هفتمین شماره ماهنامه اختصاصی «کتاب رضوی» از سوی بهنشر( انتشارات آستان قدس رضوی) با محوریت پرونده ویژه عاشورا نویسی منتشر شد.
ماهنامه «کتاب رضوی» با محوریت پرونده ویژه عاشورا نویسی منتشر شد
به گزارش آستان نیوز، «کتاب رضوی» ماهنامه اختصاصی بهنشر(انتشارات آستان قدس رضوی) است که به مدیر مسئولی حسین سعیدی و سردبیری عطیه هراتی مطلق در بخشهای مختلف و متنوع کتاب رضوی، پرونده بررسی چرخه فروش کتاب در ایران، ماه نشر، ادبیات دینی، کتاب روی میز، اخبار بهنشر، فروشگاه گردی علاوه بر انعکاس فعالیتهای حوزه نشر آستان قدس رضوی، درباره کتاب، کتابفروشی و مسائل پیرامون آن با مخاطب گفتوگو میکند.
در هفتمین ماهنامه «کتاب رضوی» ضمن معرفی اثر فاخر رضوی«ستاره من» چهل قصه از زندگی امام رضا(ع) در کنار پرداختن به موضوعاتی چون راهکارهای رشد در ادبیات کودک و نوجوان، معیارهای اثربخشی ادبیات دینی کودک و نوجوان به طور ویژه درباره عاشورا نویسی و روایتگری ادبیات عاشورایی و ضرورتهای انکار ناپذیر آن بحث میکند.
اولین بخش این ماهنامه به معرفی کتاب رضوی اختصاص دارد. در این بخش در قالب یادداشت «ستاره روشن آسمان» فاطمه آقاخانی نویسنده و کارشناس حوزه کتاب به معرفی کتاب «ستاره من» میپردازد و میگوید: ناصر نادری در کتاب «ستاره من» کوشیده به بیان زوایای مختلف زندگی امام رضا(ع) بپردازد با این منظر نوجوان امروزی از مدینه تا مرو ، منزل به منزل با امام همراهی میکند و از سلسله حوادث آن دوران که با قلمی لطیف وروان نگاشته شده است؛آگاهی مییابد.
هم چنین ناصر نادری نویسنده کتاب در یادداشتی اظهار میکند: «در کتاب «ستاره من» چهل تصویر مستند و تصویری از زندگی امام رضا(ع) ارائه میشود . فرازهای مهم تاریخی مانند تولد، شهادت و ... براساس سیر زمانی رخدادها لابه لای این حکایتهای اخلاقی آمده است تا تصویر جامع و نسبتا کامل از کلیت زندگی امام رضا(ع) در ذهن مخاطبان خلق شود. درون مایه اغلب قصهها نیز ظرایف و لطایف زندگی فردی و اجتماعی امام هشتم شیعیان است.
پرونده ویژه هفتمین ماهنامه «کتاب رضوی» گفتوگویی با محسن پرویز پزشک، نویسنده و از اعضای انجمن قلم و داور و کارشناس فرهنگی دارد . او در این گفتوگو در خصوص نسبت کتاب با واقعه عاشورا سخن میگوید و به شبهاتی در خصوص واقعه عاشورا پاسخ میدهد . نکاتی را در خصوص مراقبتهای نگارش در موضوع عاشورا بیان میکند و میگوید: «شبهات جدید در واقعه عاشورا اولا نشان میدهد که کاری که در گذشته انجام شده مکفی نبوده؛ البته آثار خوبی در حوزههای مختلف داریم ولی اینکه این آثار با مخاطب ارتباط برقرار کند و مخاطب آنها با بخواند و از آن استفاده کند طبیعتا اتفاق نیافتاده است.»
