنام اهو و حکایتهای کمال از مهمترین آثار قدرتالله صلحمیرزایی است.
میرزایی در ابتدا میگوید: من پیش از وارد شدن به حرفهی نویسندگی، معلم قرآن، هنر و دینی بودم با کودکان و نوجوانان ارتباط خوبی داشتم. از این رو خصوصیات رفتاری، اخلاقی، گویشها و عملکردهای گوناگون کودکان و نوجوانان را در مواجه با مسائل مختلف زیر نظر داشتم. احساس کردم بازگویی مسائل تعلیم و تربیت به شکل مستقیم و شعار گونه با توجه به برخوردهایی که با کودکان و نوجونان داشتم جواب نمیدهد و کودکان این شیوه از بیان مسائل تربیتی اخلاقی را نمیپذیرند .از این رو تصمیم گرفتم خودم در این حوزه قلم بزنم.
نویسنده کتاب «رهایم نکن» ادامه میدهد: از سال 1359 در زمینه ادبیات کودک و نوجوان قلم میزنم. با توجه به رشته تحصیلی خود و شناختی که از سالها فعالیت آموزشی در کنار کودکان و نوجوان به دست آوردم، همواره سعی کردم مفاهیم تربیتی، اخلاقی و دینی را به شکل داستان، نمایش یا فیلم به کودکان و نوجوانان انتقال دهم که به نظر من بسیار تاثیر گذار و حائز اهمیت است. از آنجایی که کودکان و نوجوانان روحیه لطیف و حساسی دارند از طریق نوشتاری با یک نثر و بیان خوب میتوان به درونیات آنها راه یافت و آنها را به شیوه غیر مستقیم با مسائل تعلیم و تربیت آگاه کرد.
میرزایی با اشاره به لزوم تولید آثار در حوزه کودک و نوجوان با موضوع مسائل تربیتی و اخلاقی تصریح میکند: بسیاری از سوژههای من برای نوشتن از داخل مدرسه و تجربه و ارتباط با دانشآموزان شکل گرفته و برخی از اتفاقاتی که در مدرسه رخ میداد بسیار جالب و جذاب بود احساس کردم جای خالی اینگونه روایتها در بین آثار کودک و نوجوان خالی است. این مسئله انگیزه من را برای نوشتن در حوزه کودکان و نوجوانان با نگاهی به مسائل دینی، اخلاقی و تربیتی دو چندان میکرد.
روایت داستانی از یک سوژه دینی، تربیتی و اخلاقی
او ادامه میدهد: کتاب «رهایم نکن» روایت داستانی از یک سوژه دینی، تربیتی و اخلاقی است. این اثر فداکاری کودکان و نوجوانان و کمک کردن آنها به یکدیگر در حل مشکلات و مهربانی کردن با حیوانات را روایت میکند. در این اثر تلاشهای پسری نوجوان روایت میشود که با وجود تمام مشکلاتی که در زندگی با آن مواجه است کار انسانی و خدایی میکند. به نظر من هر چه قدر در زمینه محبت و مهربانی کردن کودکان و نوجوانان کتاب نوشته شود بازهم کم است و جای خالی این آثار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان دیده میشود.
او که انتشار کتاب «رهایم نکن» اولین اثر منتشر شدهاش در انتشارات بهنشر است، میگوید: آثار این انتشارات در حوزههای تربیتی، دینی و اخلاقی از لحاظ محتوایی و کیفیت کار بسیار خوب است . این انتشارات با بهرهگیری از تیم فنی در حوزه تولید و انتشار کتاب برای بالا بردن سطح کیفی آثار تلاش میکند.
کتاب «رهایم نکن» در ۶۴ صفحه، قطع وزیری کوتاه در شمارگان دو هزار نسخه با قیمت ۷۰ هزار تومان در فروشگاههای کتاب و محصولات فرهنگی بهنشر در مشهد و سراسر کشور در دسترس علاقهمندان قرار دارد. هم چنین علاقهمندان میتوانند برای دریافت این کتابها و مشاهده سایر آثار به آدرس فروشگاه اینترنتی کتاب بهنشر به آدرس www.behnashr.comمراجعه کنند.