دکتر سعید طاووسی مسرور نویسنده ، پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در یاداشتی از وجود منابع روایی و تاریخی دارای ظرفیت تبدیل به رمان و داستان میگوید: «منابع روایی و تاریخی ما واجد ظرفیتهای فروانی برای رمان نویسی و داستان نویسی هستند و فقط نوعی هنرمندی لازم است که روایات، درست انتخاب و به خوبی پرورده شود. علاوه بر فوت و فن داستان نویسی و انتخاب درست موضوع، وقتی ما در حوزه تاریخ قلم میزنیم باید فضا، شرایط و زمینه و زمانه آن دوره را و شخصیتهای تاثیرگذار و حتی جغرافیای تاریخی را بشناسیم تا بتوانیم رمانی در آن فضا خلق کنیم و دچار زمان پریشی نشویم.»
حجتالاسلام غلامرضا حیدری ابهری نویسنده در یاداشت «توجه به عقلانیت حاکم بر رفتار امام حسین(ع)» معتقد است: «در بحث روایت عاشورا هم به مجموعهای از انواع کارهای تحقیق، پژوهشی، داستانی و علمی نیازمند هستیم. هر کدام از این ها سهمی را در روشنگری نسبت به واقعه عاشورا دارند و به گونهای به بیان موضوع عاشورا و حادثه بزرگ عاشورا کمک خواهند کرد. هم چنین نویسندگان باید علاوه بر بیان وقایع روز عاشورا، ریشهها و زمینههای آن فاجعه را برای بچهها روشن کنند.»
علی الله سلیمی نویسنده و روزنامه نگار در یادداشت روایتگری ادبیات عاشورایی و ضروتهای انکار ناپذیر میگوید: «نویسندهای که قصد دارد درباره هر یک از مقاطع یا شخصیتهای تاریخی مرتبط با موضوع عاشورا اثری ادبی برای مخاطبان امروزی بنویسد باید زحمت مضاعفی را متحمل شود و علاوه بر توضیح برخی از زمینههای شکل گیری واقعه مورد نظر، نگاه تازه درباره آن موضوع را هم در قالب ادبی مورد نظر خود روایت کند.»
دکتر نعمت الله فیروزی مدیر مرکز تحقیقات کاربردی تربیتی دینی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) نیز در یادداشت «این رحمت وسیع» اعتقاد دارد: «امام مولود قیام کربلا نیست؛ بلکه تجلی شان در کربلاست. از این رو ما نیازمند یک نگاه جامع نگر در زیست و حیات و ممات ایشان هستیم و از نظر من زیباترین و جامع ترین نگاه به امام حسین(ع) در مفهوم «زندگی حسینی» نمودار است.»
ادبیات دینی، معیارهای اثربخشی ادبیات دینی کودک و نوجوان یاداشتی از دکتر مهدی فردوسی، معرفی مهری ماهوتی نویسنده و بیان تجربیات او در زمینه نگارش آثار دینی ، کتاب روی میز ، یاداشت «زیستن با شش گوهر» معرفی کتاب «عقیله» به زبان نویسنده و «روایتی از آن ظهر تب آلود» نگاهی به کتاب «شهادتنامه حسین(ع) و شهیدان کربلا»، اخبار بهنشر، ماه نشر، فروشگاه گردی و در راه از دیگر مطالب هفتمین ماهنامه اختصاصی «کتاب رضوی» است.
در کنار توضیح طرحها و پروژههای مهم و محوری انتشارات، این ویژه نامه گزارشی از آخرین اقدامات و فعالیتهای حوزههای مختلف اعم از تولید، بازرگانی، روابط عمومی، فضای مجازی و نیز حوزه کلیدی محتوایی بهنشر (ادبیات دینی) را به مخاطبان ارائه میکند . مطالعه این ماهنامه باعث آشنایی بیشتر علاقهمندان با آخرین فعالیتها و کتابهای انتشارات بهنشر میشود که علاقهمندان برای مطالعه ماهنامه «کتاب رضوی» میتوانند به سایت انتشارات بهنشر به آدرس www.behnashr.com مراجعه کنند.